Hlavička Haise na vítězství nestačila. S Olomoucí Votroci remizovali 1:1

13. 1. 2024   |   Matěj Hašek
Ve druhém zápase Tipsport Malta Cupu se Votroci střetli se známým soupeřem. Porážku ze zápasu Pod Lízátky Hradečtí Olomouci vrátit nedokázali, ačkoliv po první půli vedli zásluhou Haise. V úvodu druhého poločasu srovnal Fortelný a ani tlak na konci utkání Východočechům tři body nepřinesl. Souboj dvou českých celků na netradičním místě tak skončil smírně.
Tipsport Malta Cup, sobota 13. 1. 2024, 14:00

SK Sigma Olomouc

FC Hradec Králové

1:1
0:1

Branky: 47. Fortelný (Ventúra) – 36. Hais (Rada).

Bez žlutých karet.

Držení míče: 52 % : 48 %. Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 3:6. Rohy: 8:2

SK Sigma Olomouc:

1. poločas: Macík – Vraštil, Matys, Novák – Chvátal, Breite, Dele, Sláma – Vodháněl, Langer – L. Juliš.
2. poločas: Macík – Křišťál, Pokorný, Beneš, Elbel – Ventúra, Pospíšil – Fortelný, Zorvan, Amasi – Singhateh.

FC Hradec Králové:

Vízek – Klíma, Ševčík, Čech – Pudhorocký, Rada, Dancák, Krejčí (72. Boniš) – P. Juliš, Koubek – Hais (66. Hlaváč).



Reportáž

Úvodní tlak Sigmy utnul přesnou hlavičkou Hais

Na začátku zápasu byl z přístupu obou celků cítit přátelský duch utkání. Po řadě nepřesností se do první šance dostali Hanáci, když se k míči na malém vápně prodral Lukáš Juliš, s jeho slabou hlavičkou si ovšem poradil Vízek. Moravané pak opět zahrozili v 15. minutě po rohovém kopu, střela z hranice vápna šla ale těsně mimo.

Z tlaku Sigmy vzešla i další šance olomoucké skvadry. Na tentokrát ostrou hlavičku Lukáše Juliše dokázal Vízek zareagovat skvělým reflexivním zákrokem, díky němuž udržel skóre Moravanů na nule. Vše pak mohl ve 29. minutě změnit hradecký Petr Juliš, kterého nadýchaným centrem našel Hais. Julišova hlavička však o pár centimetrů minula pravou tyč.

Právě šance mladého Petra Juliše dodala Východočechům potřebné sebevědomí. Ve 36. minutě se rozhodl do vápna nacentrovat míč Rada, trajektorii přihrávky lehce pozměnil olomoucký obránce tak, že balón doputoval přesně na hlavu Daniela Haise, který chladnokrevně zakončil a mohl se jít radovat. V další gólové příležitosti se objevil Krejčí, jeho slibná střela z vápna byla ovšem zblokována. Hradec tak po úvodním dějství vedl nad Sigmou 1:0.

Na vyrovnání již nikdo zareagovat nedokázal

Olomoučtí na rozdíl od Votroků v poločase provedli několik změn a čerstvé síly brzy přinesly své ovoce – z kombinace totiž Sigma vytěžila srovnávací branku. Po pěkné akci na jeden dotek se do prázdné brány trefil Jan Fortelný. V 50. minutě mohlo dojít k otočení skóre, jeden z Moravanů však svoji individuální akci ovšem zakončil pouze těsně vedle levé tyče.

V zápase následovala pasáž, kde se bojovalo hlavně o střed hřiště a odražené balóny. V 66. minutě se tak do sestavy rozhodl sáhnout hradecký kouč výměnou gólového Haise za Martina Hlaváče. Ani tato rotace však na obrazu hry příliš nezměnila, a tak skupinka černobílých fanoušků na stadionu nadále sledovala poněkud unylejší minuty. O chvíli později dostal svou první příležitost v A-týmu dvacetiletý Tadeáš Boniš.

K možnosti vstřelit branku se po delší době propracovala Olomouc, když byl centr z pravé strany sražen těsně vedle Vízkovy svatyně. V ohrožení se třicetiletý brankář ocitl znovu v 81. minutě, Fortelnému se ale střetly myšlenky a akci jeden na jednoho ukončil střelou do rukavic zkušeného gólmana. Zanedlouho se na druhé straně do přečíslení dostali Votroci, Juliš ale ideální moment prováhal a dorážka šla pouze mimo. Na samém sklonku utkání mohli Votroci sebrat všechny body, když si vytvořili souvislý tlak, kterým Hanáky přikovali k jejich šestnáctce. Své šance však proměnit nedokázali a duel tak skončil remízou 1:1.

Fotogalerie

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Informace pro fanoušky k nedělnímu utkání se Slavií

Preview

Poslední zápas základní části! Votroci přivítají Slavii

Reportáž

Rezerva padla v Kolíně 0:2. Domácí rozhodli ve druhé půli

×
Odehráno v 10:30 | B-tým
SK Sparta Kolín
FC Hradec Králové B