Poslední kolo základní části! Pod Lízátka přijede pražská Slavia

22. 4. 2024   |   Adam Horáček
Hradečtí fotbalisté si z Liberce odvezli bod za bezbrankovou remízu, a tak již čtyři utkání v řadě nepoznali porážku. V závěrečném klání základní části FORTUNA:LIGY přivítají v domácím prostředí Slavii Praha. Ostře sledovaný duel s aktuálně druhým týmem tabulky startuje v neděli 28. dubna od 15:00.

Utkání Votroků se Slavií je vyprodané

Fotbal se ve Slavii začal hrát roku 1896 rozšířením Akademického cyklistického oddílu Slavia o další sporty a založením nástupnického Sportovního klubu Slavia. Na první výborové schůzi klubu byly odsouhlaseny klubové barvy – červená, bílá a hvězda cípem dolů, jakožto symboly slovanského klubu. Odtud pochází i typické sešívané dresy, kterým je Slavia věrná od prvního utkání v roce 1896 až doposud. Od roku 2008 hrají Pražané své domácí zápasy v novém Edenu ve Vršovicích. Ochozy Fortuna Areny pojmou až 19 370 diváků.

Historická bilance vzájemných ligových střetů hovoří lépe pro celek z hlavního města. Ten se v soubojích s hradeckými Votroky radoval v šestatřiceti případech, třináct duelů mělo nerozhodný výsledek a čtrnáct zápasů skončilo vítězstvím Východočechů. Ti nad výběrem Jindřicha Trpišovského naposledy triumfovali na startu ročníku 2022/23 v azylu v Mladé Boleslavi.

SK Slavia Praha patří mezi historicky nejúspěšnější kluby v zemi. Její vitrína trofejí je zaplněna jednadvaceti mistrovskými tituly, jedenácti Českými poháry a jedním Středoevropským pohárem. Domácí fanoušci v neděli zcela jistě poznají odchovance Hradce Králové Tomáše Holeše, který černobílý dres A-týmu Votroků oblékal šest sezón v letech 2012 až 2017.

Na zápas si už nyní můžete vsadit u generálního partnera klubu, společnosti Tipsport.

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Za horizontem – 2. díl

Preview

Boj o Evropu začíná! Pod Lízátky se představí Olomouc

Aktuální zprávy

Víkendový program Votroků