Hradec v předposledním přípravném duelu se Žižkovem remizoval

12. 7. 2023   |   Jan Hochman
První poločas pátého přípravného utkání patřil Žižkovu, kterému se povedlo v úvodním dějství dvakrát skórovat. Po změně stran se výkon Votroků výrazně zlepšil a odměnou jim bylo nejprve snížení Juliše. Šest minut před koncem duelu pak srovnal Koubek. Hradec tak zůstává v přípravě neporažen, s Viktorií Žižkov remizoval 2:2.
středa 12. 7. 2023, 10:30

FK Viktoria Žižkov

FC Hradec Králové

2:2
2:0

Branky: 17. Rosa, 41. Jirásek – 62. Juliš, 84. Koubek.

FK Viktoria Žižkov:

Kotek – Kozojed, Březina, Tregler, Petrák, Bárta, Jirásek, Rosa, Muleme, Prošek, Batioja.

FC Hradec Králové:

Vízek – Čech (14. Leibl), Heidenreich (53. Klíma), Horák (46. Gabriel), Juliš, Klíma (46. Ševčík), Pilař (46. Koubek), Pudhorocký (46. Kučera), Rada (46. Kodeš), Smrž (46. Krejčí), Šašinka (71. Hlaváč).



Reportáž

Viktorka šla po zásluze do vedení

První půle pátého přípravného utkání Hradci moc nevyšla. Vše odstartoval už ve 4. minutě nezaviněný střet Čecha s jedním z domácích borců, po kterém to hradecký obránce ještě chvíli zkoušel, ale ve 14. minutě musel hřiště opustit. Jeho místo zaujal Michal Leibl. V první šanci zápasu se následně ocitl Šašinka, ale jeho hlavička z dobré pozice na penaltovém puntíku mířila vedle vzdálenější tyče. Hned z protiútoku pořádně zahrozila také Viktorka, Proškovu střelu však z brankové čáry dokázal vykopnout jeden z bránících Votroků.

Na první gól se čekalo do 17. minuty, kdy domácí Prošek našel v ideální pozici Bernarda Silvu, který se na penaltě opřel do míče a poslal Viktorku do vedení. Hradec se v polovině poločasu začal probouzet, ale útočné snažení Votroků naráželo buď na pevnou defenzivu Pražanů, nebo doplácelo na nepřesné přihrávky. 

Naopak Žižkov v jedenačtyřicáté minutě přidal druhý gól. Po pěkné kombinaci u levé postranní čáry přišla přihrávka na přední tyč, kde byl připraven Milan Jirásek. Na jeho střelu si Vízek sice sáhnul, míči však v cestě do sítě nezabránil. V posledních vteřinách úvodního dějství stálo při Hradci štěstí, když po střele jednoho z domácích borců skončil míč jen na břevně. První poločas tak skončil vedením Žižkova 2:0.

Zlepšený výkon přinesl zasloužené vyrovnání

Po změně stran šel výkon Hradeckých od prvních minut viditelně nahoru. Aktivita Votroků byla odměněna několika dobrými centry, kterým ale chyběla větší přesnost. Zasloužené gólové radosti se svěřenci Jozefa Webera dočkali až v 62. minutě, kdy Petr Juliš potrestal obrovskou chybu v žižkovské rozehrávce a střelou z prostoru penaltového puntíku snížil ztrátu Východočechů na jedinou trefu.

Snížení Hradecké ještě více nakoplo a Viktorka byla od této chvíle prakticky pod neustálým tlakem. Blízko vyrovnání byli hradečtí fotbalisté v 72. minutě, kdy se Kučera prosmýkl obranou Pražanů až před gólmana, ale z bezprostřední blízkosti jej nedokázal prostřelit. Balon se následně odrazil ke Krejčímu, jehož střela z otočky proletěla jen těsně vedle branky Žižkova.

Hradečtí se ale vyrovnání dočkali. Po dlouhém obléhání šestnáctky Pražanů se ke střele odhodlal Gabriel, jeho pokus srazil jeden z bránících hráčů k Matěji Koubkovi, který se na hranici pokutového území trefil z otočky po zemi na přední tyč. Švenger se proti této střele natahoval marně a v 84. minutě to bylo 2:2. Tři minuty před koncem mohl vedení na hradeckou stranu strhnout Koubek, ale jeho gól nemohl platit pro předchozí ofsajdové postavení. Předposlední přípravné utkání Votroků se Žižkovem tak skončilo plichtou.

Ohlasy

Hodnocení Jozefa Webera

Fotogalerie

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Informace pro fanoušky k nedělnímu utkání se Slavií

Preview

Poslední zápas základní části! Votroci přivítají Slavii

Reportáž

Rezerva padla v Kolíně 0:2. Domácí rozhodli ve druhé půli

×
Dnes v 15:00 | A-tým
FC Hradec Králové
SK Slavia Praha