Oslabený B-tým padl v Živanicích 0:3

1. 4. 2023   |   Petr Šatalík | Foto: Jiří Bezucha
S výraznou marodkou vyrazila rezerva Votroků k sobotnímu klání v Živanicích. První poločas branku nepřinesl. Na startu druhé půle však domácí otevřeli skóre a po vyloučení Holovatského získali potřebný klid pro zbytek zápasu, ve kterém přidali další dva zásahy. Hradečtí skórovat nedokázali, zaslouží však kredit za to, že i s oslabeným kádrem odehráli zápas se vztyčenou hlavou.
20. kolo, sobota 1. 4. 2023, 16:30

TJ Sokol Živanice

FC Hradec Králové B

3:0
0:0

Branky: 54. Buriánek, 66. Kopecký, 68. Polák.
Rozhodčí: Tryzna – Vít, Vitvar.
Žluté karty: nebyly uděleny.
Červené karty: 58. Holovatskyi.
Diváci: 135.

TJ Sokol Živanice:

Frydrych (79. Bartaloš) – Buriánek, Langr, Nikodem, D. Pánek (79. Knespl), F. Pánek, Polák, Spěvák, Svoboda (64. Chocholatý), Štěpánek (46. Kopecký), Vobejda.

FC Hradec Králové B:

Čábelka – Baloun, Boniš, Hlaváč, Holovatskyi, Houdek, Junek, Kadrmas, Schmoranz, Šípek (77. Hrnčíř), Zengler.



Reportáž

Úvodní pětačtyřicítka gól nepřinesla

Vstup do utkání měli lepší fotbalisté Sokola, kteří si po úvodních minutách zápasu vytvořili optickou převahu, ze které si však delší dobu nedokázali vypracovat brankovou příležitost. Votroky sice zavřeli u jejich pokutového území, když zahrávali sérii rohových kopů, Čábelka ale zůstával bez většího pracovního vytížení. Ve 22. minutě šel do pokutového území hostí jeden z mnoha centrovaných balónů, Polák na zadní tyči však míč netrefil a hradecká svatyně tak nebyla ohrožena.

Největší příležitost celého poločasu měly Živanice krátce před koncem prvního dějství. Po špatné rozehrávce Votroků vyslal Buriánek do úniku Štěpánka, jenž postupoval sám na hradeckou svatyni. Gólman Čábelka však vyběhl včas a soupeři sebral jistý gól, když zakončení hráče Sokola zneškodnil. Do šaten se tak odcházelo za bezbrankového stavu.

Tři údery domácích a červená karta Holovatského

Vše podstatné se tak odehrálo ve druhém dějství. Skóre se poprvé měnilo v 54. minutě. Po rohovém kopu z levé strany posunuly Živanice balón před velké vápno, kde se do míče opřel Michal Buriánek. Jeho ránu srazila obrana Votroků do protipohybu Čábelky, jenž tak neměl možnost na zakončení protivníka reagovat – 1:0 pro Sokol.

Hradečtí pak předvedli nejlepší pasáž střetnutí, když se vehementně tlačili za vyrovnáním. Během chvilky však přišla druhá pohroma, Holovatskyi si příliš předkopl balon a následně řešil situaci ostrým skluzem, kterým zasáhl Svobodu, jenž musel následně pro zranění ze hry. Stejný osud potkal také obránce Votroků, který za svůj zákrok putoval do sprch, sudí Tryzna mu totiž ukázal červenou kartu.

Oslabení Votroci pak soupeři vzdorovat nedokázali. V 66. minutě přišel do jejich vápna centr z levého křídla, který Lukáš Kopecký šikovnou hlavičkou nasměroval k zadní tyči, kam Čábelka neměl možnost dosáhnout – 2:0. Během chvilky pak Živanice přidaly také třetí gól. Pas z levé strany na přední tyč zpracoval Lukáš Polák, jenž poslal míč ostrou střelou pod horní tyč. Sokol tak porazil hradeckou rezervu 3:0 a výrazně si pomohl v boji o záchranu v ČFL.

Ohlasy

Hodnocení Aleše Čvančary:

Za normálních okolností bych porážku 0:3 hodnotil negativně. Já ale musím kluky pochválit za jejich morálku. Tým postihla rozsáhlá viróza. Z tohoto důvodu jsme se snažili utkání přeložit, což se bohužel nepodařilo. Do zápasu jsme museli poslat i nedoléčené fotbalisty, Matěj Šípek ještě ve čtvrtek vypadal tak, že jeho nasazení nepřicházelo v úvahu. V minulém týdnu jsme kvůli marodce byli v podstatě bez tréninkového procesu. Kluci tak museli jít v tomto utkání na krev. První poločas ubránili a snažili se o brejky, víc jsme v současném stavu nebyli schopní. První branku jsme si trochu nešťastně dali sami a následně přišel nesmyslný faul Holovatského, za který jsme dostali červenou kartu, která nás oslabila ještě víc. Potom jsme inkasovali ještě dvakrát, ale i v deseti jsme se stále snažili hrát a bojovat. Musím tedy klukům jen poděkovat, smeknout před nimi klobouk a doufat, že se před dalším zápasem stihneme dát dohromady.

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Program otevřeného tréninku pro školy a veřejnost

Aktuální zprávy

Votroci míří pod Ještěd, v neděli se střetnou s Libercem

Aktuální zprávy

Na duel se Slavií zbývají poslední lístky