První prohra. Hradecké fotbalistky z herní převahy gól nevstřelily

18. 9. 2022   |   jtm
Fotbalistky Hradce Králové prohrály ve 3. kole na hřišti FC Praha 0:1 a připsaly si první porážku v letošním ročníku druhé ligy. Po nevydařeném prvním poločase Východočešky po přestávce nevyužily herní převahu ke vstřelení branky a naopak po hodině hry z ojedinělé akce domácích inkasovaly.
3. kolo, sobota 17. 9. 2022, 11:00

FC Praha

FC Hradec Králové

1:0
0:0

Branka: 64. Hrtánková. 
Rozhodčí: Pachtová - Hessová, Lábusová. ŽK: Kotoučková, Danihelková. Diváci: 30.

FC Praha:

Rubešová – Šebrlová, Landová, Tulachová (64. Lerchová), Folprechtová (89. Škorpíková) – Kozlíková, Zemljánková (76. Blažková), Habichová (64. Kobesová) – Fedorková, Jarchovská, Hrtánková.

FC Hradec Králové:

Voříšková - T. Novotná, Portychová, Svobodová, Kotoučková (85. Kňourková) - Ličmanová, P. Novotná, Hrbková (78. Duchatschová), Zemanová - Danihelková (61. Sedláčková), Dostálová (78. Šubrtová). 



Reportáž

V utkání hraném na těžkém podmáčeném terénu se hradecké fotbalistky v prvním poločase nedostaly do souvislého tlaku a šancí. Výjimkou byla slibná možnost kapitánky Pavly Novotné a několik nadějných akcí, které ovšem k ohrožení domácí branky nevedly. Naopak pražský tým byl nebezpečnější a dostal se do dvou příležitostí, ale v hradecké brance v obou případech skvěle zasáhla Amélie Voříšková. 

Po přestávce se karta postupně obrátila. Hradecké fotbalistky začaly domácí tým přehrávat, zlepšily se v kombinaci, ale osudným se jim po hodině hry stalo jediné zaváhání v obraně, které přízemní střelou k tyči potrestala Tereza Hrtánková. Brankářka Voříšková tak v ligovém utkání inkasovala po 244 minutách hry. Na hradecké straně se ke střele nebo do slibných možností postupně dostaly Eliška Zemanová, Zuzana Dostálová či Tereza Ličmanová, ale gól se jim vstřelit nepodařilo. A když se v závěru neujala ani střela aktivní Pavly Novotné z větší vzdálenosti, odvezly si Východočešky ze hřiště FC Praha první porážku v soutěži.  

V druholigové tabulce je hradecký tým se šesti body třetí za Spartou B, svým příštím soupeřem, a o skóre za Pardubicemi.

Ohlasy

Jiří Ducháček, asistent trenéra: „Utkání nám výsledkově nevyšlo a zaznamenali jsme první porážku v soutěži. Úvod první půle jsme byli celkově horším týmem, domácí hráčky lépe držely míč a kombinovaly. Postupně jsme se více dostávali do zápasu a vyrovnávali hru. Skóre však i přes šance obou týmů zůstávalo bezbrankové. Do druhého poločasu jsme vstoupili herně lépe a dařilo se nám dostat soupeře pod tlak. Naše snahy o vstřelení úvodní branky však končily na nepřesnostech ve finání fázi a špatném řešení. V 64. minutě nás tak soupeř z ojedinělé šance po naší laciné chybě potrestal. Zbytek zápasu pak spočíval v naší neúspěšné snaze o vyrovnání. Soupeř si však výsledek již uhlídal."

Pavla Novotná, kapitánka týmu: „Zápas se nám bohužel nevydařil. První poločas byl z naší strany vyloženě špatný. Mokrý terén nám dělal velké problémy, což bylo patrné v nepřesnostech v kombinaci a při zpracovávání přihrávek. Přesto jsme si pár gólových šancí vytvořily, ale chyběl nám klid v zakončení. Do druhého poločasu jsme vstoupily mnohem lépe, udávaly jsme tempo hry, byly jsme méně zbrklé, ale ke skórování to bohužel nestačilo. Naopak jsme po ojedinělé šanci soupeře inkasovaly. Nějaké příležitosti jsme si ještě vypracovaly, ale soupeřky si výsledek, i díky různému zdržování a polehávání, pohlídaly. Prohra je pro nás samozřejmě komplikace, jelikož nás teď čekají tři těžké zápasy v řadě včetně pražské Sparty a derby s Pardubicemi."

Fotogalerie

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Moderní kamerový systém dohlíží na bezpečnost v Malšovické aréně

Aktuální zprávy

Předprodej lístků na zápas reprezentace se Severní Makedonií zahájen

Rozhovory

Z týmu je cítit síla a sebevědomí, hlásí Daniel Vašulín