Votroci o gól prohráli v Liberci

4. 12. 2021   |   Redakce
Na severu Čech byl k vidění zajímavý a vyrovnaný duel. Oba týmy si vypracovaly několik velkých šancí, ale proměněna byla pouze jedna – v 38. minutě vstřelil jedinou branku zápasu po Frýdkově ideální průnikové přihrávce domácí Tupta. Hradecké šance zůstaly nevyužity, a tak si Votroci po třech zápasech bez prohry připisují porážku.
17. kolo, sobota 4. 12. 2021, 15:00

FC Slovan Liberec

FC Hradec Králové

1:0
1:0

Branka: 38. Tupta. Rozhodčí: Klíma – Vlček, Novák. ŽK: 87. Stoch9. Čech. 48. Leibl. 1000 diváků.

FC Slovan Liberec:

Knobloch – Gebre Selassie, Chaluš, Plechatý, Mikula – Tiéhi, Havelka (86. Stoch) – Koscelník (58. Randić), Frýdek (76. Purzitidis), Tupta (76. Mézsáros) – Hilál (76. Rabušic).

FC Hradec Králové:

Fendrich – Klíma, Čech (71. Kubala), Leibl – Mejdr, Kodeš, Rada, Urma (46. Novotný) – Dvořák (71. Prekop), Vašulín, Vlkanova (84. Král). 



Reportáž

Votroci zajeli na sever Čech odehrát utkání 17. kola FORTUNA:LIGY proti tamnímu FC Slovan Liberec. Letní vzájemné střetnutí těchto soupeřů v Mladé Boleslavi skončilo při dlouhé hradecké přesile nerozhodně.

Počátek zápasu byl velmi svižný a na domácích byla patrná snaha od úvodních minut „vlétnout“ na svého soupeře, ale obrana Votroků zůstala pevná. Výjimkou byla 9. minuta, kdy Hradec zahrával přímý kop z ještě výhodnější pozice, než ze které Kuba Rada rozhodl minulý zápas. O jeho exekuci se postaral Adam Vlkanova a dělovka hradeckého kapitána jen o kousek minula horní roh liberecké brány.

V držení míče byli i nadále spíše Severočeši a hosté hrozili spíše standardních situací, jak už se tuto sezonu stalo příjemným zvykem, a brejků. Úvodní tlak domácích však Hradec definitivně přečkal bez úhony. Zejména exhradečák Christián Frýdek byl s míčem hodně nebezpečný – ve 27. minutě však naštěstí pro Hradec zařízení netrefil. Do té doby asi největší šanci zápasu měli v 32. minutě domácí. Hilál po levé straně přesprintoval Čecha a na malém vápně hledal prudkou přihrávkou volného Havelku, který ale ve skluzu stěží trefil míč. O šest minut později ale už udeřilo. Mezi obránce si šikovně seběhl Lubomír Tupta, kde přebral Frýdkův přesný pas a postupoval na Fendricha prakticky neohrožen. Slovenský útočník zakončil přesně a poslal Liberec do vedení 1:0.

Hosté reagovali na inkasovaný gól okamžitým zvýšením aktivity. Výsledkem delšího pobytu Votroků na útočné polovině byla Leiblova střela z rohu šestnáctky mimo. Největší hradeckou šanci v závěru první pětačtyřicetiminutovky měl Otto Urma. Vašulín se nejprve šikovně zbavil obránce a pak zkoušel sám zakončit. Balon se následně odrazil k Urmovi, před kterým stál už jen domácí brankář. Hradeckému univerzálovi se však nepovedlo jeho prudkou střelu sklopit mezi tři tyče.

Miroslav Koubek o poločase stáhl ze hřiště právě Otto Urmu a na levém kraji zálohy ho nahradil Filip Novotný. Hradec byl v úvodu půle jednoznačně aktivnějším týmem, hráči v modrém se soustředili spíše na bránění. V 53. minutě se po Mejdrově centru dostal k hlavičce Dan Vašulín a Knobloch musel předvést tygří skok, aby jeho hlavičku mohl vyrazit na roh.

Hradec dál trpělivě kombinoval a hledal mezírky v liberecké obraně, držení míče hostů dosahovalo v první půlce druhého poločasu na 75 %. Svěřenci Luboše Kozla byli naopak připraveni rychle startovat do protiútoků, takže i hradečtí obránci museli být ve střehu. Hlavní trenér Votroků se rozhodl posílit ofenzivu do posledních dvaceti minut. Na hřišti se objevili Kubala a Prekop. Prvně jmenovaný útočník si našel centr v pokutovém území už po dvou minutách pobytu na hřišti. Hlavička se však Kubalovi nepovedla usměrnit do brány.

Kýžený útočný efekt v podobě branky ale střídání nepřinesla. Liberečtí své hosty nepustili do většího závěrečného náporu, zčásti i díky tomu, že hra byla ke konci dost kouskovaná. K ještě jedné závěrečné šanci se černobílí přeci jen dostali. Liberecký obránce namazal Vašulínovi na roh malého čtverce, ale ten si s naskytnutou šanci neporadil ideálně. Knoblochovi dal ranou z voleje příležitost vyniknout. V poslední minutě mohl naopak zvýšit vedení pro Liberec po brejku Miroslav Stoch. Střela bývalého slovenského reprezentanta ale byla tečována mimo. Zápas tak skončil vítězstvím Liberce díky pěkné akci Frýdka s Tuptou.

Fotogalerie

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Preview

Votroci vkročí do klíčové fáze sezóny! V neděli hostí Karvinou

Aktuální zprávy

Lvíčata hrála v Malšovické aréně před rekordní návštěvou

Mládež - reportáž

Dorost složil Admiru 3:0. Hattrickem se blýskl Binar

×
Dnes v 16:30 | B tým
TJ Sokol Živanice
FC Hradec Králové B