Votroci vezou z Teplic výhru

20. 3. 2022   |   Redakce
Votroci si po řadě zápasů bez výhry připisují už druhé vítězství za sebou. Hradečtí v Teplicích dokázali otočit nepříznivě se vyvíjející zápas. Na gól Ledeckého z penalty bleskově odpověděl Jakub Rada a následná branka Jana Krále z 76. minuty se ukázala být vítěznou.
26. kolo, neděle 20. 3. 2022, 15:00

FK Teplice

FC Hradec Králové

1:2
1:1

Branky: 6. Ledecký – 11. Rada (p), 76. Král. ŽK: 45+1. Tijani, 53. Kučera – 5. Král, 45+1. Kubala. Rozhodčí: Batík – Mokrush, Pochylý. 2471 diváků. 

FK Teplice:

Grigar – Vondrášek, Tijani, Knapík (46. Hyčka), Kučera – Trubač, Mareček (76. Žitný), Fortelný (32. Jukl), Prošek (76. Kodad) – Ledecký (61. Sejk), Žák.

FC Hradec Králové:

Fendrich – Klíma, Král, Leibl – Mejdr, Kodeš, Rada (73. Soukeník), Harazim – Kubala (86. Kučera), Rybička (64. Vašulín), Vlkanova.



Reportáž

S touhou navázat na úspěch proti žlutomodrým z minulého týdne nastoupili Votroci na prosluněná Stínadla proti jedenáctce Teplic.

Už úvodní minuty přinesly velký vzruch. Hradec začal aktivně, ale nechtěnou odměnou za jeho snahu mu byl inkasovaný gól. Po domnělé Králově ruce odpískal rozhodčí přímý kop po z místa po levé ruce Fendricha. Míč rozehrál Jan Fortelný a poslal bochánek na hlavu Davida Ledeckého, který míč usměrnil k tyči – 1:0.

Odpověď Votroků přišla bleskově. Petr Rybička pronikal do pokutového území, kde byl podkopnut Kučerou. Po upozornění videorozhodčím vyhodnotil sudí Batík situaci jako penaltu pro Hradec. Desítku bezpečně proměnil nejlepší hradecký střelec Jakub Rada a srovnal stav zápasu na 1:1.

Po turbulentním začátku se hra zklidnila a byla i nadále vyrovnaná. Za zmínku stojí pohledná akce z 21. minuty, kdy se bývalý Hradečák Trubač s Vondráškem kombinací dostali až před Fendrichovu bránu a útok zakončil Mareček střelou nad.

S přibývajícími minutami domácím začali docházet nápady, jak se dostat přes pevnou hradeckou obranu a byli to spíše Východočeši, kdo víc hrozil. Adam Vlkanova se po půlhodině hry dostal do náznaku velké šance. Hostujícímu kapitánovi se povedlo přečíst hru při zpětné rozehrávce Severočechů a dostal se do souboje s domácím brankářem. Grigar nakonec souboj před svou vlastní bránou jen tak tak vyhrál.

V druhém poločase mohli jít Votroci brzy do vedení. Filip Kubala si našel centrovaný míč od Jakuba Rady a ze vzdálenosti deseti metrů od brankové čáry trknul do míče hlavou. Zkušený Grigar však dokázal reflexivně vyrazit míč.

Další šance na sebe nechala delší dobu čekat. Průběh poločasu byl dost rozkouskovaný a poměrně nervózní. Byli to Votroci, kteří si vypracovali šanci, a dokonce vstřelili druhou branku. Adam Vlkanova nachystal z přímého kopu míč pro Jana Krále, který hlavou dloubnul vyběhnutého brankáře a poslal Hradec do vedení – 1:2!

Závěr zápasu byl ve znamení honby domácích za vyrovnáním. Vyvrcholením snažení domácích bylo břevno, od nějž se odrazil balon po obranném zákroku Jana Krále. Týmu ze severu Čech se nepovedlo vytvořit si soustavnější tlak, a naopak musel myslet na zadní řady, zlobil zejména čerstvý Vašulín.

V poslední minutě zápasu se ještě stihli prezentovat zajímavou střelou Tijani, ale ta nemířila přesně a také již zmíněný Vašulín, jehož střela po průniku a centimetry minula levou tyč.

Hradec si tak připsal po týdnu další výhru a po několikaměsíční pauze se vyšvihl na průběžné šesté místo tabulky.

Fotogalerie

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Lvíčata hrála v Malšovické aréně před rekordní návštěvou

Aktuální zprávy

Votroci se vrací do Malšovické arény, v neděli přivítají Karvinou

Mládež - reportáž

Dorost složil Admiru 3:0. Hattrickem se blýskl Binar

×
Dnes v 16:30 | B tým
TJ Sokol Živanice
FC Hradec Králové B