První výhra! Hradec zaskočil favorita

29. 8. 2021   |   FC Hradec Králové
Výborný týmový výkon, obětavá hra a krásná trefa Jakuba Rady znamená, že si Hradec připisuje premiérové ligové vítězství.
6. kolo, neděle 29. 8. 2021, 16:00

FC Hradec Králové

FC Viktoria Plzeň

1:0
0:0

Branky: 58. Rada. Rozhodčí: Klíma – Caletka, Dohnálek. ŽK: 19. Kodeš, 26. Dvořák, 37. Král, 60. Leibl, 90+4. Harazim, 90+5. Fendrich– 90+2. Chorý, 90+3. Řezník, 90+7. Bílek (trenér) 1243 diváků

FC Hradec Králové:

Fendrich – Donát, Král, Leibl (72. Harazim) – Mejdr, Kodeš, Rada (72. Kateřiňák), Urma – Dvořák (90. Soukeník), Vlkanova – Vašulín (85. Kubala).

FC Viktoria Plzeň:

Staněk – Havel (66. Řezník), Brabec, Kaša, Hybš (78. Kayamba) – Káčer (58. Bucha), Janošek, Šulc (46. Mosquera) – Sýkora (66. Beauguel), Chorý, Kopic.



Reportáž

Ve 6. kole FORTUNA:LIGY hradečtí hostili Viktorii Plzeň. Ta měla z dosavadních 5 zápasů na kontě plný počet bodů.

První nebezpečnou střelu viděli diváci v Mladé Boleslavi už v 1. minutě, když se Rada prezentoval ranou z dálky, která však těsně minula levou tyč. V dalších minutách však hrozili spíše hosté. Ve 20. minutě měla velkou šanci Plzeň. Janošek z přímého kopu zajímavě kroutil balon k pravé Fendrichově tyči, ale hradecký gólman dokázal být u tyče včas. Na druhé straně hřiště se hned v následující akci dostal k hlavičce z pěkné pozice Vlkanova, mířil však mimo, stejně jako o chvíli později plzeňský Šulc svou střelou z hranice vápna.

Svou pohotovou reakci Fendrich znovu prokázal ve 30. minutě, když svým zákrokem šikovně vyškrábl dělovku Sýkory. V této části hry musel Hradec hodně bránit, ale Plzeň si žádnou další šanci už nevypracovala. Poté, co byla i Vašulínova hlavička z dobré pozice zblokována, se do kabin odcházelo za bezbrankového stavu.

Do druhého poločasu vstoupili votroci velmi nabuzení. Svůj první zákrok si v 51. minutě připsal také plzeňský brankář, s Radovou střelou z rohu pokutového území však ještě neměl žádné větší potíže. Hradecký tlak však nadále rostl. S několika dalšími náznaky šancí Hradeckých si plzeňská obrana poradila, ale to platilo pouze do 58. minuty. To se totiž z dobrých 25 metrů napřáhnul Jakub Rada a jeho krásná technická střela zaplula až do levého rohu plzeňské brány – 1:0! Hradecká hra měla i nadále vysoký standard a Západočeši byli nuceni reagovat posílením útoku.

Očekávaný nápor Viktorky mohl utnout v 78. minutě Mejdr. Nejprve vyhrál sprinterský souboj s Mosquerou a pak předkládal balon před odkrytou bránu. Jen těsně před Dvořákem skluzem vypíchl balon vracející se Kaša. O ještě menší kousek však míč minul plzeňskou bránu. Pak držela míč spíše Plzeň, ale Fendrich byl až do konce zápasu při svých zákrocích velmi jistý. Klidnější závěr mohl Hradci dopřát čerstvý hráč Kubala, ale jeho zblokovanou ránu Staněk jen tak tak stihnul vyrazit na roh. I tak si ale Hradec závěr zkušeně pohlídal, nenabídl Plzni žádnou přiležitost k srovnání a slaví tak první výhru!

Fotogalerie

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Preview

Votroci vkročí do klíčové fáze sezóny! V neděli hostí Karvinou

Aktuální zprávy

Lvíčata hrála v Malšovické aréně před rekordní návštěvou

Mládež - reportáž

Dorost složil Admiru 3:0. Hattrickem se blýskl Binar

×
Dnes v 16:30 | B tým
TJ Sokol Živanice
FC Hradec Králové B