Zápas plný emocí. Votroci si vezou z Varnsdorfu bod za remízu 1:1

16. 9. 2017   |   Admin - David
Sestava Votroků před utkáním ve Šluknovském výběžku doznala podstatných změn. Zraněné Schwarze s Mudrou nahradili nováčci Karel Knejzlík a také Adam Pajer. Domácí trenér Frťala do sestavy nasadil také nové tváře, premiéru si odbyl Stanislav Klobása z Mladé Boleslavi a v základu také nastoupil odchovanec královéhradecké kopané David Breda. Střetnutí nabídlo poměrně vyhecovaný průběh, kdy padly hned dvě červené karty a také dva góly. Za domácí se trefil právě již zmiňovaný Breda a za Hradec vyrovnával Marek Plašil.
8. kolo, sobota 16. 9. 2017, 16:30

FK Varnsdorf

FC Hradec Králové

1:1
0:0

Branky: 54. D. Breda – 78. Plašil. Rozhodčí: Vojkovský - Boček, Caletka. ŽK: 7. Král, 49. Klobása, 87. Porcal – 42. Martan, 47. Knejzlík, 87. Žondra. ČK: 61. Král – 85. Martan. Počet diváků: 752.

FK Varnsdorf: Porcal – Zbrožek, Zieris, Král – Cennerazzo, Bláha, Chlumecký, D. Breda (88. Bílek), Durdević (84. Dordič) – Klobása (64. Kozma), W. Da Silva.
FC Hradec Králové: Ottmar – Čech, Nosek, Plašil – Knejzlík, Pajer, Jirsák (67. M. Černý), Krátký (73. Zorvan) – Martan, Vlkanova (46. Žondra), Pázler.


Reportáž

V prvním poločase přítomní diváci moc fotbalové krásy neviděli. Byl to spíše boj od vápna k vápnu. Vzruch tak přinesla pouze 16. minuta a průnik Davida Bredy. Míč z jeho kopačky však mířil těsně vedle.

Na straně hradeckých šlo spíš o náznaky šancí. Jedním z nich byl po půlhodině hry průnik Adama Vlkanovy, který za půlkou nacházel přízemní přihrávkou nabíhajícího Honzu Pázlera, jenže razance kopu byla o malinko silnější, než by si všichni příznivci černobílých barev přáli, a tak hradecký snajpr na přihrávku do volného prostoru nedosáhl a z rozvíjející se šance nebylo nakonec nic. Domácí fotbalisté v prvním dějství hrozili také z množství standardních situací, ale hradečtí fotbalisté vše uskákali na výbornou a do šaten se tak šlo za bezbrankového stavu.

To však již neplatilo zkraje druhého poločasu. A každý, kdo sleduje hradecký fotbal, musí uhádnout, kdo skóroval. Samozřejmě odchovanec hradecké líhně David Breda, jako tomu bylo v zápasech minulých, kdy se také skoro pravidelně prosadili bývalí hráči našeho klubu. A jak gól na 1:0 padl? David si míč navedl na svoji slabší pravou a míč vypustil z dobrých dvaceti metrů přímo do šibenice Ottmarovy svatyně.

Gól jako by hradecké hráče probudil. Ti začali být aktivnější a zaměstnávali domácí obranu, jako například po hodině hry Plašil, který se prosadil na levé straně a ve vápně našel naběhnutého, čerstvého Libora Žondru. Ten však mířil nad. Další vzrušení přišlo jen pár minut po této šanci, když nová akvizice Votroků Karel Knejzlík našel ideálně za obranou naběhnutého Martana, kterého v gólové pozici fauloval domácí Král a v ruce rozhodčího Vojkovského po právu viděl červenou kartu. Škoda jen, že nabídnutou standardní situace nevyužil její exekutor Honza Pázler.

Varnsdorfští po vyloučení zaparkovali autobus ve vápně a bylo opravdu těžké překonat jejich obranný val. Ve svém portfoliu však měli i rychlé brejky, kterými neustále hrozili. Hlavně Brazilec Da Silva a již několikrát zmiňovaný agilní Breda. Ten byl po jednom z úniků v 70. minutě opět hodně blízko k brance, ale na centrovaný míč nedosáhl o špičku kopačky. Poté však Hradečtí vyvinuli tlak, který produkoval centr za centrem do domácího vápna. Při jednom z nich propadl míč až na hranici malého vápna, kde vznikla takzvaná trma vrma, které využil Marek Plašil a srovnal průběžný stav utkání na 1:1.

Domácí i v menším počtu mužů na hrací ploše mohli strhnout vítězství na svoji stranu. V 82. minutě neodhadl hlavičku přes své rameno Fanda Čech a ukázkově tak namazal Durdevičovi na velkou šanci. V brance Hradce však stojí Radim Ottmar, který navýšení skóre nepřipustil a připsal si další famózní zákrok. Skóre nebylo srovnáno pouze na branky, ale v závěru utkání i na červené karty, kdy Láďa Martan inkasoval druhou žlutou kartu za nesportovní chování. Samotný konec tak nabídl na stadionu v Kotlině značné emoce, ale na konečném výsledku 1:1 se již nic nezměnilo.

Fotogalerie

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Program otevřeného tréninku pro školy a veřejnost

Aktuální zprávy

Votroci míří pod Ještěd, v neděli se střetnou s Libercem

Aktuální zprávy

Na duel se Slavií zbývají poslední lístky