B-tým podlehl Mostu 0:2

28. 5. 2023   |   Melánie Moníková, Petr Šatalík | Foto: Jiří Bezucha
Rezerva Votroků na poslední domácí vítězství nad B-týmem Teplic nenavázala. Na Bavlně tentokrát prohrála s Mostem 0:2. Klíčovou pasáží byl start zápasu, hosté se do 20. minuty ujali dvoubrankového vedení, které si po zbytek utkání dokázali pohlídat.
28. kolo, neděle 28. 5. 2023, 10:15

FC Hradec Králové B

FK Baník Most - Souš

0:2
0:2

Branky: 13. Novický, 15. Novotný.

Rozhodčí: Melichar – Vnuk, Zoufalý.

Žluté karty: 58. Hypšman – 52. Kibal.

Diváci: 162.

FC Hradec Králové B:

Strnad – Hypšman, Mahr (75. Houdek), Schmoranz (46. Mišči), Kadrmas (75. Matiushenko), Hodač (46. Šípek), Kosař (61. Šimon), Kutík, Holovatskyi, Hájek, Boniš.

FK Baník Most - Souš:

Halouska – Zinhasovič, Novák, Novotný, Glaser (90. Kováč), Novický (68. Rjaska), Kibal (68. Buneš), Maksić, Kubeš (81. Bouguetouta), Pátek, Vobecký.



Reportáž

Úvod utkání byl poměrně vyrovnaný, postupně však Mostečtí začali na hřišti dominovat. Svou aktivitu zúročili ve 14. minutě, když po přímém kopu uklidil míč do sítě Ondřej Novický, jenž se prezentoval přesnou hlavičkou – 1:0 pro Most. Severočeši své vedení záhy navýšili, během dvou minut přidali další gól. Po centru z levé strany poslal balón za záda gólmana Strnada Jindřich Novotný.

Následně se Votrokům podařilo snížit, když rychlý kontr přetavil v branku Hájek. Sudí na čáře však hraniční situaci vyhodnotil jako ofsajdovou a gól Hradce tak neplatil. Hosté si pak vytvářeli další šance. Ve 20. minutě vystřelil z dálky Kubeš, míč však letěl přímo do rukavic brankáře Strnada. V závěru první půle přihrál Kubeš Novotnému, který však těsně minul. Votroci tak po úvodním dějství ztráceli na Most dvě branky.

Do druhého poločasu vstoupili aktivněji hosté. V 50. minutě se do nebezpečné situace prodral Kubeš, nicméně hradeckému gólmanovi se jeho střelu podařilo zneškodnit. Několik okamžiků poté to rovnou z přímého kopu zkusil Zinhasovič, ovšem Strnad míč reflexivně vyrazil.

Hosté se svým tlakem nepolevovali a Hradec na svou půli takřka nepouštěli. V závěrečných okamžicích zkoušel z dálky vystřelit Hypšman, míč však poslal vysoko nad břevno. Rezerva Votroků tak v předposledním domácím utkání sezóny podlehla Mostu 0:2.

Fotogalerie

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Moderní kamerový systém dohlíží na bezpečnost v Malšovické aréně

Aktuální zprávy

Předprodej lístků na zápas reprezentace se Severní Makedonií zahájen

Rozhovory

Z týmu je cítit síla a sebevědomí, hlásí Daniel Vašulín