V Líšni to nešlo. Bojovný duel hradecké fotbalistky prohrály

4. 10. 2022   |   jtm
Fotbalistky FC Hradec Králové v utkání 5. kola druhé ligy prohrály v Líšni 0:2, když v bojovném duelu hraném na umělém trávníku nevyužily své šance a naopak v závěru dvakrát inkasovaly. Východočešky jsou v tabulce třetí s tříbodovou ztrátou za Spartou B a vedoucími Pardubicemi.
5. kolo, neděle 2. 10. 2022, 15:00

SK Líšeň

FC Hradec Králové

2:0
0:0

Branky: 81. Špičková, 86. Skálová.
Rozhodčí: Čampišová - Jílková, Soukupová. ŽK: Svobodová, Kotoučková. Diváci: 55. 

SK Líšeň:

Suškevičová – Otrubová (63. Jůzlová), Petrašová (62. Řezáčová), Šanderová (90. Hanzlová), Soukupová, Špičková, Dohnálková, Chodilová, Stadlerová (62. Murnyk), Skálová, Komárková (90. Haluzová).

FC Hradec Králové:

Mitanová - Kotoučková, Portychová, T. Novotná, Duchatschová (83. Kňourková) - Hrbková (76. Šubrtová), P. Novotná, Svobodová, Ličmanová (61. Sedláčková) - Dostálová, Kovářová (46. Zemanová). 



Reportáž

V bojovném zápase hraném na umělém trávníku menších rozměrů mohly v prvním poločase oba týmy skórovat. Na hradecké straně střelu kapitánky Pavly Novotné vyrazila brankářka Suškevičová s námahou na břevno. Z dobré pozice hlavičkovala vedle branky Tereza Kotoučková a ke gólu nevedla ani zakončení Terezy Ličmanové zblízka a Veroniky Svobodové z hranice vápna. 

Diskutabilní pak byl zákrok domácích na Terezu Portychovou v pokutovém území, který však rozhodčí Čampišová za penaltový neposoudila. Vedoucí branku ovšem měly na kopačkách také hráčky Líšně, které byly v protiútocích nebezpečné a ze samostatného úniku trefily tyč. Při dalších akcích dobře zasáhla brankářka Nikola Mitanová, nebo střely směřovaly mimo branku.

Po změně stran stejně jako do přestávky spíše převládal boj ve středu hřiště. Hradecké fotbalistky byly mírně lepší, domácí tým hrozil z brejků. Nejblíže gólu byly Kotoučková, jež i s přispěním brankářky trefila tyč, a poté skákavý míč nedopravila do sítě Karolína Hrbková. Východočešky nic nevytěžily ani z několika rohů. 

Zato domácí fotbalistky byly produktivnější a v závěru zápas rozhodly, když z trestného kopu zpoza šestnáctky poslala míč pod břevno Gabriela Špičková. A poté, co hradecký tým vrhl všechny síly do útoku, podtrhla vítězství Líšně po kombinaci Petra Skálová. Na konci se neujala ani rána z voleje střídající Dominiky Kňourkové. Východočešky tak po prohře na hřišti FC Praha (0:1) nebodovaly ani ve druhém zápase na hřišti soupeře. 

Fotbalistky Hradce Králové jsou v tabulce druhé ligy s 9 body třetí se ztrátou tří bodů za Spartou B a vedoucími Pardubicemi, které v sobotu 8. října přivítají v derby na Novém Hradci (13.30).

Ohlasy

Jiří Ducháček, asistent trenéra: „Bojovné utkání, které moc pohledného fotbalu nepřineslo, pro nás skončilo opět výsledkově špatně. Stejně jako v zápase na hřišti FC Praha jsme venku nebodovali. Na umělé trávě a malém hřišti byl zápas především o osobních soubojích. Bohužel jsme své šance nevyužili a soupeř těsně před koncem utkání rozhodl z přímého kopu. V samotném závěru pak domácí hráčky potvrdily své vítězství brankou do naší otevřené obrany."

Veronika Svobodová, záložnice: „V úvodních dvaceti minutách jsme měly problém si zvyknout na tempo hry a především hřiště, které nám dělalo velký problém. Postrádaly jsme mezihru a do žádné šance jsme se nedostaly. Až poté jsme se konečně rychlými přihrávkami dostávaly na půlku soupeřek a hrozily centry do vápna. Bohužel jsme tyto situace nedokázaly využít, včetně velkého počtu rohových kopů. Naše střely z prostoru vápna neměly potřebný důraz. Jedinou povedenou střelu z dálky, kdy už jsme všechny zvedaly ruce nad hlavu, měla naše kapitánka Pája Novotná, ale gólmance se podařilo míč jako zázrakem vyrazit na břevno a ani druhý pokus do prázdné branky neskončil v síti. Před koncem prvního poločasu rozhodčí nepískla jasnou penaltu po faulu na Porty (Portychovou). Do druhého poločasu jsme šly s jasným cílem vstřelit branku a odvézt si vítězství. V prvních minutách bylo z naší strany vidět, že chceme za každou cenu dát gól, ale bohužel se nám to nepovedlo. Naopak soupeř se dostal k výhodě trestného kopu kousek za vápnem a proměnil ho. Snažily jsme se vyrovnat, ale hra z naší strany tomu neodpovídala. V soubojích jsme byly pozdě, dávaly si plno nepřesných přihrávek, a tak soupeř po akci do naší otevřené obrany zvýšil na 2:0. Tento zápas z naší strany nehodnotím moc kladně a výsledek tomu také odpovídá. Doufám, že to pro nás bude ponaučení do budoucna a takovéto zápasy budeme zvládat mnohem lépe."

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Lvíčata hrála v Malšovické aréně před rekordní návštěvou

Aktuální zprávy

Votroci se vrací do Malšovické arény, v neděli přivítají Karvinou

Mládež - reportáž

Dorost složil Admiru 3:0. Hattrickem se blýskl Binar