První body v sezóně proti Teplicím

13. 9. 2022   |   wu18
Ve čtvrtém kole ligy juniorky na domácí půdě vybojovaly první body v sezóně proti Teplicím, které porazily 3:1.
4. kolo, neděle 11. 9. 2022, 13:30

FC Hradec Králové

FK Teplice

3:1
2:0

Branky: Šnajdrová, Černá 2

FC Hradec Králové:

Mikanová, Uhnavá, Schánělová, Hrušková, Pokorná, Šnajdrová, Hamplová, Soukalová, Pražáková, Černá, Paulů

Střídaly: Pultarová, Kalová, Koníčková, Zehetgruberová, Čičaiová, Baliharová, Hauferová


Reportáž

První body do tabulky nám přinesl dnešní souboj s Teplicemi. Ikdyž severočešky v minulých utkáních prohrály se svými soupeřkami vyšším rozdílem, věděli jsme, že nás nečeká jednoduché utkání. Chtěli jsme proto být od začátku aktivní a co nejrychleji vstřelit úvodní branku.To se nám opravdu podařilo a v 7.minutě jsme se po dorážce T.Šnajdrové ujali vedení.Po té se zápas 20 min.odehrával převážně na pravé straně hřiště a šlo spíše o souboje, získávání míče a autová vhazování.Snažili jsme se hráčky nasměrovat ven z těchto situací a přejít kombinačně přes druhou stranu a následně do útoku.

Až na několikátý pokus už to vyšlo a po jedné takové akci navýšila naše vedení J.Černá.

Stavem 2:0 skončil první poločas.

Druhý poločas začaly Teplice lépe a byly blízko snížení, ale obrana v čele s golmankou si zatím poradily. Snížení se ale přesto dočkaly a to v 66.minutě. Jsme rádi,že naše hráčky tuto situaci zvládly a nedostaly se pod psychický tlak. Odpověděly tou nejlepší možností a své dvoubrankové vedení si vzaly za další minutu zpět, po druhé brance J.Černé.

Ikdyž jsme od zápasu asi všichni očekávali trochu více té fotbalovosti, jsme rádi za první vítězné body. Jako trenéry nás mrzí nevyužité gólové šance, jelikož jsme si je dokázali vypracovat, ale bohužel nebyly dotaženy do úspěšného konce. Ať už se o to postarala výborně chytající gólmanka Teplic, nebo si prostě holky neporadily lépe.

Postupem času bychom chtěli do týmu zabudovat i děvčata mladších ročníků,aby pro ně přechod z žákyň nebyl tak náročný. Dnes už jsme takové střídání vyzkoušeli a rozhodně bylo přínosné. Věříme, že i díky většímu počtu hráček vznikne mírná konkurence v týmu a tím se zvýší docházka a kvalita tréninků i zápasů.

Není to jednoduché pro hráčky ani pro nás trenéry, ale rozhodně je to příjemnější starost, než mít děvčat malý počet. Díky patří holkám za bojovnost a vítězný duel.

Fotogalerie

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Lvíčata hrála v Malšovické aréně před rekordní návštěvou

Aktuální zprávy

Votroci se vrací do Malšovické arény, v neděli přivítají Karvinou

Mládež - reportáž

Dorost složil Admiru 3:0. Hattrickem se blýskl Binar

×
Dnes v 16:30 | B tým
TJ Sokol Živanice
FC Hradec Králové B