Divoká remíza na severu. Hradecké fotbalistky vstoupily do přípravy

4. 2. 2023   |   jt
Na úvod zimní přípravy fotbalistky Hradce Králové remizovaly na hřišti Slovanu Liberec B 5:5. Na straně východočeského týmu, který nastoupil v neúplné sestavě, vstřelila dvě branky Eliška Kovaříková, po jedné přidaly Karolína Hrbková, Eliška Zemanová a kapitánka Pavla Novotná.
přát., sobota 4. 2. 2023, 10:00

FC Slovan Liberec B

FC Hradec Králové

5:5
2:3

Branky: 13. a 81. Jurková, 14. Kovářová, 75. Marinská, 85. Svobodová - 8. a 33. Kovaříková, 11. Hrbková, 48. Zemanová, 53. P. Novotná. 

FC Hradec Králové:

Mitanová - T. Novotná, Vejrová, Portychová, Sedláčková - Hrbková, P. Novotná, Kovářová, Dostálová - Kovaříková, Zemanová. Střídaly: Kurfürstová, Typltová. 



Reportáž

Úvodní zápas zimní přípravy fotbalistky Hradce Králové odehrály v kombinované sestavě. Šanci dostaly i mladé naděje Nikola Kurfürstová a Karolína Typltová. V gólově bohatém utkání druholigové Východočešky dvakrát vedly, nejprve o dvě branky, kdy se prosadila Eliška Kovaříková, jež černobílý dres oblékla poprvé po návratu z půlročního hostování. A vedení záhy po centru Zuzany Dostálové navýšila efektní patičkou Karolína Hrbková. Jenže během minuty třetiligová rezerva libereckého Slovanu srovnala stav, kdy se z brejků trefily Jurková a Kovářová. Všechny čtyři branky se vešly do úvodní čtvrthodiny. Do poločasu opět převážila vedení na hradeckou stranu svým druhým gólem Kovaříková. 

Po přestávce Východočešky odskočily soupeři na rozdíl tří branek. Po přihrávce Terezy Novotné zblízka překonala libereckou brankářku Eliška Zemanová a pátý gól přidala přesnou střelou kapitánka Pavla Novotná. Jenže v závěrečné čtvrhodině hradecký tým zcela propadl v defenzivě a domácí hráčky z rychlých kontrů dokázaly třígólové manko vyrovnat. Na hradecké straně ještě nebyl pro ofsajd uznán gól Zemanové a svůj debut mohly gólem podtrhnout i Kurfürstová s Typltovou.

Ohlasy

Václav Hladký, trenér: „Na úvod přípravy nás čekal ideální soupeř pro nácvik nových věcí a zkoušku nových postů pro holky. V téhle kombinované sestavě doplněné o dvě velmi mladé hráčky vidím velké zlepšení proti podzimu ve střílení branek, ovšem také velké rezervy k dalšímu zlepšování."

Eliška Kovaříková, autorka dvou branek: „Byl to náš první zápas v přípravě. Počasí nebylo zrovna ideální. Ze začátku jsme byly více na míči, vytvořily jsme si několik šancí, z nichž jsme vstřelily pět gólů. Konec zápasu se nám bohužel nepovedl..."

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Preview

Votroci vkročí do klíčové fáze sezóny! V neděli hostí Karvinou

Aktuální zprávy

Lvíčata hrála v Malšovické aréně před rekordní návštěvou

Mládež - reportáž

Dorost složil Admiru 3:0. Hattrickem se blýskl Binar

×
Dnes v 16:30 | B tým
TJ Sokol Živanice
FC Hradec Králové B