Rezerva na předchozí výhru nenavázala. V Mostě podlehla 0:4

9. 9. 2023   |   Melánie Moníková
B-tým Východočechů vyrazil na sever Čech povzbuzen prvním vítězstvím v ročníku, které vybojoval v posledním duelu s Živanicemi. V Mostě však další body nepřidal, Baníku žádný gól vstřelit nedokázal a jeho hráči lovili z vlastní sítě hned čtyři balóny.
6. kolo, sobota 9. 9. 2023, 15:00

FK Baník Most - Souš

FC Hradec Králové B

4:0
2:0

Branky: 27. Novotný, 35. Jacobovici, 66. Vobecký, 89. Rjaska.
Rozhodčí: Orel – Severýn, Andras.
Žluté karty: 47. Šimon, 57. Musil.
Diváci: 250.

FK Baník Most - Souš:

Lichtenberg – Gluski, Novák, Novotný (89. Cibulka), Vobecký, Štefko (78. Novický), Petržílka (89. Bína), Kubeš (72. Rjaska), Pátek, Radba, Jacobovici (89. Krukowski).

FC Hradec Králové B:

Čábelka (69. Strnad) – Baloun, Matyushenko, Mahr, Schmoranz (52. Musil), Hypšman (69. Zvěřina), Hodač (69. Šichan), Hlaváč, Boniš, Šimon, Holovatskyi (69. Kalina).



Reportáž

Zpočátku hrály oba celky opatrnou hru a žádné větší šance si ani jeden z týmů nevytvořil. Krátce po úvodním hvizdu měli Hradečtí možnost přímého kopu, nicméně vážněji zahrozit nedokázali.

Po necelé půlhodině hry měl Most sérii rohových kopů, ale z žádného z nich nic vytěžit nedokázal. Ve 27. minutě šli domácí do vedení. Centr Štefka zužitkoval Jindřich Novotný, jenž poslal balón ke vzdálenější tyči.

Vstřelená branka domácí nakopla. V závěrečné čtvrthodině se jim podařilo vedení navýšit, když se ve 35. minutě prosadil Adin Jacobovici. Na konci první půle zahrávali Hradečtí přímý kop, ovšem ani z něj se jim nepodařilo nic vytěžit. Hosté tak po první půli ztráceli na Most dvě branky.

Ve druhém dějství byli domácí nadále aktivnějším celkem. V 50. minutě byli v nebezpečné šanci před hradeckou bránou, Čábelka však míč včas uklidil do zámezí. Několik okamžiků poté měli Votroci možnost dalšího přímého kopu, ke kterému se postavil Šimon, jenž poslal balón na zadní tyč, ale gólman soupeře jeho ránu vyrazil.

Půl hodiny před koncem měl další příležitost Mostu Kubeš, trefil však pouze hradeckého gólmana. V 66. minutě ale přišel faul a pokutový kop pro domácí, který s přehledem proměnil Marek Vobecký, jenž zvýšil již na 3:0.

V poslední čtvrthodině utkání se Hradečtí pokoušeli snížit, nicméně neúspěšně. V 74. minutě střílel Kalina, míč však poslal vysoko nad bránu. Krátce před koncem se do nebezpečného úniku dostal Mahr, ale jeho střelu vyrazil gólman soupeře na roh. V samém závěru zápasu se domácím podařilo upravit skóre na konečných 4:0, když přihrávku za obranu zužitkoval Michal Rjaska. Votroci tak v Mostě body nevydolovali.

Ohlasy

Hodnocení Aleše Čvančary

Prohráli jsme zaslouženě a oprávněný je také vysoký rozdíl ve skóre. Tentokrát na nás stačila jednoduchá agresivní hra Mostu, která byla opřená o dobrý pohyb. Prohráli jsme obrovské množství soubojů ve středu hrací plochy i při přechodové fázi, kvůli čemuž jsme se k žádné větší šanci, s výjimkou jedné, nedostali.

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Rozhovory

Cením si síly našeho týmu, přiznává Daniel Horák

Aktuální zprávy

Jízda směr Evropa nezpomaluje, Votroky čeká odveta na Hané

Mládež

Zlatí Votroci! Kategorie U12 slaví mistrovský titul