Votroci v závěru sezóny podlehli Slovácku 0:3

15. 5. 2022   |   FC Hradec Králové
Mimořádnou sezónu mají za sebou fotbalisté Hradce Králové. Šestá pozice v nejvyšší tuzemské soutěži a účast ve Skupině o titul jsou pro klub obrovským úspěchem. Na závěr povedeného ročníku Votroci zajeli do Uherského Hradiště, kde se střetli se silným celkem Slovácka. Moravanům byli důstojným soupeřem, jenže své příležitosti nedokázali proměnit, což se jejich soupeři dařilo. Tým Martina Svědíka byl efektivní zejména v druhé půli, takže Východočeši museli v epilogu soutěže skousnout porážku 0:3.
N5, neděle 15. 5. 2022, 17:00

1.FC Slovácko

FC Hradec Králové

3:0
1:0

Branky: 29. Daníček (z pk), 52. Kohút, 80. Vecheta. Rozhodčí: Batík – Bureš, Žurovec. ŽK: 24. Reinberk, 58. Kohút.

1.FC Slovácko:

Nguyen – Šimko, Divíšek, Hofmann – Reinberk (60. Tomič), Ljovin, Kohút (75. Jurečka), Sadílek (60. Petržela), Kalabiška (60. Havlík) – P. Juroška (26. Daníček), Vecheta.

FC Hradec Králové:

Vízek – Klíma, Král, Čech (59. Rada) – Soukeník (71. Harazim), Doležal, Kodeš, Dvořák, Novotný (81. Kutík) – Rybička (59. Jurčenko), Prekop (59. Kučera).



Reportáž

Na konci sezóny zavítali Votroci na Městský fotbalový stadion Miroslava Valenty v Uherském Hradišti, kde se střetli se Slováckem, které v letošním ročníku obsadilo bramborovou čtvrtou pozici.

Již v druhé minutě utkání zahrozili hráči Slovácka po pravé straně, ale akce Kohúta se Sadílkem přinesla jen lehčí zranění Kodeše, jemuž jeden ze soupeřů v nepřehledné situaci přišlápl nohu. Úvodní minuty patřily celku z Uherského Hradiště, který se následně po autu z pravé strany dostal do zakončení, jenže rána Kohúta z hranice šestnáctky minula levou tyč svatyně Votroků o pár centimetrů.

Hradečtí však nepřijeli na jih Moravy jen bránit. V desáté minutě se po šikovném centru Klímy dostal na pravé straně vápna k zakončení Prekop, nicméně tváří v tvář Nguyenovi pálil pouze nad břevno svatyně Slovácka. Východočeši ve svém náporu pokračovali, když na křídle dobře zakombinovali Dvořák a Prekop. Z jejich akce těžil Doležal, který na hranici šestnáctky střílel z otočky, ale přízemní pokus do středu svatyně brankář mužstva z Uherského Hradiště chytil.

Kdo si myslel, že Votroci budou hrát nějakého zanďoura, tuze se mýlil. Například ve dvacáté minutě hledal povedeným centrem z pravého křídla ve vápně Slovácka spoluhráče Doležal. Na jeho balon nabíhal na penaltu Novotný, jenž ale po souboji s domácím Šimkem padl na trávník a následně se Hradečtí dožadovali pokutového kopu marně. Jen o chvilku později se po žlutém faulu Reinberka na Čecha vytočil na levé straně pokutového území Rybička, ale jeho přízemní pokus Nguyen lapil.

V pětadvacáté minutě se hlavami v osobním souboji srazili Klíma a Juroška. Střet hůř odnesl fotbalista Slovácka, jenž musel být nahrazen. Střídající Vlastimil Daníček na trávníku pobyl tři minuty, když Kodeš poslal k zemi ve vápně Votroků Hoffmana. Sudí Batík nařídil pokutový kop pro Moravany a nově příchozí hráč si počkal na pohyb Vízka, po jehož skoku k pravé tyči poslal mičudu do středu svatyně Hradce – 1:0 pro mužstvo z Uherského Hradiště.

Krátce před koncem poločasu mohlo Slovácko přidat druhou branku, když na levou stranu vápna obdržel centr od Sadílka Daníček, jehož ránu v poslední chvíli zblokoval Klíma, který se do pokusu soupeře stihl vložit doslova za pět dvanáct. Za Votroky odpověděl Soukeník, kterému krásný pas před bránu protivníka adresoval Rybička, jenže záložník Východočechů mířil z bezprostřední blízkosti nad klec Slovácka, pročež moravský celek vedl po první pětačtyřicítce 1:0.

Na startu druhé půle se Votroci tlačili za vyrovnáním, jenže rána Kodeše levačkou zpoza šestnáctky Moravanů šla pouze nad svatyni mužstva z Uherského Hradiště. Ve dvaapadesáté minutě však udeřil soupeř. Pas Ljovina před vápno Hradce zpracoval na ose hřiště Michal Kohút, jenž povedenou šajtlí poslal balon přesně k pravé tyči a brankář Vízek se za ním mohl jen otočit – 2:0 pro Slovácko.

V devětapadesáté minutě zahrávali Východočeši nadějnou standardní situaci z osy hřiště, když Kohút ostrým skluzem skolil k zemi Čecha, za což viděl žlutou kartu. Rána Prekopa z třiceti metrů jen těsně minula levou tyčku svatyně Moravanů. Následně proběhlo velké střídání, kdy oba celky poslaly na trávník tři nové tváře. První ligové minuty si tak mohl užít David Jurčenko.

Mužstvo Slovácka mezitím opět získalo půdu pod nohama a mohlo ještě zvýšit vedení, jenže Tomič na pravé straně pokutového území ranou nepropálil Vízka, který proti jeho pokusu stihl včas vyběhnout a střelu zlikvidoval. Votroci ale dál hráli s protivníkem vyrovnanou partii, za první ligovou trefou se osou hřiště hnal Jurčenko, kterého však přesila dobře bránících soupeřů nakonec do zakončení projít nenechala.

Východočeši bojovali do posledního dechu, jenže centr na Novotného z pravé strany Doležal lehce přetáhl a následná rána Kučery zas mířila jen nad horní tyč klece Moravanů. Soupeř byl v zakončení efektivnější. V 80. minutě přidal jeho třetí zásah Filip Vecheta, jenž na penaltě zpracoval centr Jurečky z pravé strany a z bezprostřední blízkosti propálil bezmocného Vízka – 3:0.

Třetí branka dodala celku Martina Svědíka potřebnou sebedůvěru. Následně se totiž k dalším dvěma příležitostem dostal ještě Petržela. Ani v jednom případě však klec Votroků trefit nedokázal, takže mužstvo z Uherského Hradiště zvítězilo nad Východočechy 3:0. Přes tento neúspěch má za sebou Hradec Králové velice povedenou sezónu, na kterou může být právem hrdý, když v konečném účtování končí na velice pěkné šesté příčce.

Fotogalerie

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Lvíčata hrála v Malšovické aréně před rekordní návštěvou

Aktuální zprávy

Votroci se vrací do Malšovické arény, v neděli přivítají Karvinou

Mládež - reportáž

Dorost složil Admiru 3:0. Hattrickem se blýskl Binar