B-tým zapsal první jarní výhru. V Ústí zvítězil 1:0

19. 3. 2023   |   Melánie Moníková | Foto: Jiří Bezucha
Ve třetím utkání jarní části ČFL zapsali svěřenci Aleše Čvančary a Pavla Krmaše první vítězství v této fázi sezóny. V Ústí nad Labem triumfovali nejtěsnějším možným rozdílem, když se o jedinou trefu duelu postaral Filip Schmoranz. Patrik Vízek udržel čisté konto a rezerva Votroků tak přeskočila Armu v tabulce. Nyní jí patří 9. příčka.
18. kolo, sobota 18. 3. 2023, 10:30

FK VIAGEM Ústí nad Labem

FC Hradec Králové B

0:1
0:0

Branky: 47. Schmoranz.
Rozhodčí: Kovářová – Holakovská, Bahník.
Žluté karty: 23. Černý O., 52. Kolařík, 56. Plachý, 76. Černý D. – 66. Hypšman, 76. Hodač.
Diváci: 213.

FK VIAGEM Ústí nad Labem:

Plachý – Hudec, Jiránek, Zaspal (89. Klimt), Škoda (15. Černý O., 84. Zárybnický), Černý D., Uličný, Cantin, Kolařík, Kubín, Benda.

FC Hradec Králové B:

Vízek – Baloun, Hypšman, Junek, Mahr, Schmoranz, Hodač, Hlaváč, Kosař, Holovatskyi, Boniš.



Reportáž

Do první půle vstoupily oba týmy aktivně, nicméně nějakou dobu se hrálo bez větších příležitostí. V 6. minutě se Votroci pokoušeli otevřít skóre, ústecký gólman Plachý však střelu zpoza vápna s přehledem zlikvidoval. Ve 37. minutě byli Hradečtí blízko k brance. Schmoranz, který si vzal na starost přímý kop, však poslal balón pouze do tyče svatyně Army. Ke konci úvodního dějství měli standardku k dispozici také Ústečtí, ani oni však balón do sítě nedostali. V prvním poločase tak ani jeden z celků trefu nezaznamenal.

V úvodu druhého dějství se Votrokům podařilo otevřít skóre. Ve 48. minutě obdržel Filip Schmoranz přihrávku do prostoru penalty a tvrdou ranou poslal míč do sítě – 1:0. O čtvrt hodinu později se do nebezpečné příležitosti dostali také hráči Ústí, nicméně Zaspal míč před poloprázdnou bránou netrefil. Následně se aktivita přesunula zpět na kopačky Hradeckých, kteří ji však gólově zužitkovat nedokázali.

Patnáct minut před koncem měli hráči Ústí další nadějnou pozici na levém křídle, ale z akce ani následného rohového kopu nic vytěžit nedokázali. Hradecká rezerva si tak v 18. kole připsala první jarní výhru, když porazila nejtěsnějším rozdílem Ústí nad Labem.

Ohlasy

Hodnocení Aleše Čvančary:

"Poučili jsme se z podzimního zápasu. Ústí praktikuje agresivní celoplošný fotbal s rychlou přechodovou fází. Kluci odvedli perfektně disciplinovaný výkon. Rovněž byli skvěle organizovaní, jeden za druhého zaskakovali. V prvním poločase jsme z přímého kopu nastřelili břevno, měli jsme několik dalších kvalitních pokusů i přechodových fází. V závěru jsme museli vydržet nápor domácích, kdy to soupeř zjednodušil a do vápna nám lítal jeden centr za druhým. Kluci ale většinu situací zvládli, ve dvou nás skvěle podržel Patrik Vízek, který také odvedl velice dobrou práci. My měli tři, čtyři podobné příležitosti, ale proměnit jsme je nedokázali. Pro hráče je toto vítězství velkou odměnou za to, jak na hřišti makali. Cestou k němu byla dobrá organizace a disciplína celého mužstvo v osobních soubojích i agresivitě."

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Preview

Základní část jde do finále. Votroci vyrazí do Liberce

Aktuální zprávy

Program otevřeného tréninku pro školy a veřejnost

Aktuální zprávy

Víkendový program Votroků