Hradecké fotbalistky úspěšně vkročily do nové sezony. Porazily Teplice

4. 9. 2022   |   jt
Vydařený vstup do nového ročníku se povedl fotbalistkám Hradce Králové, které v utkání prvního kola druhé ligy porazily na domácím hřišti Teplice 3:0. Východočešky se ujaly vedení těsně před přestávkou, kdy svůj premiérový ligový gól v ženském týmu vstřelila Eliška Zemanová. Po změně stran zasloužené vítězství podtrhly další trefy Karolíny Hrbkové a Terezy Kotoučkové.
1. kolo, neděle 4. 9. 2022, 14:00

FC Hradec Králové

FK Teplice

3:0
1:0

Branky: 41. Zemanová, 59. Hrbková, 68. Kotoučková.
Rozhodčí: Kánská - Štěpánková, Chlastáková. ŽK: Vejrová - Rezková, Neumanová. Diváci: 62.

FC Hradec Králové:

Voříšková – T. Novotná (80. Kňourková), Portychová, Vejrová, Duchatschová – Hrbková (64. Kotoučková), P. Novotná (K), Svobodová, Ličmanová (73. Sedláčková) – Dostálová (64. Danihelková), Zemanová (73. Šubrtová).

FK Teplice:

Pilná – Rezková, Hoffmannová, Kožarská, Kolářová (46. Bolfíková) – Neumanová, Němcová (K), Drbalová (83. Pazderová) – Šulcová, Galbavá, Perková (68. Senická).



Reportáž

První vystoupení v novém ročníku se fotbalistkám Hradce Králové povedlo. Do vedení proti Teplicím mohly jít už v úvodu, kdy měla velkou šanci Karolína Hrbková. Východočešky si postupně vytvořily převahu a prolomit obranu soupeře se jim podařilo před přestávkou, kdy po centru na zadní tyč dorazila míč do sítě Eliška Zemanová. Pro talentovanou osmnáctiletou hráčku, která v létě přišla z juniorského týmu, to byl první ligový gól mezi ženami. „I když můj gól nebyl moc pohledný, tak pro mě a hlavně pro náš celý tým dost znamenal. Je to nepopsatelný pocit,“ radovala se autorka důležité vedoucí branky. 

Odpor severočeského celku hradecké fotbalistky definitivně srazily po necelé hodině hry, kdy po přihrávce Terezy Ličmanové takřka z totožné situace zvýšila vedení Hrbková. Třetí branku následně zařídila dvojice střídajících hráček, kterým stačily čtyři minuty pobytu na trávníku; Tereza Kotoučková hlavou zakončila přesný centr Nikoly Danihelkové.

Vítězství týmu trenéra Václava Hladkého, který si odbyl úspěšnou soutěžní premiéru, bylo naprosto zasloužené.  

Ohlasy

Jiří Ducháček, asistent trenéra: „První mistrovské utkání letošní sezony jsme úspěšně zvládli. Počáteční nervozita rychle opadla a my jsme se aktivně pustili do zápasu. Tomu odpovídal i průběh, ve kterém jsme téměř po celou dobu kontrolovali tempo hry. Soupeř hrozil z rychlých protiútoků, se kterými si naše obrana poradila. Nejvíce nás dnes trápila finální fáze. Hra po soupeřovo pokutové území nám vycházela, ale najít recept na gól se nám dlouho nedařilo. To se nám podařilo zlomit po čtyřiceti minutách po dobrém tlaku na soupeře. Ve druhém poločasu jsme přidali dva důležité uklidňující góly a dovedli jsme zápas do úspěšného konce.“

Eliška Zemanová, autorka první branky: „Ze začátku byl zápas z naší strany dobrý. Hodně jsme držely míč, jen jsme většinu útočných akcí vedly po stranách a moc jsme neohrožovaly soupeřovu branku. O poločase jsme si to s holkama všechno řekly a po přestávce to bylo o dost lepší. Míče jsem dostávala krásně za obranu, změnily jsme hru a více jsme ohrožovaly branku Teplic. Za první gól v mistrovském utkání za ženy jsem ráda. I když můj gól nebyl moc pohledný, tak pro mě a hlavně pro náš celý tým dost znamenal. Dřív jsem branky moc nedávala, o to větší mám radost. Je to nepopsatelný pocit.“

Fotogalerie

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Program otevřeného tréninku pro školy a veřejnost

Aktuální zprávy

Votroci míří pod Ještěd, v neděli se střetnou s Libercem

Aktuální zprávy

Na duel se Slavií zbývají poslední lístky