Čtyři trefy na Hané. Hradecké fotbalistky vyhrály v Olomouci

1. 11. 2022   |   jtm
Fotbalistky Hradce Králové v předposledním utkání podzimní části druhé ligy vyhrály v Olomouci 4:1 a v tabulce se dotáhly o bod za vedoucí trojici Pardubice, Sparta B a Líšeň. Dvě branky v zápase na Hané vstřelila Tereza Ličmanová, po jedné přidaly Tereza Portychová a Zuzana Dostálová.
9. kolo, neděle 30. 10. 2022, 11:00

SK Sigma Olomouc

FC Hradec Králové

1:4
1:2

Branky: 17. Rédová - 12. a 44. Ličmanová, 53. Portychová, 69. Dostálová. 
Rozhodčí: Jílková - Fraňková, Buchtová. ŽK: P. Novotná. Diváci: 60.

SK Sigma Olomouc:

Kimmelová (50. Schovajsová) – Možíšová, Knilová, Barošová, Mazuryková, Veselá, Kvapilová (69. Matějová), Lukaštíková (34. Hégrová), Rédová, Nitsche, Ježková (46. Konečná, 69. Radičová)

FC Hradec Králové:

Voříšková - T. Novotná, Portychová, Vejrová, Duchatschová - Hrbková, P. Novotná (78. Kňourková), Svobodová, Ličmanová - Dostálová (68. Sedláčková), Zemanová (68. Šubrtová). 



Reportáž

Poslední podzimní utkání na hřišti soupeře zahájily lépe fotbalistky Hradce Králové, které hodlaly napravit předchozí nečekanou porážku v Teplicích (2:3). Již po dvanácti minutách zahrávala kapitánka Pavla Novotná trestný kop, míč se odrazil od tyče a dobíhající Tereza Ličmanová pohotově dorazila. Po chvíli si vybrala slabší chvilku brankářka Amelie Voříšková a domácí Sigma v podání Rédové vyrovnala. Východočešky měly stále více ze hry, následně neproměnila velkou šanci Eliška Zemanová, ale před přestávkou se podruhé v zápase prosadila Tereza Ličmanová, jež po přihrávce Pavly Novotné přesně zakončila pohlednou akci. 

Ve druhém poločase hradecký tým nadále soupeře přehrával a třetí branku přidala Tereza Portychová, která se trefila hlavou po rohovém kopu. Necelých dvacet minut před koncem utkání pečetila výhru Zuzana Dostálová, která se prosadila po individuální akci. Další příležitosti ještě měly ve druhé pětačtyřicetiminutovce Karolína Hrbková a Zoja Sedláčková, ale bez gólového výsledku. I tak bylo vítězství hostujícího celku zasloužené.

Ve vyrovnané tabulce druhé ligy jsou fotbalistky Hradce Králové s 18 body na čtvrtém místě o bod za vedoucí trojicí Pardubice, Sparta B a Líšeň, které dělí jen skóre. V posledním podzimním utkání Východočešky přivítají v sobotu 5. listopadu na Novém Hradci tým FC Praha (13.30)

Ohlasy

Jiří Ducháček, asistent trenéra: „Důležité venkovní utkání se nám podařilo zvládnout herně i výsledkově. Vstup do utkání se nám vydařil, což vedlo k brzkému úvodnímu gólu. Nadále jsme byli aktivní a dostávali jsme se do dalších šancí. Dobře rozehrané utkání jsme si zkomplikovali chybou v rozehrávce, která vedla ke srovnání. Následně jsme vypadli z tempa a značně znervózněli. Postupně jsme se ale čím dál víc vraceli do zápasu. To vyústilo v důležitou branku těsně před přestávkou na 2:1. Do druhého poločasu jsme opět vstoupili velmi dobře a podařilo se nám vstřelit důležité dva góly, které zápas definitivně rozhodly. Konec zápasu jsme si již pohlídali a soupeře nepouštěli do žádných šancí."

Tereza Ličmanová, autorka dvou branek: „Od začátku zápasu jsme měly herní převahu, kterou se nám podařilo potvrdit rychlým gólem. Bohužel po naší hrubé chybě soupeř brzy vyrovnal. Naštěstí jsme si nenechaly zápas utéct, tak jako minulý týden v Teplicích a dostaly se zase do vedení. V druhém poločase jsme ještě dva góly přidaly, ale opět se nám potvrdilo, že spoustu šancí nedokážeme proměnit. Z Olomouce vezeme tři body, které budeme chtít potvrdit i v příštím domácím utkání s FC Praha.

Zuzana Dostálová, autorka branky: „Do zápasu jsme vstoupily dobře, držely jsme míč a soupeře k ničemu moc nepustily. Gól na sebe nenechal dlouho čekat, když Liči (Tereza Ličmanová) pohotově dorazila balón do brány po přímém kopu. Bohužel nám vedení dlouho nevydrželo a po pár minutách Olomouc využila naší chyby a srovnala na 1:1. Klid při odchodu do šaten nám dodala opět Liči, když zakončovala do prázdné brány minutu před přestávkou. Do druhého poločasu jsme vstoupily s pozměněnou taktikou, která nám více sedla a díky tomu jsme přidaly ještě dva góly. Zbytek zápasu už jsme si pohlídaly a Olomouc nepustily do žádných větších akcí."

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Preview

Základní část jde do finále. Votroci vyrazí do Liberce

Aktuální zprávy

Program otevřeného tréninku pro školy a veřejnost

Aktuální zprávy

Víkendový program Votroků