V přípravě stále bez porážky! Votroci přehráli Vyškov 3:1

28. 6. 2023   |   Tomáš Kalas
Poprvé v přípravě se hradečtí fotbalisté představili v domovském městě. Na Bavlně přivítali druholigový Vyškov, který sahal po první lize v neúspěšné baráži. Před sympatickou návštěvou vedli Votroci od osmé minuty, kdy se prosadila nová akvizice Petr Juliš. Přestože se Moravané dostali v 84. minutě na dostřel po gólu Metsoka, definitivní podobu výsledku dal z penalty v 88. minutě Jakub Rada.
středa 28. 6. 2023, 17:00

FC Hradec Králové

MFK Vyškov

3:1
1:0

Branky: 8. Juliš, 73. Čech, 88. Rada (pen.) – 84. Metsoko.
Rozhodčí: Starý – Vodrážka, Matoušek.
Žluté karty: 79. Leibl.

FC Hradec Králové:

Vízek (46. Bajza) – Čech (76. Baloun), Juliš (46. Vašulín), Klíma, Kodeš, Krejčí (42. Horák), Kučera (46. Rada), Pilař (46. Pudhorocký), Smrž (76. Hlaváč), Ševčík (67. Leibl), Šašinka (67. Juliš).

MFK Vyškov:

Borek – Ilko (46. Němeček), Sampson, Štěpánek, Oulehla – Sulejman, Jaroš – Krška (46. Jambor), Vintr, Grant – Diallo (46. Metsoko).



Reportáž

Brzké vedení Hradce, premiérově se trefil Juliš

Hradec v příjemném odpoledni začal jako aktivnější tým a už v 8. minutě mu to vyneslo vedoucí branku. Rychlá rozehrávka faulu na polovině zaskočila vyškovské obránce, před Šašinkou se otevřel prostor a nová akvizice Hradce toho využila. Z levé strany následně poslala centr na malé vápno, kde byl jako první Petr Juliš a Borkovi nedal prakticky žádnou šanci.

Hostujícímu celku, který ještě před necelým měsícem bojoval o prvoligovou účast, bylo úzko i v 17. minutě. Oulehla totiž při zpracování podklouzl a napadající Juliš vedl přečíslení, které řešil střelou do brankáře. Odražený míč ale sebral Pilař a dával jej mimo Borkův dosah, Vyškov však zachránil Sampson, který merunu zastavil na brankové čáře.

Plejáda příležitostí pokračovala i nadále a slušně zaplněný stadion na Bavlně viděl další dva góly Votroků. V obou případech ale padly z ofsajdu, a tak nemohly být uznány. Vyškovští zahrozili až v závěru poločasu, kdy se do brejkové situace dostal Krška, byl ale včas dostižen a jeho zakončení zablokováno.

Snížení Vyškova a proměněná penalta kapitána

Do druhého poločasu vstoupily oba celky s obměněnou sestavou, a sotva někteří diváci usedali na sedačky, mohlo to být 2:0. Horák po necelé minutě připravil parádním centrem gólovou situaci pro Vašulína, který ale sám na malém vápně selhal. Aktivní hra domácích pokračovala i nadále, po hodině hry byl blízko brance Rada, zakončení mu ale čistým skluzem zhatil Štěpánek.

Hned o dvě minuty později Votroci zrychlili hru díky vyhranému Kučerově souboji a bylo to tři na dva, přičemž Horák dával do finální fáze Vašulínovi, jenž byl sám před brankou. Ani v tomto případě však vedení Hradce nenavýšil. Krátce poté mohlo být srovnáno, Štěpánek nouzovým odkopem parádně našel Granta, který využil lehkého zaváhání obránců a z ostrého úhlu zakončoval za již překonaného Bajzu, od gólu ale uchránil domácí skvělým obranným zákrokem Čech.

Odskočit se Východočechům povedlo až v 73. minutě. Ve vzduchu byl po rohovém kopu nejvýše Vašulín a blokovaný pokus dorážel František Čech. Míč nakonec podél tyče proskákal za čáru a vypadalo to, že černobílí míří za vítězstvím. Vyškov však nedal nic zadarmo a v 84. minutě snížil. Na vině byla nedůrazná přihrávka Leibla na Bajzu, kterou vytušil Metsoko, jenž šel sám na branku. Se štěstím domácího brankáře překonal a vypadalo to na otevřený závěr. 

Leibl však následně svou chybu napravil, když se po standardní situaci nechal ve vápně soupeře faulovat Grantem, za což sudí Starý nemilosrdně nařídil pokutový kop. K penaltě se postavil Jakub Rada. Nabídnutou příležitost zužitkoval suverénně a Votroci pokračují přípravou bez porážky, Vyškov porazili 3:1 a zapsali tak své druhé vítězství v ročníku.

Ohlasy

Hodnocení Jozefa Webera

Fotogalerie

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Informace pro fanoušky k nedělnímu utkání se Slavií

Preview

Poslední zápas základní části! Votroci přivítají Slavii

Reportáž

Rezerva padla v Kolíně 0:2. Domácí rozhodli ve druhé půli

×
Odehráno v 10:30 | B-tým
SK Sparta Kolín
FC Hradec Králové B