Zasloužená prohra o dvě branky. Příbram byla nad síly Votroků

25. 9. 2017   |   Admin - David
9. kolo, pondělí 25. 9. 2017, 17:00

FC Hradec Králové

1.FK Příbram

0:2
0:2

Branky: 7. Ayong, 19. Kodr. Rozhodčí: Mikyska – Ratajová, Vlasjuk. ŽK: 62. Šípek, 86. Martan – 35. Tregler, 63. Květ. Počet diváků: 934.

FC Hradec Králové: Ottmar – Pajer, Čech, Plašil (46. Nosek), Knejzlík – Šípek, Zorvan, Schwarz (77. Shejbal), Martan – Žondra (46. M. Černý), Pázler.
1.FK Příbram: Boháč – Skácel, Tregler, Zápotočný, Kodr – Květ, Danoski (59. Tarczal) – Grajciar, Jandera (85. Kilián), Fantiš – Ayong (77. Černý).


Reportáž

Úvod utkání se nesl ve slavnostním duchu, jelikož zápas proti Příbrami byl posledním, kdy byla v provozu západní tribuna na stadionu v Malšovicích. Ta bude dále uzavřena a postupně demontována. Slavnostního výkopu se tak ujal pan Ladislav Pokorný a Pavel Černý st., tedy legendy královéhradecké historie. To vše za účasti člena představenstva a náměstka pro investice města Hradec Králové pana Jindřicha Vedlicha.

Trenér Karel Havlíček tentokrát vsadil na rozestavení 4-4-2, kdy se do sestavy vrátil Petr Schwarz. Na hrotu se pak objevilo útočné duo Žondra, Pázler. Pondělní střetnutí začalo pěkně zostra. Už ve 3. minutě vypálil pořádnou jedovku příbramský Fantiš a Radim Ottmar si připsal první zásah. Na druhé straně se blýskl povedeným centrem mladík Šípek, ale Martan míč do branky zasunout nestačil.

V 7. minutě přišla první branka duelu a bohužel padla do hradecké sítě. Po akci na jeden dotek se rozhodl vystřelit hostující Karsten Ayong, jeho pokus mířil přesně ke vzdálenější tyči, 0:1. Hned vzápětí mohlo přijít vyrovnání. Knejzlík centroval pohotově z levého křídla a mladík Šípek zakončoval těsně nad.

Ve 14. minutě opět zatopil hradecké obraně agilní Ayong, jeho pumelice měla gólové parametry. Naštěstí projektil srazil jeden z bránících hráčů na rohový kop. O pět minut později to vypadalo s Votroky ještě o poznání hůře. Po skvěle zahraném rohovém kopu od Rudolfa Skácela se nejvýše vyšplhal Kodr a poslal balon nechytatelně k tyči, 0:2. Hradečtí si za celý první poločas nevyprodukovali přímou střelou na branku. Ba naopak, po závaru v pokutovém území domácích střílel Květ, kulatý nesmysl ovšem mířil mimo.

Na nepříznivý stav reagoval kouč Karel Havlíček v poločasové přestávce hned dvojím střídáním, odešel Žondra a Plašil, naopak na hrací plochu vyběhl Martin Nosek a Milan Černý. Celkový obraz hry se ve prospěch Votroků zlepšil, což dokládala například možnost Jakuba Šípka nebo přízemní rána Adama Pajera, na kterou nejprve nedosáhl Pázler a následně ve skluzu ani Šípek. Velká škoda!

V 66. minutě se prezentoval prudkým pokusem střídající Milan Černý, hostující brankář Boháč však zasahovat nemusel. Stejný hráč vyslal z vápna projektil i v 78. minutě, leč uprostřed branky si vše zkušeně pohlídal příbramský Boháč. Středočeský celek se postupem času stále více soustředil na poctivou defenzivu a fotbalisté Hradce Králové se jen těžko dostávali k přímému ohrožené hostující branky. Velký tlak vůbec nepřicházel.

I proto se nakonec necelá tisícovka diváků ani jednoho gólu v brance Příbrami nedočkala. Hradec Králové tak po čtyřech utkáních musí skousnout prohru 0:2. Loučení se západní tribunou tak nabralo smuteční ráz. 

Fotogalerie

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Preview

Základní část jde do finále. Votroci vyrazí do Liberce

Aktuální zprávy

Program otevřeného tréninku pro školy a veřejnost

Aktuální zprávy

Víkendový program Votroků