Generálka na výbornou! Votroci přemohli rezervu Sparty 5:1

15. 7. 2023   |   Štěpán Navrátil
Generálka na nový ročník FORTUNA:LIGY vyšla svěřencům Jozefa Webera skvěle. Hradec udával tempo již od samotného začátku, jeho tlak vygradoval v úvodu druhého poločasu, kdy v rozmezí osmi minut skóroval hned třikrát. Sparťané se zmohli jen na jednu trefu, která pouze kosmeticky upravila skóre na konečných 5:1 pro Východočechy.
sobota 15. 7. 2023, 17:00

FC Hradec Králové

AC Sparta Praha B

5:1
2:0

Branky: 18. Krejčí, 37. Smrž, 49. Kučera, 53. Pilař, 57. Koubek – 58. Goljan.
Rozhodčí: Petřík – Arnošt, Slavíček.
Diváci: 570.

FC Hradec Králové:

Bajza – Smrž (46. Kučera), Pilař (57. Juliš), Heidenreich (63. Ševčík), Krejčí (63. Pudhorocký), Gabriel (74. Hlaváč), Klíma (57. Leibl), Vašulín (46. Koubek), Kodeš (57. Rada), Čech, Horák.

AC Sparta Praha B:

Čechal (46. Kolář) – Ševinský (78. Jedlička), Váňa, Cisse, Mokrovics, Goljan, Rus, Lilling (34. Hodouš), Večerka, Kaštánek, Holoubek.



Reportáž

Krejčí se Smržem byli při chuti

V samotném úvodu se Smrž prezentoval povedeným obloučkem, který těsně před vápnem přebral Vašulín. Sparťanům nezbylo nic jiného, než dobře rozjetou akci zastavit faulem, a tak měl Krejčí k dispozici zajímavou standardní situaci na ose hřiště. Rozhodl se vypálit a svým projektilem jen těsně přestřelil břevno svatyně Pražanů. Na druhé straně připomněl své ofenzivní schopnosti Cisse, jenže jeho snažení zlikvidoval rychlým vystoupením proti míči gólman Bajza.

První zářez si připsal Ladislav Krejčí, který volejem uklidil krásný Kodešův centr na zadní tyč nechytatelně pod břevno. Ke slovu se přihlásil i Smrž, jenže pas Horáka nedokázal přeměnit v úspěšnou střelu. Z osy hřiště vypálil těsně vedle pravé tyče. Do útočné akce se zapojil překvapivě i Bajza, který krásným nákopem oslovil nabíhajícího Krejčího, jenž byl těsně před vápnem stáhnut k zemi za cenu faulu. Smrž se rozhodl pro podstřel sparťanské zdi a šikovně mířil na přední tyč, kam se Čechal tak tak dostal.

O malou chvíli později se Vojtěch Smrž přeci jen radoval. Svůj hlad předvedl v nádherné individuální akci, na jejímž začátku obešel bránící trojici Sparťanů. I Čechala zvládl úspěšně obehrát a z úhlu přeci jen natřikrát procpal balon až za brankovou čáru. Těsně před koncem úvodního poločasu mohl po průnikové přihrávce Goljana snížit Mokrovics, proti němu však Bajza bleskurychle vystartoval a míč lapil do rukavic.

Bleskový úvod rozhodl o porážce Sparty

Po prostřídání hráčů a rychlé poločasové pauze naskočil do druhé půle jednoznačně lépe Hradec. Prakticky první vážnější akci začal Horák průnikem po pravé straně, který zakončil centrem na zadní tyč, odkud se do balonu opřel Jakub Kučera, jehož rána na zadní tyč byla pro gólmana Sparty naprosto nechytatelná. O pouhé čtyři minuty později vyslal Krejčí povedený lob, který sice orazítkoval břevno, jenže do následně odraženého míče se akrobaticky opřel Václav Pilař a nůžkami uklidil kulatý předmět přesně na bližší tyč.

Votroci pokračovali ve vysokém tempu, Krejčí se rozhodl ze standardní situace přihrávat do druhé vlny, ze které vyslal dobrý přízemní projektil Horák. Sparťanská defenziva nestíhala a nechala na hranici ofsajdu volného Matěje Koubka, který si vyvezl balon do střelecké pozice a nechytatelnou ranou do růžku branky zvýšil už na rozdíl pěti branek. O pouhou minutu později se však ke slovu přihlásili i Pražané, Adam Goljan ze standardní situace na hranici vápna technicky vypálil přesně do koutku branky.

V další akci přišel do vápna celku z hlavního města centr Rady, který gólman Kolář vyrazil jen za sebe, kam si nabíhal Koubek, jenže do zakončení mu příliš nevyšel krok. Čtyřgólový rozdíl musel sparťanský brankář neustále hájit, Gabrielův přízemní centr se odrazil přesně na kopačku Pudhorockého, proti němuž se ale Kolář blýskl fantastickým zákrokem. Koubek pak sice dostal přízemní ranou balon znovu až do sítě, bylo to však po předchozím ofsajdu. Hradec Králové neprohrál v přípravě jediné utkání, potvrdil to i v generálce, kdy Spartu Praha B porazil zřetelně 5:1.

Ohlasy

Hodnocení Jozefa Webera

Fotogalerie

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Preview

Poslední zápas základní části! Votroci přivítají Slavii

Reportáž

Rezerva padla v Kolíně 0:2. Domácí rozhodli ve druhé půli

Aktuální zprávy

Víkendový program Votroků

×
Odehráno v 10:30 | B-tým
SK Sparta Kolín
FC Hradec Králové B