Vlašim poražena! Obrat ve druhém poločase řídil Pázler a Žondra

8. 9. 2017   |   Admin - David
Trenér Votroků Karel Havlíček udělal v základní sestavě dvě drobné korekce, kdy se vrátil do zálohy Adam Vlkanova a také Ladislav Martan. A právě druhý jmenovaný patřil k nejlepším hráčům utkání, když si připsal dvě brankové asistence. Právě po těchto příhrách se prosadil Honza Pázler a také Libor Žondra. Vlašim šla do vedení díky střídajícímu Haškovi.
7. kolo, pátek 8. 9. 2017, 18:00

FC Hradec Králové

FC Sellier&Bellot Vlašim

2:1
0:0

Branky: 66. Pázler, 82. Žondra - 58. Hašek. Rozhodčí: Lerch – Fišer, Poživil. ŽK: 27. Čech, 90. Pajer. – 13. Štochl, 74. Vyhnal, 90. Skopec. Počet diváků: 1006.

FC Hradec Králové: Ottmar – Mudra (65. Žondra), Čech, Nosek, Plašil – Schwarz, Zorvan (46. Šípek) – Krátký, Vlkanova, Martan – Pázler (88. Pajer).
FC Sellier&Bellot Vlašim: Nguyen – Kadlec, Štochl, Piško, Tusjak - Janda (55. Vyhnal), Wiesner, Vodháněl, Skopec - Fotr (56. Hašek), Hadaščok.


Reportáž

První poločas nenabídl zrovna atraktivní fotbal, který by potěšil oko královéhradeckého diváka. Votroci se marně snažili dobývat pevně zformovanou a jistě působící obranu Vlašimi, ta všechny případné možnosti utínala hned v počátku. Světlou výjimkou byla 15. minuta, kdy si vypracoval jedinou větší šanci Adam Vlkanova. Ten po ideální nahrávce od Martana zakončoval pod břevno, avšak gólman Nguyen byl pozorný a míč vyškrábl na rohový kop. Z něj již žádné ohrožení hostující branky nepřišlo.

O pár chvil později se připomněl také nejlepší střelec Fortuna národní ligy Honza Pázler, když v ideální pozici pálil jen těšně vedle vlašimské svatyně. Hosté podnikali často rychlé protiútoky, ale k přímé střele se dostávali jen sporadicky. Případně byly všechny střelecké pokusy zblokovány. Trenér Karel Havlíček posílil do druhého poločasu ofenzivu, když Filipa Zorvana vystřídal mladík Jakub Šípek.

Nicméně ani střídání ke zlepšení hry nevedlo. Naopak, iniciativu začala přebírat Vlašim. Mladý a dravý výběr kouče Petra Havlíčka předváděl v Hradci velmi sympatický výkon. Což potvrdila 58. minuta, kdy se krásně individuálně prosadil střídající Fiilip Hašek. Gólman Radim Ottmar neměl šanci, 0:1. Inkasovaný gól Votroky zaskočil a následující okamžiky patřily soupeři.

To vše až do 67. minuty, kdy Vlašim zbytečně ztratila, Ladislav Martan neváhal a okamžitě prudkým centrem hledal ve vápně Honzu Pázlera. Ten byl přesně tam, kde měl být a devátá branka v letošní sezoně byla na světě, 1:1. O tři minuty později mohlo být ještě veseleji. Petr Schwarz zkušeně našel na zadní tyči nabíhajícího Jakuba Šípka, který ve stoprocentní šanci trefil pouze boční síť. Velká škoda!

Následující desetiminutovka však byla ve znamení drtivého tlaku hostů. Minimálně dvě jasné příležitosti chytil skvělý Radim Ottmar, jednou zazvonila tyč hradecké branky. Při Votrokách stála i notná dávka štěstí. V 82. minutě vybojoval rohový kop Ladislav Martan, po něm našel Vlkanova na malém vápně Libora Žondru, který propálil vše, co mu stálo v cestě, 2:1. Pro Libora to byla vůbec první branka v dresu Hradce Králové a navíc hned takto důležitá.

V samotném závěru fotbalisté Vlašimi vytvářeli velký tlak, obrana Hradce se musela bránit několika nebezpečným standardním situacím. Několik vteřin před konečným hvizdem hlavičkoval úplně sám i brankář Vlašimi Filip Nguyen, naštěstí mířil vedle. I proto si Hradec po náročném duelu připisuje nesmírně cenné tři body, které udrží tým na předních místech tabulky.

Fotogalerie

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Lvíčata hrála v Malšovické aréně před rekordní návštěvou

Aktuální zprávy

Votroci se vrací do Malšovické arény, v neděli přivítají Karvinou

Aktuální zprávy

Týdenní program Votroků