FC Hradec Králové
FC Baník Ostrava2:1

25, neděle 22. 4. 2018, 13:00

FC Hradec Králové

FC Baník Ostrava

2:1
1:0

Branky: 7. a 65. Šípek – 78. Breda. Rozhodčí: Mikyska – Pochylý, Hock. ŽK: Vukčevič, Jukl, Martinec (HKR). ČK: 86. Jukl (HKR). Diváci: 50.

FC Hradec Králové: Vízek – Pajer, Vukčevič, Chocholatý, Brokeš (63. Hašek), Krátký (46. Miker), Súkenník, Kundrt, Šípek (87. Mach), Martinec, Jukl.
FC Baník Ostrava: FC Baník Ostrava: Budinský – Azackij, Psyché, Kania, Lehnert, Jakubov (74. Žák), Bolf, Dendis (46. Mládek), Stáňa, Dolba, Breda.


Reportáž

V dalším kole finálové nadstavby juniorka již doma bodovala naplno. Baník Ostrava porazila 2:1 a to ještě Votroci nedali penaltu. Závěr utkání dohrávali bez vyloučeného Roberta Jukla, přesto v deseti hráčích vybojovali cenné vítězství. V neděli (22. 4. 2018, 13.00) odpoledne nadstavbová skupina A zamířila také do Hradce Králové, kde domácí celek přivítal Baník. Ostravané byli před utkáním v mírné roli favorita, Hradečtí ale zase posíleni fotbalisty z A-týmu, tudíž se tyto předzápasové prognózy.

Začátek zápasu vyzněl lépe pro domácí hráče, kteří se snažili být aktivnější a především se dostat brzy do vedení. Na vedoucí branku skutečně nakonec došlo velice brzy, a to když Jakub Šípek vystihl míč po podklouznutí jednoho z hostujících stoperů. Hradecký hráč pak jen tvrdě zamířil k přední tyči a bylo to 1:0.

Do hry se poté dostal i Baník a největší příležitost si připsal Stáňa. Ten však svůj rychlý průnik levou stranou zakončil ranou těsně vedle pravé tyčky. V závěru poločasu pak ještě domácí zahrávali pokutový kop, ten však Hradečtí provedli laxně. Súkenník se totiž na puntíku jenom dotkl míče a Krátký pak měl zakončovat, bránící Psyché byl však u kulatého nesmyslu jako první.

Druhá polovina zápasu začala opět lépe pro Hradecké, kteří byli směrem dopředu hodně nebezpeční. Dvě velké příležitosti měl nejprve střídající Jiří Miker, který ale úspěšný nebyl. Na druhé brance Hradce se ale podílel, a to když nahrával v pokutovém území na Jakuba Šípka, který svojí druhou trefou v utkání, tentokrát v 66. minutě, dodal domácím velkou výhodu.

Baník se ale s blížícím se koncem zápasu začal zvedat a po pár náznacích přišly pro hosty i gólové situace. Bolf nejdříve hlavičkoval z hranice malého vápna, trefil však jen náruč Vízka. Dvanáct minut před uplynutím základní hrací doby se už Baník dočkal, po opakovaném rohovém kopu se do balonu vehnal Petr Breda a hned bylo zase o co hrát.

Dvě velké příležitosti na vyrovnání měl ještě Stáňa, skvělé zákroky však předvedl Vízek. Budinský v brance Ostravy se však také hodně snažil a dlouho držel naděje svého celku, na více se už ale hosté nezmohli, nepomohla jim ani červená karta Jukla pět minut před koncem

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Preview

Poslední zápas základní části! Votroci přivítají Slavii

Aktuální zprávy

Moderní kamerový systém dohlíží na bezpečnost v Malšovické aréně

Aktuální zprávy

Víkendový program Votroků