Utkání B-týmu s Jabloncem branku nevidělo

15. 4. 2023   |   Melánie Moníková, Petr Šatalík
Rezerva Votroků navázala na své vystoupení z minulého týdne, kdy na Bavlně remizovala se Zápy, aniž by jeden z týmů vstřelil gól. Duel svěřenců Aleše Čvančary s B-týmem Jablonce má totožný výsledek. Jinak atraktivní střetnutí skončilo bez branek, Hradečtí tak vezou pod Bílou věž další bod.
22. kolo, sobota 15. 4. 2023, 10:15

FK Jablonec B

FC Hradec Králové B

0:0
0:0

Bez branek.
Rozhodčí: 
Coufal – Hoch, Havel.
Žluté karty: 73. Diviš, 87. Rozkovec, 88. Ritter – 12. Kadrmas, 84. Hodač.
Diváci: 150.

FK Jablonec B:

Richter – Akpudje, Diviš, Konda, Rozkovec, Gaši (66. Ritter), Kubín, Podzimek, Nykrín (82. Kinčl), Vošahlík, Kubát (66. Breda).

FC Hradec Králové B:

Čábelka – Boniš, Baloun, Hypšman, Schmoranz (91. Junek), Hlaváč, Mahr, Kosař, Kadrmas, Hájek, Šípek (54. Hodač).



Reportáž

Severočeši vstoupili do utkání o něco aktivněji. Nicméně do první nebezpečné akce se dostali již ve 4. minutě Votroci, když se do dobré pozice protlačil Hájek, který svou střelou jen těsně minul Richterovu bránu. Jablonečtí následně přitlačili, k zakončení se však delší dobu nemohli prodrat. Po dobře zahraném rohu mohli jít do vedení díky hlavičce Vošahlíka, Čábelka si ovšem balón ve vzduchu našel.

Následující minuty přinesly spíše taktickou bitvu od vápna po vápno. Votroci ještě pohrozili v závěru půle, když se po rohovém kopu dostal k míči Baloun, hlavou jej však nasměroval nad břevno svatyně Severočechů. V prvním poločase se tak ani jeden z celků gólu nedočkal.

Hned v úvodu druhého dějství si Hradečtí připravili další nebezpečnou akci, jenže na jejím konci byly opět rukavice skvěle chytajícího Richtera. Jablonec si rychle nachystal odpověď, nicméně Čábelka si s dobře mířenou Akpudjeho ránou poradil.

V závěrečné půlhodině to ještě jednou zkusil Hájek, jenž pálil na bránu Severočechů ze vzdálenosti dvaceti metrů. Richter však dokázal míč vyrazit do zámezí. V posledních minutách se do tlaku dostali Jablonečtí, ale hradeckého gólmana se jim překonat nepodařilo. Votroci tak po týdnu opět získali bod za další bezbrankovou remízu.

Ohlasy

Hodnocení Aleše Čvančary:

Hrálo se na menším hřišti s umělým povrchem. Vstup do zápasu se nám povedl, obrovskou šanci měl Lukáš Hájek, jenž předvedl skvělou akci, zakončení šlo bohužel vedle. Potom se hra přelévala ze strany na stranu, zápas nabídl hodně osobních soubojů, které kluci zvládli. Jablonec nás pak trochu zatlačil rychlou přechodovou fází, nicméně tu jsme skvěle bránili a párkrát nás podržel Čábelka. Sami jsme hrozili z výborných standardek, v závěru půle se z jedné mohl prosadit Vojta Baloun, bohužel to nevyšlo. V druhé půli jsme přidali na fotbalovosti a po jedné z našich šancí se míč odrážel od břevna do tyče a ven. Z pohledu příležitostí ke vstřelení branky to byl vyrovnaný zápas, zasloužená remíza. Že to skončilo 0:0 je shodou okolností, protože skvěle zachytali oba brankáři. Kluky chválím za velmi dobrý výkon. Odvážíme bod, gól jsme sice nedali, ale šance si v každém utkání zvládáme vypracovat, takže už je to jen o tom, kdy nám to tam spadne. Pozitivní je, že jsme udrželi další nulu.

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Votroci míří pod Ještěd, v neděli se střetnou s Libercem

Rozhovory

Kodeš? Válečník! Aby ho odnesli, muselo by to být vážné, uznává Ladislav Krejčí

Rozhovory

Dobrá forma? Snažím se to brát s pokorou, směje se Štěpán Harazim