Hradecké fotbalistky po remíze na Spartě ztratily naději na postup

28. 5. 2023   |   jt | Foto: Lubomír Douděra
Rozhodnuto. Fotbalistky Hradce Králové po remíze 0:0 na hřišti Sparty Praha B v 18. kole druhé ligy ztratily šanci na postup do ligy. Vedoucí Pardubice totiž vyhrály v Líšni a dvě kola před koncem soutěže mají v čele tabulky nedostižný náskok osmi bodů. Hradecký tým může skončit nejlépe druhý.
18. kolo, sobota 27. 5. 2023, 12:00

AC Sparta Praha B

FC Hradec Králové

0:0

Rozhodčí: Šulcová - Petrželková, Strejcová. ŽK: Skrčená (Sparta). Diváci: 56. 

AC Sparta Praha B:

Urbancová – Marcinková, Stanislavová, Krebsová, Adéla Tomanová, Skrčená, Aneta Tomanová, Lindáková (82. Altmanová), Motyčková, Ducháčková (89. Hoffmann), Švíbková.

FC Hradec Králové:

Voříšková - Dostálová (46. T. Novotná), Portychová, Vejrová, Kotoučková - Zemanová (59. Duchatschová), Svobodová, Kovaříková (67. P. Novotná), Ličmanová - Chocholoušová, Ringelová.



Reportáž

Fotbalistky Hradce Králové musely na hřišti rezervy Sparty vyhrát, aby si uchovaly naději na první místo v tabulce. První možnost měly Pražanky, když po úniku rychlonohé Kláry Ducháčkové těsně před dobíhající Andreou Švíbkovou zasáhla gólmanka Amelie Voříšková. 

Poté se k ohrožení branky soupeře dostaly také Východočešky. Nejprve se ke střeleckému pokusu dostala Eva Chocholoušová, poté si sparťanky málem vstřelily vlastní branku, když malou domů brankářka Eliška Urbancová nezachytila, ale míč směřoval těsně mimo tyče. Následně pálila Eliška Kovaříková nad branku. Vzápětí se do šance dostaly také sparťanky, z jejich strany hrozila především Švíbková. 

Po necelé půlhodině naopak přišla největší šance hradeckého týmu. Po centru Markéty Ringelové nejprve hlavičkovala zblízka Veronika Svobodová, míč se odrazil před branku k Elišce Zemanové, která ovšem z vyložené pozice trefila protihráčku. Před přestávkou se ještě po centru Chocholoušové ocitla po závaru před brankou v zakončení Ringelová. 

Po přestávce se na hradecké straně ještě ke střele dostala Ringelová a k hlavičce Svobodová, ale branku nevstřelily. Gólově se neprosadily ani sparťanky, a tak utkání skončilo bez branek stejně jako v posledním vzájemném duelu.

Nerozhodný výsledek definitivně připravil fotbalistky Hradce Králové o první místo v tabulce a tím i o postup do první ligy, jelikož vedoucí Pardubice vyhrály v Líšni (3:1) a dvě kola před koncem soutěže mají v tabulce nedostižný náskok osmi bodů. 

Právě derby východočeských rivalů se odehraje v sobotu 3. června od 13.30 hodin na Novém Hradci Králové, ale už půjde jen o prestiž. 

Ohlasy

Václav Hladký, trenér: „Předvedli jsme herně povedený výkon. Není moc hráčkám co vytknout. Bohužel jako po celou sezonu nás o lepší výsledek připravilo neproměňováni šancí. Musíme ovšem říct, že tentokrát jsme si vypracovali pouze dvě vyložené příležitosti. Zároveň se vyřešila situace ohledně postupu, kdy prvenství v soutěži vybojovaly Pardubice. Máme ale stále o co hrát. Ve hře je souboj o druhé místo a skončit před Spartou je zajímavé postavení. Zároveň můžeme začít s budováním týmu na příští ročník, kde budeme mít znovu ty nejvyšší ambice."

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Na duel se Slavií zbývají poslední lístky

Aktuální zprávy

Votroci míří pod Ještěd, v neděli se střetnou s Libercem

Rozhovory

Kodeš? Válečník! Aby ho odnesli, muselo by to být vážné, uznává Ladislav Krejčí