Derby je naše! Hradecké fotbalistky přetlačily Pardubice

9. 10. 2022   |   jtm
Vítězství v derby. Fotbalistky FC Hradec Králové otočily prestižní duel s Pardubicemi a v magnetu 6. kola druhé ligy vyhrály 2:1. Na vedoucí branku soupeře nejprve odpověděla svou třetí trefou v sezoně Eliška Zemanová a poté se premiérově v soutěži prosadila Tereza Ličmanová.
6. kolo, sobota 8. 10. 2022, 13:30

FC Hradec Králové

FK Pardubice

2:1
1:1

Branky: 39. Zemanová, 68. Ličmanová - 27. Ninczová.
Rozhodčí:
Dytková - Hausnerová, Bystroňová. ŽK: Vejrová - Hýlová, Kružíková. Diváci: 82. 

FC Hradec Králové:

Voříšková - Kotoučková, Portychová, T. Novotná, Duchatschová - Ličmanová (90. Kňourková), Vejrová, P. Novotná, Hrbková (71. Kovářová), Zemanová (71. Sedláčková) - Dostálová (90. Šubrtová). 

FK Pardubice:

Krejčí – Matějková, Kupková, Holcová (68. Macháčková), Němcová, Neradová, Solničková (86. Urbancová), S. Novotná, Hýlová (68. Kružíková), Ninczová (68. Minářová), Fialová (78. Betáková).



Reportáž

Prestižní derby, které bylo šlágrem 6. kola, nabídlo urputnou bitvu až do závěrečných minut. Pardubice dorazily na Nový Hradec s vizitkou nejlépe střílejícího týmu druhé ligy (5 zápasů - 30 gólů) a od úvodních minut ukazovaly, proč jsou v čele tabulky. Hostující hráčky byly v úvodu herně lepší, ale hradecké fotbalistky zodpovědnou hrou rivala do mnoha šancí nepouštěly. Naopak po rychlé akci Zuzany Dostálové a úniku Terezy Ličmanové po pravé straně se do velké šance dostala Eliška Zemanová, ale zamířila nad branku.

Oba týmy potom měly několik slibných možností k ohrožení branky a po necelé půlhodině udeřily Pardubice. Po rohovém kopu a zaváhání domácí defenzivy se po skrumáži dostala k míči Bibiana Ninczová a z dorážky dostala Pardubice do vedení. Ještě do přestávky bylo vyrovnáno. Hradecká dvojice Dostálová a Zemanová si rychlý brejk zopakovala a tentokrát s gólovou tečkou. Osmnáctiletá Eliška Zemanová zaznamenala svoji třetí trefu v letošní sezoně a je nejlepší střelkyní hradeckého týmu. 

Po změně stran se karta začala obracet a nebezpečnější byly domácí fotbalistky, které těžily z velkého nasazení a skvělé defenzivy řízené nejlepší hráčkou utkání Terezou Portychovou. Nejprve Dostálová po odvážném průniku do pokutového území nastřelila břevno a dvacet minut před koncem rozhodla utkání Tereza Ličmanová, která se ve vápně dostala k míči po chybě pardubické obrany. Pro Ličmanovou, která se v létě spolu s Anetou Vejrovou vrátila do Hradce právě z Pardubic, to byla první branka v ligovém ročníku. 

Zbylé minuty nabídly boj, ale domácí hráčky si výhru nenechaly vzít a po skalpu ve 4. kole nad v té době první Spartou B (2:1), kdy utkání i vývoj skóre připomínalo derby s Pardubicemi, porazily další tým, který do Hradce dorazil z pozice vedoucího celku soutěže. 

V druholigové tabulce fotbalistky Hradce Králové zůstaly třetí, ale s 12 body se dotáhly na druhé Pardubice, do čela se s tříbodovým náskokem vrátila Sparta Praha B. 

Hradecký tým nyní čekají tří zápasy venku. V neděli 16. října nastoupí ve Zlíně (16.00), potom zamíří do Teplic a Olomouce.

Ohlasy

Václav Hladký, trenér: „Derby nabídlo velmi vyrovnané a fyzicky náročné utkání. Jsme rádi, že jsme stejně jako proti Spartě B dokázali proti kvalitnímu soupeři otočit zápas, ve kterém jsme prohrávali. To ukazuje na neskutečnou vnitřní sílu týmu zvládat tyto těžké zápasy. Velká pochvala pro všechny hráčky."

Tereza Ličmanová, autorka vítězné branky: „Do zápasu jsem šly s jasným cílem - nechat všechny body doma. Pardubicím se sice lépe povedl vstup do utkání, ale i nám se podařilo vytvořit si pár šancí. Bohužel stejně jako s béčkem Sparty šel do vedení soupeř. My jsme ovšem nijak nepolevily v nasazení a ještě před koncem prvního poločasu jsme vyrovnaly. Druhý poločas byl z naší strany herně lepší, podařilo se nám vstřelit rozhodující gól na 2:1 a nepustit Pardubice do žádné větší šance."

Tereza Portychová, nejlepší hráčka utkání: „Věděly jsme, že nás čeká kvalitní soupeř. Bohužel jsme do zápasu vstoupily špatně a podobně jako proti Spartě B jsme dostaly první gól. Po vedoucí brance Pardubic se hra srovnala a před přestávkou se nám po rychlém protiútoku podařilo vyrovnat, když Eliška (Zemanová) uklízela míč do prázdné branky. Ve druhé půlce Pardubice hrozily po dlouhých balónech za naši obranu, ale my jsme jejich protiútoky zvládly ubránit a navíc utkání rozhodly, když Liči (Tereza Ličmanová) získala po dobrém presinku míč a vstřelila vítězný gól. Zbylé minuty jsme odehrály zodpovědně a potvrdily, že doma body jen tak nerozdáváme."

Fotogalerie

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Lvíčata hrála v Malšovické aréně před rekordní návštěvou

Aktuální zprávy

Votroci se vrací do Malšovické arény, v neděli přivítají Karvinou

Mládež - reportáž

Dorost složil Admiru 3:0. Hattrickem se blýskl Binar