Parádní obrat ve druhé půli! B-tým přemohl Brozany 3:1

4. 6. 2023   |   Melánie Moníková, Petr Šatalík
Poslední venkovní střetnutí v letošním ročníku ČFL sehrála rezerva Votroků na hřišti Brozan. Sokol se v sezóně pohyboval v horních patrech tabulky a dobře zahájil také duel s Hradcem, po poločase vedl 1:0. Východočeši však v druhém dějství nasázeli tři branky, zápas dokonale otočili a pod Bílou věž vezou cenné body.
29. kolo, neděle 4. 6. 2023, 17:00

SK Sokol Brozany

FC Hradec Králové B

1:3
1:0

Branky: 18. Šup – 48. Matiushenko, 72. Hodač, 87. Hruška.
Rozhodčí: Nenadál – Beneš, Vojtěch.
Žluté karty: 71. Schmoranz.
Diváci: 250.

SK Sokol Brozany:

Havránek – Hasil, Krátký, Schettl (75. Matoušek), Bubeníček, Bechyně, Soungole, Novotný, Strada, Šup, Tichý (56. Chukwuma).

FC Hradec Králové B:

Hrnčíř (67. Čábelka) – Matiushenko, Kadrmas (78. Hruška), Houdek (64. Zengler), Holovatskyi, Boniš, Schmoranz (78. Mišči), Mahr, Hypšman, Hodač, Šípek (64. Šimon).



Reportáž

Úvodního výkopu se ujali domácí, kteří následně začali na hřišti nepatrně dominovat. Svou převahu zužitkovali v 18. minutě. Akci na levé straně rozjel Schettl, jenž poslal míč na Dominika Šupa, který přízemní střelou zakončil přesně k zadní tyči – 1:0.

Domácí po vstřelené brance ještě více přitlačili. Po půlhodině hry se dostali do další nebezpečné příležitosti po přímém kopu, defenziva Hradce nebezpečí zažehnala na poslední chvíli. Ve 40. minutě nebyli Votroci daleko od vyrovnání, ale Mahrova nadějná střela trefila pouze břevno. Po prvním poločase tak o jednu branku vedly domácí Brozany.

Votrokům se vstup do druhé půle vydařil. Již ve 47. minutě se po rohovém kopu dostal k míči Valentyn Matiushenko, jenž pohotovým zakončením překonal brankáře Havránka – 1:1. Hradečtí poté hřiště opanovali. V 72. minutě se dostali do rychlého protiútoku, ze kterého se dokázal prosadit Matěj Hodač, který dokonal obrat na 2:1 pro černobílý celek.

Domácí se následně snažili o srovnání, ale jejich snaha vždy ztroskotala na pevné defenzivě Východočechů. V závěrečných minutách se Votrokům podařilo pojistit své vítězství, když přesnou přihrávku za obranu obdržel Lukáš Hruška, který míč nasměroval mezi tři tyče. Hradečtí si tak z posledního venkovního utkání sezóny odvezli tři body.

Ohlasy

Hodnocení Aleše Čvančary

Soupeř měl v prvním poločase více ze hry, ale kluci pracovali dobře do obranné fáze a snažili jsme se o brejky, které však v první půli tolik nevycházely. Dostali jsme nešťastný gól, v další situaci nás podržel brankář. Ke konci poločasu nastřelil Honza Mahr břevno a poté jsme měli ještě jednu velkou příležitost, takže už do přestávky jsme mohli srovnat. Na startu druhé půle se nám povedla standardka a od té doby se zápas odvíjel od toho, jak kluci pracovali na hřišti. Najednou jsme byli silnější i v práci s míčem. Závěr sezóny jsme si nastavili tak, že kluci, kteří tu pravděpodobně příští rok nebudou, už s námi nejezdí. Místo nich dostávají příležitost mladí dorostenci. S výkonem celého mužstva jsme tentokrát velice spokojení a klukům za něj děkujeme. Jsme rádi, že z Brozan vezeme tři body.

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Předprodej lístků na zápas reprezentace se Severní Makedonií zahájen

Aktuální zprávy

Votroky bude proti Slavii povzbuzovat vyprodaná Malšovická aréna

Rozhovory

Z týmu je cítit síla a sebevědomí, hlásí Daniel Vašulín