Urputná bitva. Hradecké fotbalistky po obratu zdolaly vedoucí Spartu B

25. 9. 2022   |   jtm
Cenné vítězství vybojovaly ve 4. kole druhé ligy fotbalistky FC Hradec Králové, které porazily Spartu B 2:1 a na vedoucí tým soutěže se bodově dotáhly. Všechny tři góly padly v prvním poločase. Východočešky na vedení Pražanek odpověděly brankami Terezy Portychové a Pavly Novotné.
4. kolo, sobota 24. 9. 2022, 13:00

FC Hradec Králové

AC Sparta Praha B

2:1
2:1

Branky: 17. Portychová, 24. P. Novotná - 14. Ducháčková.
Rozhodčí: Suchá - Koryčanská, Chlastáková. ŽK: Svobodová, Kotoučková, Danihelková. Diváci: 59. 

FC Hradec Králové:

Mitanová - Kotoučková, Portychová, T. Novotná, Duchatschová - Hrbková (83. Sedláčková), P. Novotná, Svobodová, Ličmanová - Dostálová, Zemanová (68. Danihelková). 

AC Sparta Praha B:

Urbancová – Marcinková, Krebsová, Tomanová, Skrčená, Brejšková, Tomanová, Netušilová, Koptová, Ducháčková (59. Stanislavová), Švíbková (59. Altmanová).



Reportáž

Souboj s vedoucí a dosud neporaženou rezervou Sparty zahájily lépe hradecké fotbalistky, které si vytvořily několik nadějně vyhlížejících akcí, ale jako první udeřily Pražanky. Po necelé čtvrthodině po rychlém brejku unikla Klára Ducháčková, která v zápase domácí nejvíc zlobila, a střelou na přední tyč překonala jinak pozorně chytající gólmanku Nikolu Mitanovou, jež mezi tyčemi nahradila lehce zdravotně indisponovanou Amélii Voříškovou. 

Jenže už po třech minutách bylo vyrovnáno. Po rohovém kopu se v pokutovém území dostala k míči Tereza Portychová a umístila míč k tyči. A za dalších sedm minut už hradecký tým vedl, když po zaváhání brankářky Urbancové zblízka skórovala velmi dobře hrající kapitánka Pavla Novotná. Ještě v prvním poločase se ze strany prodrala do dobré střelecké pozice Tereza Ličmanová, jenže ke třetímu gólu technicky dobře vybavené hráčce chyběl kousek, míč těsně minul tyč. 

Po přestávce začal velký boj o každý metr hřiště. Sparťanky se snažily překonat dobře organizovanou domácí obranu, kterou spolehlivě řídila Tereza Portychová, vedle níž na pozici stopera v těžkém zápase obstála osmnáctiletá Tereza Novotná. V hradeckém dresu ovšem podaly výborný výkon podpořený nasazením i další fotbalistky v čele s jednou z nejlepších hráček na trávníku Veronikou Svobodovou. Ve druhé polovině zápas moc šancí nenabídl, a když v úplném závěru centr po rohovém kopu Sparty vyrazila brankářka Mitanová, mohly hradecké hráčky slavit třetí vítězství v letošním ročníku. 

V tabulce druhé ligy jsou fotbalistky Hradce Králové s devíti body třetí zásluhou horšího skóre za prvními Pardubicemi a druhou Spartou B. V dalším kole Východočešky zajíždějí v neděli 2. října na hřiště Líšně (15.00).

Ohlasy

Václav Hladký, trenér: „Jsme rádi, že se nám podařilo zvládnout tohle těžké utkání i přesto, že šel soupeř ve 14. minutě do vedení. Musíme hráčky pochválit nejen za obrat skóre, ale i za přístup v zápase, protože se jednalo hlavně po fyzické stránce o velmi náročné utkání."

Nikola Mitanová, brankářka: „Před zápasem jsme si řekly, že se v Hradci body nerozdávají a jsem ráda, že jsme to potvrdily. Do utkání jsme vstoupily aktivně a hned na začátku si vytvořily pár zajímavých šancí. Přesto šla do vedení Sparta, kdy nám utekla velmi dobře hrající Ducháčková a střelu na přední tyč proměnila. My jsme dokázaly rychle odpovědět, když se po rohovém kopu ve vápně dobře zorientovala Porty (Portychová) a křížná skákavá střela prošla do sítě. O pár minut později neudržela brankářka centrovaný míč a Pája Novotná pohotově dorazila. Vedly jsme 2:1 a do druhého poločasu jsme šly s tím, abychom výsledek udržely. Sparťanky držely míč na svých kopačkách, ale dobře organizovanou hrou jsme je do žádných šancí nepouštěly. Byl to bojovný, fyzicky náročný zápas, který jsme takticky dobře zvládly a doma uhájily cenné tři body."

Fotogalerie

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Preview

Základní část jde do finále. Votroci vyrazí do Liberce

Aktuální zprávy

Program otevřeného tréninku pro školy a veřejnost

Aktuální zprávy

Víkendový program Votroků