Votroci senzačně porazili mistra!

24. 4. 2022   |   Redakce
V prvním kole Skupiny o titul FORTUNA:LIGY se zrodila prvotřídní senzace. Votroci v Mladé Boleslavi porazili úřadujícího mistra Slavii v divoké přestřelce, která bavila. Zápas před výbornou kulisou přinesl sedm gólů a spoustu dalších šancí, pořád se něco dělo.
N1, neděle 24. 4. 2022, 19:00

FC Hradec Králové

SK Slavia Praha

4:3
3:2

Branky: 13. Vašulín z pen., 34. Kubala, 35. Kučera, 58. Vlkanova – 19. Jurásek, 40. Fila, 73. Kúdela. Rozhodčí: Szikszay – Mokrusch, Vodrážka. ŽK: 47. Kučera, 90+6. Leibl – 13. Hovorka, 90+6. Talovjerov. 2907 diváků.

FC Hradec Králové:

Vízek – Klíma, Král, Leibl – Mejdr, Kučera, Vlkanova (83. Rada), Kodeš, Novotný – Kubala (90. Prekop), Vašulín (77. Soukeník).

SK Slavia Praha:

Kolář – Bah, Kačaraba, Hovorka (72. Kúdela), Jurásek (84. Talovjerov) – Holeš, Provod (59. Sor) – Schranz (46. Traoré), Lingr, Olayinka (59. Plavšić) – Fila.



Reportáž

Slavia vstoupila do zápasu aktivně, jak se čekalo. Votroci se ale pak uklidnili dvojicí rohových kopů krátce po sobě. A když ve 12. minutě nejdřív Adam Vlkanova, po něm Petr Kodeš nebezpečně pálili na bránu hostů, zdálo se, že z toho bude třetí standardka stejného druhu. Jenže videoasistent přivolal rozhodčího Ladislava Szikszaye k obrazovce a sudí odhalil ruku Davida Hovorky. Slávistický stoper dostal žlutou kartu a penaltu s klidem přesně k tyči proměnil Daniel Vašulín – 1:0.

Slávisté zabrali a o pět minut později se dočkali vyrovnání. Peter Olayinka odcentroval zprava, míč si našel David Jurásek a krásným volejem z úhlu překonal Patrika Vízka – 1:1.

Votroky vyrovnání nezlomilo. Po levé straně potáhl míč Vlkanova, vybojoval aut. Po několika odrazech se míč vykulil na hranici vápna k Jakubu Kučerovi a tomu sebral gól parádním zákrokem Ondřej Kolář.

V první půli diváci nemohli ani vydechnout, hrál se strhující fotbal. Krátce po půlhodině hry vyvezl sebevědomě míč Jakub Klíma, průnikovou přihrávkou našel nabíhajícího Filipa Kubalu a ten poslal míč podél Koláře do brány. 2:1 pro Votroky.

A to nebylo vše – o tři minuty později se na hranici šestnáctky pěkně uvolnil Kučera a tentokrát na jeho technickou střelu do šibenice Kolář ani dosáhnout nemohl. Hradec vedl 3:1!

Před koncem akcí nabitého poločasu přece jen ještě jednou ukázal svou ofenzivní sílu úřadující mistr. Po závaru ve vápně domácích odcentroval z pravé strany Ivan Schranz a hlavou se trefil Daniel Fila. 3:2.

Na začátku druhé půle se hra uklidnila, Votroci pečlivě bránili náznaky tlaku slávistů. A mohli vyrážet do brejků – na konci jednoho z nich v 58. minutě přiklepl Kubala míč kapitánovi a Vlkanova prostřelil brankáře hostů. 4:2!

A na tahu byla zase Slavia. Nebezpečnou hlavičku Ibrahima Traorého nádherně zastavil Vízek, ovšem na dalekonosnou střelu Ondřeje Kúdely dosáhnout nemohl. Zkušený stoper se hned po příchodu na hřiště opřel do balonu a z nějakých třiceti metrů ho o tyč poslal do sítě. 4:3. Tenhle zápas nebyl pro slabé povahy. Jeho závěr se nesl ve znamení slávistického tlaku, který ale díky výborné práci hradecké defenzivy v čele s Vízkem vyrovnání nepřinesl. Votroci mistra senzačně porazili!

Fotogalerie

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Předprodej lístků na zápas reprezentace se Severní Makedonií začíná ve středu

Aktuální zprávy

Votroky bude proti Slavii povzbuzovat vyprodaná Malšovická aréna

Rozhovory

Z týmu je cítit síla a sebevědomí, hlásí Daniel Vašulín