Velký obrat. Hradecké fotbalistky přestřílely prvoligové Brno

5. 3. 2023   |   jt
Málo vídaný průběh mělo přípravné utkání fotbalistek Hradce Králové na hřišti prvoligové Lokomotivy Brno - Horní Heršpice. Východočešky se v prvním poločase nedokázaly ze šancí střelecky prosadit a prohrávaly o tři branky, aby po přestávce útočně laděný zápas otočily a vyhrály 4:3. Vítězný gól vstřelila Tereza Kotoučková.
přát., sobota 4. 3. 2023, 10:00

Lokomotiva Brno Horní Heršpice

FC Hradec Králové

3:4
3:0

Branky: 10. Haklová, 15. Ježková, 45. Chlápková – 47. Hrbková, 53. Portychová, 58. Ringelová, 78. Kotoučková.

FC Hradec Králové:

Voříšková – T. Novotná, Portychová, Vejrová, Duchatschová – Kotoučková, Hrbková, Svobodová, Ličmanová – Ringelová, Zemanová. Střídaly: Sedláčková, Kňourková.



Reportáž

Přípravné utkání na hřišti prvoligové Lokomotivy Brno - Horní Heršpice přineslo pohledný útočný duel s mnoha šancemi na obou stranách. Druholigový hradecký tým, který nastoupil v nekompletním složení, se momentálně 6. celku nejvyšší soutěže herně vyrovnal. A jako první mohl jít do vedení, jenže únik Markéty Ringelové v poslední chvíli zneškodnila domácí brankářka. Do konce úvodní čtvrthodiny ovšem dvakrát udeřily Brňanky, které využily rychlých kontrů, nejprve se trefila Haklová a po ní i Ježková. 

Do přestávky mohly z největších příležitostí vyrovnat Eliška Zemanová a výborně hrající Tereza Ličmanová, jenže neuspěly a v závěru poločasu přišel trest v podobě třetího gólu Lokomotivy, když se v závaru před brankou prosadila Chlápková.

Pro hradecké fotbalistky bylo tříbrankové manko kruté, ale ve druhém poločase přišel z jejich strany velkolepý obrat skóre. Hned po přestávce ještě gólmanku nepřekonala Zemanová, aby následně Karolína Hrbková už poslala míč do sítě a odpálila střeleckou explozi. Východočešky přehrávaly Brno kombinačně a po pěkných akcích týmových opor Terezy Portychové, jež skórovala po chytré kličce brankářce, a Ringelové, která z úhlu vstřelila svůj první gól po návratu do Hradce, srovnaly stav. Střelecky hrozily i Brňanky, ale závěr patřil hostujícímu týmu, jmenovitě Tereze Kotoučkové, která čtvrtým gólem strhla vítězství na hradeckou stranu.

Ohlasy

Václav Hladký, trenér: „Zápas proti Brnu byl pro nás atraktivním porovnáním sil s týmem z první ligy. Jsem rád, že jsme si dokázali v obou poločasech vytvořit velké množství brankových příležitostí. Z tohoto pohledu byl pro nás poločasový výsledek trochu nezasloužený. Na druhou stranu ve druhém poločase jsme dokázali svojí velkou touhou a zlepšenou koncovkou utkání otočit.“

Tereza Ličmanová, jedna z nejlepších hráček utkání: „Během prvního poločasu se nám podařilo vytvořit si spoustu šancí, které jsme bohužel nedokázaly proměnit. Oproti tomu Brno bylo v tomto ohledu skoro stoprocentní. Druhý poločas byl v našem podání mnohem lepší. Míč byl více v našem držení a vytvořené šance už skončily gólem. Zápas nám opět ukázal, že se můžeme rovnat i prvoligovým týmům.“

Tereza Portychová, autorka branky: „Věděly jsme, že nás čeká nelehký zápas. První půle nám vysledkově nevyšla, i když jsme si vytvořily spoustu gólových šancí, které jsme však nedokázaly proměnit. Druhá půle nám už vyšla i gólově a soupeře jsme do velké šance nepustily. Opět jsme si dokázaly, že se můžeme měřit s prvoligovými týmy."


Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Lvíčata hrála v Malšovické aréně před rekordní návštěvou

Aktuální zprávy

Votroci se vrací do Malšovické arény, v neděli přivítají Karvinou

Mládež - reportáž

Dorost složil Admiru 3:0. Hattrickem se blýskl Binar

×
Dnes v 16:30 | B tým
TJ Sokol Živanice
FC Hradec Králové B