ŽIVĚ: FC Hradec Králové – FC MAS Táborsko

13. 4. 2021   |   FC Hradec Králové
Votrokům začíná nahuštěný program – během necelých čtrnácti dnů odehrají čtyři zápasy, první z nich už ve středu 14. 4. proti FC MAS Táborsko. Proti němu nastoupí v zádech se třemi výhrami v řadě. „Kluci vědí, že soutěž je krátká a rychlá, byli by sami proti sobě, kdyby podlehli pocitu sebeuspokojení a podcenili jakoukoli situaci,“ říká Zdenko Frťala.

Proti Táborsku budou Votroci chtít potvrdit dobrou formu po návratu z koronavirové epidemie. Ve třech zápasech vyhráli s celkovým skóre 12:3 a drží první příčku tabulky. Jsou v dobrém rozpoložení. „Jeden z hlavních důvodů je usazená sestava, ta je podmíněná zdravotním stavem. Složení týmu jsme trefili, hráči si uvědomili, že když budou bojovat jeden za druhého, je to cesta k úspěchu. Že fotbal pak přijde sám,“ přemýšlí nad důvody posledních výsledků Zdenko Frťala.

Držet ustálenou sestavu však v nadcházejících týdnech nebude tak jednoduché. Během nadcházejících deseti dnů odehrají Votroci čtyři zápasy, ke slovu může přijít rotace. „Člověk už v průběhu utkání, která máme za sebou, uvažuje o změnách, aby kluci, kterým v téhle době chybí vytížení za béčko, nějaké minuty nahnali. Únava se určitě bude stupňovat i kvůli terénům, které jsou teď těžké pro všechny týmy. Když se ale vyhrává, není únava taková, jako když se ti nedaří. Je to i otázka psychiky,“ upozorňuje hradecký hlavní kouč.

Ten, pokud jde o psychiku, je spokojený i s tím, že hráči po vysokých vítězstvích nelétají v oblacích – a udrželi koncentraci i v minulém kole proti jednoznačně poslednímu Vyšehradu. „Většina kluků už dozrála. A vědí, že soutěž je krátká a rychlá, byli by sami proti sobě, kdyby podlehli pocitu sebeuspokojení a podcenili jakoukoli situaci. Platí, co jsem říkal před soutěží, že naším největším soupeřem můžeme být my sami,“ říká Frťala.

Táborsko je ještě o něco záludnější soupeř. V tabulce mu sice patří předposlední místo, ovšem výkony by mělo patřit výš. „Dávají prostor zahraničním hráčům, je tam dobrý trenér, který s nimi má zkušenosti a daří se mu implantovat je do sestavy. Hrají fotbal založený na pevné obraně, poslední zápas v jejich neprospěch ovlivnila neproměněná penalta, ale jinak dominovali. Byli jednoznačně lepší než Prostějov,“ vypozoroval hradecký trenér.

Jeho přípravu před minulým zápasem doplnilo video (ZDE) od mladých Votroků z akademie, kteří v něm vyslovili kamarádům z A týmu podporu v boji o postup do nejvyšší soutěže. Podle Frťaly video celou kabinu silně zasáhlo. „Mládežníci jen potvrdili filozofii klubu, o mládež se tady hodně dbá. To, čím nás překvapili před minulým zápasem, zapůsobilo na celý tým. I když nemůžou sami trénovat a ta situace je pro ně hrozná, všechny nás morálně neskutečně povzbudili,“ smeká před mladými fotbalisty.

I vědomí silné podpory má Votrokům pomoct v zápase proti Táborsku, který začíná ve středu 14. 4. v 16:30 a na streamu ho můžete sledovat v tomto článku (nahoře).

FC MAS Táborsko

V tabulce: 13. | 4-4-9 | 16:19 | 16 bodů

Nejlepší střelci: Emanuel Tolno – 5

Poslední zápas:

FC MAS Táborsko – 1. SK Prostějov 1:2

Branky: 55. Navrátil – 19. Píchal, 88. Kopřiva.

Táborsko: Pecháček – Almeida, Navrátil, Holiš, Dybala (46. Havrda) – Tolno, Ndiaye, Boula (88. Majka), Janošík (46. Tusjak) – Čapek (75. Nielsen), Provazník (60. Pinc).

Poslední vzájemný zápas:

4. 10. 2020 – FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA – Malšovický stadion

FC MAS Táborsko – FC Hradec Králové 1:1 (1:0)

Branky: 17. Tolno – 65. Urma. Rozhodčí: Rejžek – Váňa, Matoušek. ŽK: 32. Provazník, 41. Čapek, 90. Kučera – 32. Urma, 40. Vlkanova, 74. Jukl, 89. Rada. 727 diváků.

Táborsko: Slávik – Navrátil, Provazník (59. Majka), Kučera, Havrda – Plachý (73. Vozihnoj), Tolno, Čapek (90+2. Penc), Dybala, Ndiaye (46. Boula) – Icha.

FCHK: Vízek – Mejdr, Donát, Král, Urma (80. Čech) – Jukl, Rada – Záviška (51. Novotný), Dvořák (80. Soukeník), Vlkanova – Prekop (51. Šípek).

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Lvíčata hrála v Malšovické aréně před rekordní návštěvou

Aktuální zprávy

Votroci se vrací do Malšovické arény, v neděli přivítají Karvinou

Mládež - reportáž

Dorost složil Admiru 3:0. Hattrickem se blýskl Binar

×
Dnes v 16:30 | B tým
TJ Sokol Živanice
FC Hradec Králové B