S Vlašimí nerozhodně. Hosté v závěru srovnali z penalty

24. 6. 2023   |   Matěj Šoba
Hradec nastoupil do svého druhého přípravného zápasu v Jičíně proti Vlašimi. Po prvním poločase Votroci nad Středočechy vedli 1:0 díky trefě Petra Kodeše. Svěřenci Martina Hyského však v závěru utkání srovnali z penalty a oba týmy se tak rozešli smírně – 1:1.
sobota 24. 6. 2023, 17:00

FC Hradec Králové

FC Sellier&Bellot Vlašim

1:1
1:0

Branky a nahrávky: 41. Kodeš – 89. Šimeček (pen.).
Rozhodčí: Starý – Vodrážka, Slavíček.

FC Hradec Králové:

Reichl (46. Bajza) – Čech (75. Baloun), Harazim (70. Hlaváč), Horák, Juliš, Kodeš (46. Rada), Klíma, Krejčí (46. Pudhorocký), Kučera, Smrž (60. Leibl), Vašulín (46. Šašinka).

FC Sellier&Bellot Vlašim:

Kolář – Singateh, Solomon, Labík, Musil, Tares, Onije, Subert, Janda, Noghe, Kulhánek.



Reportáž

Skóre otevřel Kodeš a Votroci vedli

Utkání začalo faulem ve středu hřiště, po kterém musel rozhodčí Starý sáhnout pro žlutou kartu a potrestat vlašimského fotbalistu. Poté už začal hradecký tlak na soupeřovu branku. V 5. minutě musela hostující obrana odvracet jeden z centrů, když se Krejčí snažil najít své spoluhráče v šestnáctce z levé strany. 

První větší šance přišla ve 13. minutě, do zakončení se dostal Smrž, jehož ránu musel brankář Kolář vyrazit do bezpečí. Tlak hradeckých hráčů nepolevoval, vypracovali si několik rohů. Skvělými zákroky, nejen po rozehrání standardek od praporku, se však předváděl gólman Vlašimi. Ten tak držel čisté konto svého celku. Důležitý byl jeho zákrok po půlhodině hry, kdy musel likvidovat tvrdou střelu Krejčího. 

Asi pět minut před koncem prvního poločasu se ozvala horní tyčka hostující branky. Míč se od ní odrazil do zámezí poté, co Kučerovu střelu tečoval obránce Vlašimi. To ale Votroky mrzet nemuselo, o dvě minuty později se prosadil Petr Kodeš. Svou ranou zpoza šestnáctky rozvlnil síť, když balón zapadl k zadní tyčce. Asistenci si připsal aktivní Ladislav Krejčí, jenž mu přiťukl míč. Do šaten tak Hradečtí zamířili s nejtěsnějším náskokem.

Vlašim v závěru srovnala z penalty

Druhá polovina nabídla první větší šanci už v 52. minutě. Šašinka byl před pokutovým územím Vlašimi faulován. Míč si postavil Rada a pálil do horní části branky. Skvělý zákrok však předvedl brankář Vlašimi, když vytáhl pokus nejzkušenějšího hradeckého hráče na roh. Hostující tým však byl v této fázi utkání aktivnější než v té první, několikrát se vydal dopředu k brance Bajzy. Mnoho akcí ale končilo nepřesnými centry, jak na straně Votroků, tak i na té Středočechů.

V 67. minutě mohli hosté srovnat, když se do samostatného úniku dostal Toula. Dobře však zasáhl Bajza, který se mezi tyče místo Reichla postavil už na začátku druhého poločasu. Pár minut před koncem zápasu to pro Hradec vypadalo nadějně, jelikož Votroci byli směrem kupředu aktivní a stále vedli. Definitivní tečku za zápasem mohl udělat Juliš, jenže jeho zakončení z pravé strany velkého vápna na bližší tyč pokryl brankář Středočechů.

Tři minuty před koncem však chyboval Leibl, když podklouzl v šestnáctce Votroků a dal tak soupeři možnost uklidit balon do sítě. Vlašimský Diao se však nezorientoval včas a míč do branky nenasměroval. V závěru utkání pak hradecký stoper fauloval ve vápně Východočechů Toulu a sudí Starý nařídil pokutový kop pro Vlašim. Na puntík si balon postavil Filip Šimeček, jenž napálil míč k levé tyči, zatímco Bajza skákal na opačnou stranou, srovnáno – 1:1. O několik chvil později zazněl finální hvizd duelu a Hradec se tak s Vlašimí rozešel remízou.

Ohlasy

Hodnocení Jozefa Webera

Fotogalerie

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Informace pro fanoušky k nedělnímu utkání se Slavií

Preview

Poslední zápas základní části! Votroci přivítají Slavii

Reportáž

Rezerva padla v Kolíně 0:2. Domácí rozhodli ve druhé půli

×
Odehráno v 10:30 | B-tým
SK Sparta Kolín
FC Hradec Králové B