Votroci rozjeli gólostroj ve druhém poločase, Libčany smetli 4:0

21. 6. 2023   |   Štěpán Navrátil
V rámci prvního přípravného utkání zamířil Hradec Králové do nedalekých Libčan. S týmem z krajského přeboru vypadalo po prvním poločasu skóre vyrovnaně, ale ve druhé tři čtvrtě hodině hry se ke slovu jednoznačně přihlásili hosté. Votroci strávili většinu utkání kolem šestnáctky soupeře a zapsali celkem čtyři zářezy.
středa 21. 6. 2023, 18:00

SK Libčany

FC Hradec Králové

0:4
0:1

Branky a nahrávky: 21. Vašulín, 53. Harazim, 63. Ševčík, 72. Horák.
Rozhodčí: Novotný – Haleš, Šob.
Žluté karty: nebyly uděleny.

SK Libčany:

Tošovský – Jiřík, Holubec, Novotný, Studýnka, Čihák, Semerák, Hušek, Houdek, Veselka (67. Hofman), Mokrý.

FC Hradec Králové:

Bajza (46. Vízek) – Baloun, Harazim, Hlaváč, Klíma (46. Čech), Kodeš (46. Rada), Krejčí (46. Horák), Leibl (46. Ševčík), Pilař (46. Kučera), Smrž (46. Pudhorocký), Vašulín (46. Šašinka).



Reportáž

Dlouhé dobývání branky defenziva Libčan skvěle přežívala

Po úvodním výkopu se Libčany soupeře rozhodně nezalekly a s vysoko vytáhnutým presem úspěšně bránili svou svatyni. Ofenzivní akce Votroků táhl zejména Hlaváč, který se dostával do pravidelné spolupráce s čerstvou posilou Ladislavem Krejčím. Ve vápně domácích ale kraloval gólman Tošovský.

Dlouhotrvající tlak a neustálé kombinování okolo šestnáctky Libčan přeci jen vedly k brance. Ve 21. minutě vzalo iniciativu do svých rukou duo Harazim, Vašulín. Po pravé straně Harazim upláchl domácí defenzivě a krásným centrem našel hlavu nabíhajícího Daniela Vašulína, jenž hlavičkou na zadní tyč otevřel skóre utkání. Hradečtí se radovali i o čtyři minuty později, avšak přesné zakončení Václava Pilaře zhatilo ofsajdové postavení.

Zvučná posila byla při chuti i nadále. Po sérii rohů se centr Harazima snesl na zadní tyč, odkud Pilař prověřil pozornost gólmana efektními, ale i efektivními nůžkami. Tošovský musel proti bývalému reprezentantovi vytáhnout skvělý reflexivní zákrok. Stejné duo se dostalo do souboje tváří v tvář i o minutu později. Opět číhal Pilař na zadní tyči, kam také dostal přesný pas a tvrdou ranou orazítkoval břevno. I když míč v brance neskončil, Tošovskému rozhodně nějakou chvíli zvonilo v uších.

Domácím docházel dech a Votroci přidali tři góly

V tlaku pokračoval Hradec Králové i na začátku druhé půle. V 53. minutě napřáhl k ráně zpoza šestnáctky Štěpán Harazim, jehož dělovka perfektně vymetla šibenici domácí svatyně. Na míč odražený od tyče neměl gólman sebemenší nárok. Dalekonosné ostřelování pokračovalo i nadále, Rada se odhodlal z přímého kopu rovnou vypálit a s prudkou ranou měl brankář Libčan obrovské problémy. Nakonec dokázal míč alespoň vytáhnout na břevno.

Strážce svatyně v domácím dresu se předvedl i o chvíli později, kdy do rukavic lapil akrobatické zakončení Čecha. O malou chvíli později ale už byl krátký. Rada upláchl po straně a odcentroval na zadní tyč, kam si nabíhal Ondřej Ševčík, jenž hlavou trknul balon přesně pod horní tyčku. Ani po třetím gólu se hosté nezastavovali a okamžitě po výkopu zamířili na další dobyvačné cesty.

Nepřehlednou situaci v 74. minutě rozjel Šašinka, jehož hlavička se od břevna odrazila zpět do skrumáže v malém vápnu. Svůj přehled nejlépe uplatnil Daniel Horák, který předskočil bránící stopery a přesně zakončil do sítě. Největší šanci Libčan měl na kopačce v samotném závěru Chromek, jenže jeho dělovka zpoza vápna jen těsně přeletěla břevno branky Votroků. Po zvýšené aktivitě ve druhém poločase se mohl Hradec Králové radovat z výhry hned v úvodním přípravném duelu. Libčany porazil 4:0.

Ohlasy

Hodnocení Jozefa Webera

Fotogalerie

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Informace pro fanoušky k nedělnímu utkání se Slavií

Preview

Poslední zápas základní části! Votroci přivítají Slavii

Reportáž

Rezerva padla v Kolíně 0:2. Domácí rozhodli ve druhé půli

×
Odehráno v 10:30 | B-tým
SK Sparta Kolín
FC Hradec Králové B