Rezerva prohrála s Kolínem 0:2

29. 4. 2023   |   Melánie Moníková
Šest zápasů v řadě čekají hráči B-týmu Votroků na vítězství. V utkání 24. kola ČFL zavítali na hřiště Kolína, kterému podlehli 0:2. Středočeši obě branky vsítili již v průběhu první půle, v druhém dějstvím čekali diváci na gól marně. Východočeši byli nejblíž zásahu ve chvíli, kdy Hodač poslal míč do tyče. Do sítě se jim však balón dostat nepovedlo a pod Bílou věž se tak vrátili bez bodů.
24. kolo, sobota 29. 4. 2023, 10:30

SK Sparta Kolín

FC Hradec Králové B

2:0
2:0

Branky: 21. Sodoma, 34. Hakl.
Rozhodčí: Lovětínský – Toucha, Matyš.
Žluté karty: nebyly uděleny.
Diváci: 280.

SK Sparta Kolín:

Přibyl – Soukup, Hakl, Veselý (84. Snížek), Vondráček (46. Pelyak), Sodoma J. (80. Sodoma O.), Šnajdr, Čapek (75. Valenta), Neuberg, Milec, Soběslav.

FC Hradec Králové B:

Čábelka – Hypšman, Šípek, Kutík (70. Junek), Hodač (64. Schmoranz), Hlaváč, Kosař, Baloun, Dvořák, Hájek, Boniš.



Reportáž

Utkání zahájili úvodním výkopem domácí, kteří hned převzali iniciativu. Již krátce po začátku duelu poslal míč k levé tyči Vondráček, ale Čábelka si s jeho střelou poradil. Krátce na to měli nadějný brejk i Hradečtí, ale Hodačova přihrávka byla moc dlouhá a skončila v zámezí. Větší problémy domácím nenadělal ani následný přímý kop.

Ve 21. minutě šli domácí do vedení, když nezafungovala komunikace Balouna s Čábelkou, jejichž chybu pohotově ztrestal Jiří Sodoma. Krátce na to se o vyrovnání pokoušel Šípek, míč však nasměroval vysoko nad bránu. Po půlhodině hry měli domácí šanci po rohovém kopu, ale hlavička jednoho z hráčů Kolína skončila těsně vedle.

Domácí pak na hřišti i nadále dominovali. Ve 34. minutě se jim podařilo navýšit vedení, když se František Hakl zbavil svého osobního strážce a přesným projektilem pod břevno zdvojnásobil vedení Středočechů. Krátce na to mnoho nechybělo k tomu, aby Votroci náskok Kolína snížili, jenže Přibyl zakončení Hradeckých na poslední chvíli lapil. V závěru první půle chtěl Veselý vedení Středočechů zvýšit, balón však poslal těsně nad břevno. Po úvodním dějství tak rozdíl ve skóre zůstal dvoubrankový.

Do druhého poločasu vstoupili Hradečtí aktivně. Ve 47. minutě se z dálky pokusil vystřelit Hájek, nadějná rána však směřovala těsně vedle levé tyče. Několik okamžiků poté se na půli soupeře dostali i Středočeši, nicméně defenziva Východočechů jejich snahu zlikvidovala dřív, než hráči Kolína stihli zakončit.

Votroci se snažili něco vymyslet, ale balón se jim do sítě dopravit nedařilo. V 59. minutě se k bráně pokoušel probít Boniš, ale proti početní provaze úspěšný nebyl. Krátce na to poslal ještě ostrý centr z levé strany Junek, ovšem ani jeho pokus mezi třemi tyčemi neskončil.

V závěrečných okamžicích zápasu Votroci výrazně přitlačili, jenže domácím se úspěšně dařilo jejich tlaku vzdorovat. V 88. minutě se z hranice velkého vápna pokusil vystřelit Hlaváč, jeho rána však letěla mimo. Východočeši si tak trefu nepřipsali a na půdě Kolína podlehli 0:2.

Ohlasy

Hodnocení Aleše Čvančary

Nastoupili jsme proti zkušenému mužstvu. Začátek byl v režii domácích, ale časem jsme se osmělili a hráli vyrovnanou partii. Příležitosti, které jsme si vytvořili, jsme však nevyřešili správně. Svým způsobem jsme si dali vlastní gól při nedorozumění stopera s brankářem. Kluci to po něm ale nezabalili, vytvořili jsme si situaci dva na jednoho, vrcholem byla nastřelená tyč. Potom jsme ale prohráli osobní souboj a dostali gól na 2:0. I přesto jsme se ve druhém poločase do zápasu vrátili a soupeře zmáčkli, bohužel jsme nedali branku. Kluci ale dřou, makají a tak věříme, že se jim jejich tvrdá práce časem vrátí.

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Preview

Základní část jde do finále. Votroci vyrazí do Liberce

Aktuální zprávy

Zemřel Gustav Deutsch

Aktuální zprávy

Víkendový program Votroků