Nečekané klopýtnutí. Hradecké fotbalistky prohrály v Teplicích

25. 10. 2022   |   jtm
Překvapivou ztrátu bodů utrpěly v 8. kole druhé ligy fotbalistky FC Hradec Králové, které prohrály v Teplicích 2:3, když doplatily na chyby a neproměňování šancí. Východočešky v tabulce klesly na čtvrté místo.
8. kolo, neděle 23. 10. 2022, 14:00

FK Teplice

FC Hradec Králové

3:2
2:1

Branky: 24. a 40. Šulcová, 67. Galbavá - 43. Vejrová, 49. Dostálová.
Rozhodčí: Pachtová - Šálková, Strejcová. ŽK: Šulcová, Perková, Němcová - Portychová, Duchatschová, Vejrová. Diváci: 40.

FK Teplice:

Pilná – Kožarská, Rezková, Hoffmannová, Bolfíková, Perková (58. Drbalová), Němcová (82. Sluková), Neumanová, Kratochvílová (90. Vyčichlová), Galbavá, Šulcová.

FC Hradec Králové:

Mitanová - Kotoučková, Portychová, T. Novotná, Duchatschová - Zemanová, Hrbková (71. Šubrtová), P. Novotná, Vejrová, Ličmanová - Dostálová (66. Sedláčková). 



Reportáž

Fotbalistky Hradce Králové nastupovaly na hřiště v té době posledních Teplic v roli favoritek a od úvodních minut bojovného soupeře do šancí nepouštěly. Naopak do zakončení se postupně dostaly Pavla Novotná, Eliška Zemanová a po hlavičce i Tereza Portychová, ale domácí brankářku Pilnou příliš neohrozily. 

Po dvaceti minutách udeřily Teplice, když po průniku z levé strany ve vápně zakončovala Babeta Šulcová. Domácí útočnice se ve 40. minutě prosadila podruhé, když využila zaváhání gólmanky Nikoly Mitanové. Východočešky však po třech minutách vrátila do hry Aneta Vejrová, která se trefila z hranice pokutového území a slavila svůj první gól v soutěžním utkání po letním návratu z Pardubic. 

Čtyři minuty po přestávce bylo vyrovnáno. Pěknou individuální akci předvedla opět Vejrová, která prošla přes půl hřiště, její střelu brankářka Pilná stačila jen vyrazit před sebe a dobíhající Zuzana Dostálová dorazila míč do sítě. Hradecké fotbalistky svého soupeře zatlačily, další gól visel ve vzduchu, ale nakonec se žádná z akcí neujala. Blízko vedoucímu gólu byla Tereza Kotoučková, která po rohovém kopu zamířila nad branku a obrat ve skóre nepřinesly ani další standardní situace a závary. 

Dvacet minut před koncem utkání však přišlo další zaváhání hradecké obrany a Lenka Galbavá dostala Teplice znovu do vedení. Ve zbytku utkání Východočešky obléhaly domácí branku, ale možnosti Ličmanové, Vejrové a Šubrtové vyrovnáním neskončily. 

Fotbalistky Hradce Králové, které se v dalším kole představí v neděli 23. října na hřišti Sigmy Olomouc (11.00), v tabulce klesly s 15 body na čtvrté místo o tři body za vedoucí trojici Pardubice, Sparta B a Líšeň. 

Ohlasy

Václav Hladký, trenér: „Zápas rozhodl počet chyb a jejich využití. V prvním poločase šly Teplice do vedení 2:0, které se nám podařilo v 50. minutě smazat a dostat se zpět do utkání. Poté jsme měli velmi dobrou pasáž, kterou jsme nedokázali přetavit v gól i přes velký počet šancí. A tak přišla další naše chyba a soupeř se dostal znovu do vedení, na které jsme již nedokázali zareagovat."

Aneta Vejrová, autorka branky: „Zápas v Teplicích nám bohužel nevyšel podle našich představ. I přes nepříznivé podmínky v podobě terénu byla celá hra v naší režii, ale soupeř využil našich chyb a ujal se dvoubrankového vedení. Díky skvělé průnikovce od Liči (Tereza Ličmanová) se mi podařilo před přestávkou snížit na 2:1. A rychlý vyrovnávací gól krátce po pauze nás vrátil zpět do hry. Bohužel ani zbytek zápasu nám nevyšel, soupeř se dostal znovu do vedení a nepřesnost v zakončení nás stála body. Prohra nás mrzí, ale už je to za námi a my se soustředíme na nedělní utkání v Olomouci, kde si určitě body už vzít nenecháme."

Tereza Novotná, obránkyně: „Do utkáni jsme šly s jasným cílem - vyhrát. Na velmi náročném povrchu jsme bohužel inkasovaly a Teplice se dostaly do dvoubrankového vedení. Šance jsme si vytvořily, ale nedokázaly jsme je proměnit, přesto jsme za nepříznivého stavu dokázaly zabrat a vyrovnat na 2:2. Naše třetí chyba nás ale stála body. I když bylo z naší strany dost šancí a soupeře jsme po celý zápas tlačily, z Teplic si odvážíme prohru. Do dalšího zápasu se z našich chyb poučíme a věřím, že si z Olomouce odvezeme všechny tři body."

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Předprodej lístků na zápas reprezentace se Severní Makedonií zahájen

Aktuální zprávy

Votroky bude proti Slavii povzbuzovat vyprodaná Malšovická aréna

Rozhovory

Z týmu je cítit síla a sebevědomí, hlásí Daniel Vašulín