Votroci se představí na hřišti druhé Líšně

5. 3. 2021   |   FC Hradec Králové
Jaro ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE začíná pro Votroky v sobotu odpoledne. O půl třetí vyběhnou na hřiště aktuálně druhého týmu tabulky, SK Líšeň, který na vedoucí Hradec ztrácí dva body. Utkání můžete sledovat na streamu na stránkách brněnského klubu.

Jeden mistrovský duel už mají na jaře Votroci za sebou – a z úterního osmifinále MOL Cupu chtějí směrem k zápasu v Líšni čerpat, přestože s Viktorií Plzeň prohráli a se soutěží se rozloučili. „Utkání v Plzni nám ukázalo, že jsme schopni zahrát dobře proti špičkovému klubu, který má hodně zkušeností s velkými zápasy. Nepropadli jsme, byli jsme rovnocenným soupeřem,“ vrací se k hodnocení pohárové bitvy asistent trenéra Ondřej Prášil. „V Líšni nás ale pochopitelně čeká jiný soupeř, diametrálně odlišný styl hry,“ dodává.

„Utkání v Plzni nám dodalo sebevědomí. Odehráli jsme dobrý zápas, máme chuť přetavit to už ve vítězství. Do Líšně pojedeme pro tři body,“ říkal hned po utkání na západě Čech odhodlaně obránce Jan Mejdr.

Votroci se každopádně budou muset vyrovnat s řadou absencí způsobených různými zdravotními problémy, na lavičce nebude ani hlavní trenér Zdenko Frťala, který je od začátku března v izolaci. Prášil si tak zopakuje záskok v roli šéfa lavičky – tým povede on, stejně jako v Plzni. „Ale s Frťou jsem v kontaktu, voláme si každý den před tréninkem, po tréninku. Už mu začíná být lépe, věřím, že se brzy vrátí a do dalších bojů půjdeme zase spolu,“ usmívá se asistent.

Jarní boje nebudou nic jednoduchého. Hradec má cíl v podobě postupu, ale za ním vede složitá cesta. Tu probíhající pandemie halí do mlhy husté, že by se dala krájet. „Čeká nás čtrnáct nesmírně těžkých utkání, ani další mančafty neřekly poslední slovo a bohužel je všechno kvůli pandemii ještě méně čitelné. Můžete s něčím jít do soutěže, během týdne se může všechno otočit. Každopádně máme slušně poskládaný tým, a pokud nás nepotkají nějaké velké zdravotní problémy, rádi bychom tuto sezonu zakončili postupem,“ říká před startem jara Frťala.

První ze čtrnácti kroků za ním chtějí Votroci udělat v Líšni – utkání začíná v sobotu 6. března ve 14.30 a přímý přenos, který vyrábí brněnský klub, můžete sledovat výše.

SK Líšeň

V tabulce: 2. | 6-5-1 | 21:14 | 23 bodů

Nejlepší střelec: Jaroslav Málek – 7 gólů

Poslední zápas (příprava):

SK Líšeň – FK Fotbal Třinec 1:0

Branka: 53. Pašek.

Líšeň: Veselý – Fall (46. Jeřábek), Otrísal (46. Ševčík), Bednář, Lutonský (46. Szotkowski) – Kučera (73. Fall) – Šteigl (46. Pašek), Minařík (46. Demeter), Málek (46. Matocha), Krška (46. Rolinek) – Zikl (46. Silný).

Poslední vzájemný zápas:

8. 3. 2020 – FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA – Malšovický stadion

FC Hradec Králové – SK Líšeň 1:1 (1:1)

Branky: 26. Leibl – 30. Málek. Rozhodčí: Hrubeš – Lakomý, Klupák. ŽK: 79. Firbacher – 42. Jeřábek, 45. Ševčík, 68. Černín. 910 diváků.

FCHK: Ottmar – Čech, Martinec, Král, Leibl (83. Urma) – Zbrožek, Rada, Doležal (62. Djurdjević), Vlkanova – Frýdek (62. Firbacher), Šípek.

Líšeň: Vítek – Jeřábek, Hlavica, Machálek, Málek (89. Matocha) – Zikl, Černín, Ševčík, Vasiljev – Demeter (84. Minařík), Rolinek.

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Lvíčata hrála v Malšovické aréně před rekordní návštěvou

Aktuální zprávy

Votroci se vrací do Malšovické arény, v neděli přivítají Karvinou

Mládež - reportáž

Dorost složil Admiru 3:0. Hattrickem se blýskl Binar

×
Dnes v 16:30 | B tým
TJ Sokol Živanice
FC Hradec Králové B