Votroci o gól prohráli se Spartou

18. 12. 2021   |   Redakce
Hradec Králové v této sezoně poprvé prohrál v domácím zápase. V zápase plném soubojů proti pražské Spartě prohrál 0:1, když se jako rozhodující ukázala branka Adama Hložka. Sparťané měli v zápase územní převahu, ale na šance vyrovnaný zápas rozhodla efektivita hostů v zakončení. Východočeši si dokázali vypracovat přiležitost ke srovnání, ale Vašulínova střela pouze orazítkovala břevno.
19. kolo, sobota 18. 12. 2021, 18:00

FC Hradec Králové

AC Sparta Praha

0:1
0:0

Branky: 75. Hložek. Rozhodčí: Hocek – Horák, Paták. ŽK: 40. Vašulín, 59. Čech, 86. Kodeš, 90+2. Leibl, 90+3. Novotný – 5. Polidar, 41. Krejčí. 

FC Hradec Králové:

Vízek – Klíma, Čech (78. Rada), Leibl – Mejdr, Kodeš, Soukeník (85. Král), Novotný – Prekop, Vašulín, Vlkanova (73. Kubala). 

AC Sparta Praha:

Holec – Wiesner, Vitík, Krejčí ml., Polidar (65. Krejčí st.) – Pešek, Pavelka, Dočkal (80. Souček), Hložek, Haraslín (86. Minčev) – Pulkrab (65. Sáček).



Reportáž

Posledním soupeřem Votroků v roce 2021 byla pražská Sparta. Už v první minutě zápasu se do zakončení dostal Vašulín, ale svou hlavičku poslal nad. Jinak však v úvodních minutách dominoval tým z hlavního města a nebezpečně kombinoval s míčem na kopačkách. V polovině poločasu dosahovalo průběžné držení míče pro hosty až k 84 %. Mezírku v hradecké obraně ale hledali sparťanští útočníci marně a když už Sparťané střelu vyslali, tak šla mimo.

Adam Vlkanova v 28. minutě demonstroval brilantní čtení hry. Vystihl zpětnou přihrávku sparťanské obrany a stíhán Vitíkem se řítil na Holce. Z hranice vápna vystřelil, ale jeho projektil bránu minul. Patrik Vízek si připsal první zákrok a chvilku později, když vyrazil Pavelkovu pecku vyslanou z hranice pokutového území. Na druhé straně se k pěkné šanci po centru Vlkanovy propracoval Jan Mejdr, ale jeho hlavičku si strážce branky rudých našel. Na šance vyrovnaný poločas tak skončil smírně.

Druhý poločas se nesl v podobném duchu jako ten první, kdy Sparťané drželi míč, ale hradecká obrana byla důsledná. V 57. minutě se k nebezpečnému zakončení dostal hostující Haraslín, nicméně Patrik Vízek stál tam, kde má být. Hradec se k šancím dostával především z protiútoků, ale ke gólovému zakončení vždy něco chybělo.

V 75. padl první gól zápasu. Hložek převzal míč od Dočkala, ve vápně se šikovně uvolnil mezi obránci a vyslal skrytou střelu, kterou propálil gólmana Votroků a poslal Pražany do vedení. Východočeši tak měli na srovnání čtvrthodinu hry. Brzy nato se do velké šance propracoval Dan Vašulín a dokonce nastřelil břevno. Votroci tlačili i pak, ale když v závěru nevyužili přímý kop, tak bylo zřejmé, že si zapíšou první porážku v mladoboleslavském azylu.

Fotogalerie

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Lvíčata hrála v Malšovické aréně před rekordní návštěvou

Aktuální zprávy

Votroci se vrací do Malšovické arény, v neděli přivítají Karvinou

Aktuální zprávy

Týdenní program Votroků