Hradecké fotbalistky v Příbrami uspěly a v poháru vyzvou Duklu

26. 11. 2022   |   jtm
Fotbalistky FC Hradec Králové ve 2. kole Poháru FAČR zvítězily na hřišti Příbrami 1:0, když jedinou branku vstřelila po hodině hry Eliška Zemanová. Východočešky se o postup do čtvrtfinále utkají s prvoligovou Duklou Praha.
pohár, čtvrtek 17. 11. 2022, 13:00

1.FK Příbram

FC Hradec Králové

0:1
0:0

Branka: 67. Zemanová. Rozhodčí: Máša - Souček, Musil. Bez karet. Diváci: 31.

FC Hradec Králové:

Voříšková - Kotoučková (55. Schánělová), Portychová, Vejrová, T. Novotná - Hrbková, P. Novotná, Svobodová, Šubrtová (46. Sedláčková) - Dostálová, Zemanová (71. K. Hrušková).



Reportáž

Do pohárového utkání fotbalistky Hradce Králové vstupovaly v roli favorita, ale proti třetiligovému soupeři se i vinou vlastních nepřesností dlouho nedokázaly střelecky prosadit. Když už se do šance dostaly, tak možnost nevyužily, jako tomu bylo v případě Zuzany Dostálové. Východočešky tak spíše bojovaly samy se sebou než s domácím protivníkem, který také několikrát zahrozil.

Hradecký tým, v jehož dresu si soutěžní premiéru odbyly juniorky Markéta Schánělová a Kristýna Hrušková, zápas zlomil až po hodině hry, kdy se po přihrávce Karolíny Hrbkové trefila Eliška Zemanová. Nejlepší střelkyně týmu v druholigové soutěži rozhodla o postupu do 3. kola Poháru FAČR, v němž celek trenéra Václava Hladkého přivítá prvoligovou Duklu Praha.

„Na závěr podzimní části nás čeká osmifinále českého poháru, v němž se střetneme s velmi kvalitním soupeřem z první ligy. Naším cílem bude se dobře připravit a předvést kvalitní výkon, který nám dá šanci hrát o postup do jarní fáze," uvedl trenér Václav Hladký. Hradecké fotbalistky jsou ve druhé lize třetí s jednobodovou ztrátou na vedoucí Pardubice a jejich cílem je postup do nejvyšší soutěže. Dukla je v první lize předposlední, na podzim ovšem uhrála senzační remízu (0:0) se Spartou Praha. 

Zápas o postup do čtvrtfinále Poháru FAČR Hradec Králové vs. Dukla Praha se odehraje v neděli 27. listopadu od 14 hodin v areálu FC Slavia Hradec Králové. 

Ohlasy


Řekli po utkání v Příbrami:

Jiří Ducháček, asistent trenéra: „Zápas na těžkém terénu a v dešti jsme sice výsledkově zvládli, ale herně se nám moc nedařilo. V prvním poločase ještě naše hra snesla nějaké měřítko. Drželi jsme míč a dostávali jsme se i do šancí, které jsme bohužel neproměňovali. Příbramský tým hrozil z nebezpečných protiútoků, se kterými si ale naše obrana poradila. Do šaten se tak odcházelo za bezbrankového stavu. Na začátku druhé půle vypadala hra podobě. Po šedesáti minutách se nám podařilo vstřelit branku, čímž ovšem naše hra postupně začala upadat a posledních dvacet minut bylo již takřka nekoukatelných. Úplně vymizel pohyb a snaha hrát. Naštěstí soupeř své šance neproměnil, a tak po těsném vítězství postupujeme."

Karolína Hrbková, záložnice: „V pohárovém utkání jsme chtěly jednoznačně uspět. Věděly jsme, že pokud vyhrajeme, tak nás v následujícím utkání bude čekat prvoligová Dukla Praha, která je na konci tabulky, a tak to pro nás bude zajímavá konfrontace. Zápas s Příbramí se odehrál na podmáčeném hřišti, se kterým jsme si v určitých situacích nedokázaly poradit podle našich představ. V prvním poločase jsme i přes náročný terén měly herní převahu. Soupeř hrozil především z dlouhých míčů za obranu. Po přestávce jsme po krásné průnikovce a centru konečně dokázaly vstřelit gól. Bohužel jsme se po gólu zbytečně zatáhly a začaly jsme se bát o výsledek. Celkově jsme v utkání vyprodukovaly velké množství nepřesností, chyběl nám pohyb a klid v řešení gólových situací. Z tohoto zápasu se musíme ponaučit a poctivě se připravit na zmíněné pohárové utkání s Duklou."

Markéta Schánělová, obránkyně: „Pohárové utkání v Příbrami bylo pro mě a Týnu Hruškovou premiérou v A-týmu. Ve druhé půli jsme obě dostaly možnost si poprvé zahrát. Z pohledu celého týmu jsme k zápasu jely s cílem vyhrát, a to se nám povedlo, když vítězný gól vstřelila Eliška Zemanová po asistenci Káji Hrbkové. Herně jsme byly schopné lépe držet míč a Příbram přehrát kombinačně. Kamenem úrazu pro nás ale byl nespočet neproměněných šancí a zároveň i nedostatek razance a dostoupených soubojů, což se odrazilo na finálním výsledku. Zápas jsme sice vyhrály, ale do následujícího pohárového duelu s Duklou Praha musíme odstranit chyby, abychom se ukázaly v pravém světle."

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Lvíčata hrála v Malšovické aréně před rekordní návštěvou

Aktuální zprávy

Votroci se vrací do Malšovické arény, v neděli přivítají Karvinou

Mládež - reportáž

Dorost složil Admiru 3:0. Hattrickem se blýskl Binar