Rezerva vydolovala bod z utkání s Jabloncem v nastavení

18. 9. 2023   |   Melánie Moníková
Dvakrát prohrávali svěřenci Aleše Čvančary a Pavla Krmaše v souboji B-týmů s rezervou Jablonce. Hradeckému celku se však povedly závěry poločasů, ve kterých dokázal srovnat. Z tuhé bitvy se Severočechy tak nakonec vydoloval cenný bod za remízu 2:2.
7. kolo, neděle 17. 9. 2023, 10:15

FC Hradec Králové B

FK Jablonec B

2:2
1:1

Branky: 44. Horák, 90+3. Boniš – 35. Velich, 66. Gaši.

Rozhodčí: Duda – Langmajer, Šiška.

Žluté karty: 23. Dancák – 86. Konda.

Diváci: 200.

FC Hradec Králové B:

Čábelka – Baloun, Mahr, Schmoranz, Dancák, Ševčík, Hodač (78. Hruška), Hlaváč, Musil (73. Březák), Šimon (73. Boniš), Horák.

FK Jablonec B:

Reiner – Malý, Velich (89. Svoboda), Ritter, Gaši (89. Diviš), Breda, Karban, Vošahlík, Náprstek (59. Kubát), Kubín, Konda (86. Nykrín).



Reportáž

Úvodního výkopu se ujali domácí, ale začátek utkání byl na obou stranách opatrný. V 5. minutě zahrávali hosté přímý kop, Breda však bránu minul. Krátce na to se tentýž hráč ještě pokusil znovu vystřelit, míči ale dal malou razanci a poslal ho mimo prostor třech tyčí.

Po čtvrthodině hry si slibnou šanci vypracovali i Hradečtí, Mahr vypálil na bránu, ovšem poslední z jabloneckých obránců pokus zneškodnil. Hradečtí následně postupně získávali převahu. Ve 26. minutě byli Votroci u další nadějné šance, nicméně nikdo z hráčů postupný útok zakončit nedokázal.

V závěrečné desetiminutovce úvodního dějství se hostům podařilo otevřít skóre. Na konci dobře rozjeté akce stál Oliver Velich, který si v pokutovém území posunul míč podél obránce a poslal ho do sítě. Hradečtí se však pokoušeli jednogólové manko rychle dohnat. Ve 37. minutě poslal Šimon přihrávku do vápna, nicméně gólman soupeře si s Hodačovým pokusem poradil. V závěru první půle však Votroci přeci jen udeřili díky přímému kopu. Dancák poslal balón před bránu, na konci akce byl Daniel Horák, jenž nasměroval merunu do svatyně hostí.

Do druhé půle vstoupili o něco lépe hosté. Ve 49. minutě zahrávali volný přímý kop, nicméně zakončit celou akci nedokázali. V síti neskončila ani Ritterova dorážka po standardce několik okamžiků poté, nadále tedy platilo nerozhodné skóre.

Tlak Jablonce s postupem času sílil. V 58. minutě byl v nebezpečné šanci Gaši, Čábelka však jeho střelu dokázal vyrazit do zámezí. Trefy se však Severočeši dočkali několik okamžiků poté, když přihrávku od Bredy zužitkoval Jakub Gaši, který překonal hradeckého brankáře – 2:1 pro hosty.

V závěrečné čtvrthodině se Hradečtí snažili vyrovnat. V 78. minutě byl u nadějné šance Březák, míč však nasměroval těsně vedle levé tyče. A v síti neskončila ani Hruškova střela několik okamžiků poté. Srovnání přišlo až v nastaveném čase, kdy se po dobře rozehraném centru střelecky prosadil Tadeáš Boniš, jenž upravil skóre na konečných 2:2. Votroci tak v posledních chvílích zápasu vydolovali ze střetu s Jabloncem bod.

Ohlasy

Hodnocení Aleše Čvančary

Jelikož jsme v zápase dvakrát prohrávali, soupeř předvedl velmi dobrý výkon, tak jsme i s bodem spokojení, přestože jsme šli do utkání se dvěma úkoly. Tím prvním byla změna přístupu a odčinění poslední porážky i ostudného výkonu. Tím druhým byly tři body z tohoto utkání. Kluci tentokrát pracovali do poslední vteřiny a za to byli odměněni vyrovnávacím gólem na 2:2. Svou snahu ale musí ještě trochu pozměnit, aby se zbavili křečovitosti, která nás v zápase místy provázela.

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Mládež

Zlatí Votroci! Kategorie U12 slaví mistrovský titul

Aktuální zprávy

Jízda směr Evropa nezpomaluje, Votroky čeká odveta na Hané

Mládež

Patroni mládeže – kategorie U15