Mladší žákyně trápily Spartu, body jim nakonec unikly

2. 9. 2023   |   jt, kš
V úvodním utkání nové sezony mladší žákyně FC Hradec Králové WU13 prohrály s favorizovanou Spartou Praha 1:2, přestože si v zápase první ligy vytvořily více šancí, které ovšem neproměnily. Jedinou branku zaznamenala Emma Kulíšková.
2. kolo, sobota 2. 9. 2023, 10:30

FC Hradec Králové

AC Sparta Praha

1:2
0:1

Branky: 45. Kulíšková - 25., 57. Gablíková. Rozhodčí: Skyba. Bez karet. Diváci: 38.

FC Hradec Králové:

Kristýna Ptáčková, Kristýna Kvasničková, Viktorie Krušinová, Saša Valentová, Laura Dvořáková, Veronika Šicová, Sára Langmajerová – všichni r. 2011, Simona Jůnová (B), Nela Stloukalová, Lenka Šimonová, Elena Šustová, Tereza Poláčková, Emma Kulíšková – všichni r. 2012.



Reportáž

Mladší žákyně hned po pětidenním soustředění v Chotěboři odehrály první ligové utkání proti favorizovanému týmu AC Sparta Praha. Utkání bylo bojovné, vyrovnané, kdy se šance přelévaly z jedné strany na druhou. Hradecké hráčky vstoupily do prvního ligového utkání bez respektu, vytvářely si šance, byly vidět kombinace, průnikové přihrávky, jen se jim nedařilo gólové zakončení. První poločas těsně vyhrály sparťanky, když využily špatné rozehrávky domácích z rohového kopu a z brejkové situace daly první gól, jmenovitě se prosadila Viktorie Gablíková. 

Druhý poločas byl opět bojovný, kdy po střele Eleny Šustové a dorážce Emmy Kulíškové se hradeckému týmu podařilo vyrovnat. Bylo vidět, že domácí hráčky touží po vítězství, ale v 57. minutě z ojedinělé akce dostali laciný gól na 1:2, kdy opět vstřelila branku Gablíková. Ve zbytku zápasu hradecké žákyně tlačily, kombinovaly, střílely na branku, ale bohužel se jim nepodařilo dát vytoužený gól.

V dalším utkání se žákyně FC Hradec Králové utkají ve středu 6. září v derby s Pardubicemi (16.30, hř. FC Olympia HK).

Ohlasy

Kamil Šic, trenér: „Hráčky musíme pochválit. Holky odehrály dobré utkání, vytvořily si mnoho šancí, dokonce na šance jsme byli lepším týmem než Sparta. Trochu nás stále trápí přechody do obranné fáze, hlavně křižování a přebírání protihráček. Dále je to komunikace mezi hráčkami a  klidná hlava při koncovce. Jsme si však vědomi toho, že tým se stále vytváří a formuje z nových hráček a budeme doufat, že zápas od zápasu, bude naše výkonnost stoupat a pro diváky bude naše hra atraktivní a více produktivní."

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Za horizontem – 2. díl

Preview

Boj o Evropu začíná! Pod Lízátky se představí Olomouc

Aktuální zprávy

Víkendový program Votroků