Vítězné branky jsme se nedočkali, premiérový penaltový rozstřel v lize jsme zvládli

22. 4. 2019   |   zen Starší Žákyně
V Mníšku u Liberce bohužel i přes naší herní převahu žádná branka nepadla. Poprvé jsme si museli vyzkoušet penaltový rozstřel.
15. kolo, sobota 20. 4. 2019, 11:00

FC Slovan Liberec

FC Hradec Králové

0:1pen
0:0
FC Hradec Králové: Kroulíková - Uhnavá, Sirůčková, Novotná T., Bangová, Repiská, Zemanová, Novotná G., Hrušková, Miculyčová, Jarochová Střídaly: Baliharová, Vodová, Kalousová, Jiřičková, Jelínková


Reportáž

Utkání jsme začali poměrně dobře. Naše útočnice Anička Jarochová a zdravotně indisponovaná Ivet Miculyčová se dostávaly do šancí. Bohužel vynikající domácí gólmanku nepřekonaly. V druhé polovině prvního poločasu už jsme tolik nebezpeční nebyli. Liberec se dostal do dvou příležitostí. Po rohu naštěstí domácí hráčka nedokázala zakončit a střelu z větší vzdálenosti famózním zákrokem vyrazila Áďa Kroulíková. Po změně stran jsme přidali na obrátkách a domácí dostali pod větší tlak. Bohužel i přes enormní snahu hráček ne a ne kýžený gól vstřelit. Poslední dvacet minut soupeř bránil remízu a my to měli do zhuštěné obrany těžké. Přesto šance jsme si vytvořili.

Ohlasy

Radek Musil, trenér FC HK: Věděli jsme, že nás čeká těžké utkání. Soupeř v posledních zápasech moc branek nedostával a ve svém kádru má kvalitní hráčky. Přesto jsme byli favoritem a měli jsme zápas zvládnout za tři body.  Zápas nevidím rozhodně jako nějaký herní propadák. Na druhou stranu spokojeností oplývat nemůžeme. Utkání se rozhoduje v pokutových územích. Tam jsme dnes neměli potřebnou kvalitu. Jsem rád, že v penaltovém rozstřelu jsme uspěli. V okrese proti klukům se nám tato dovednostní disciplína nedaří. V premiéře v lize jsme penalty zvládli vyhrát hned na poprvé. Ztráta bodu mrzí, ale jedeme dál. V lize už nás čekají jen zápasy s týmy ze špičky tabulky.

Fotogalerie

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Preview

Poslední zápas základní části! Votroci přivítají Slavii

Aktuální zprávy

Moderní kamerový systém dohlíží na bezpečnost v Malšovické aréně

Aktuální zprávy

Víkendový program Votroků