Rezerva přemohla Brozany poměrem 2:1

6. 11. 2022   |   Melánie Moníková
Svěřenci Aleše Čvančary zapisují třetí výhru v řadě! Na hradecké Slavii tentokrát hostili Brozany, kterým se v letošním ročníku ČFL daří. B-tým Hradce však v první půli vstřelil zásluhou Doležala a Hájka dvě branky a ačkoliv soupeř zvládl po přestávce snížit, tři body zůstaly zaslouženě pod Bílou věží.
14. kolo, neděle 6. 11. 2022, 10:15

FC Hradec Králové B

SK Sokol Brozany

2:1
2:0

Branky: 24. Doležal, 45+3. Hájek – 51. Schettl.

Rozhodčí: Vít – Jansa, Klír.

Žluté karty: 26. Doležal, 44. Hodač, 45+2. Hypšman, 49. Holovatskyi – 17. Krátký, 18. Šup, 45+2. Miskovič.

Diváci: 120.

FC Hradec Králové B:

Bajza – Holovatskyi, Hlaváč, Baloun, Doležal, Mahr, Kadrmas, Hypšman (70. Šípek), Hodač, Kosař, Hájek.

SK Sokol Brozany:

Havránek – Soungole, Hasil, Schettl, Hruštinec, Krátký, Miskovič (78. Kasse), Strada, Bechyně, Šup, Jindráček.



Reportáž

Do utkání vstoupili aktivněji hosté, ale žádnou ze svých příležitostí nevyužili. Po první čtvrthodině se síly na obou stranách vyrovnaly. V17. minutě šli Votroci do vedení, když Kosař po přihrávce od Mahra poslal míč na Davida Doležala, který balón doklepl do sítě a otevřel tak skóre utkání – 1:0.

Hned pár okamžiků po úvodní trefě měl Doležal na kopačce druhý zásah, ale jeho střelu gólman Havránek pohotově vyrazil. Severočeši ani po inkasované brance nepolevili, nicméně veškerá jejich snaha byla domácí defenzivou likvidována. Ve 27. minutě kopali hosté rohový kop, Bajza však míč včas uklidil do zámezí.

Ve 35. minutě zahrozil hlavičkou Jindráček, ale balón mezi tři tyče nenasměroval. V závěru poločasu byla před bránou Hradce nebezpečná skrumáž, nicméně Bajza opět skvěle zasáhl a šanci hostů zlikvidoval. Pár vteřin před koncem první půle Votroci navýšili vedení, když gólovou přihrávku opět vymyslel Kosař a Lukáš Hájek poslal míč za záda brankáře Havránka. Východočeši tak po prvních pětačtyřiceti minutách vedli 2:0.

Ani po navýšení vedení domácích se Brozany nevzdaly a i v druhé pětačtyřicítce se aktivně tlačily za gólem. Ten přišel po standardce v 51. minutě, kdy se míč odrazil před vápno k Davidu Schettlovi, který střelou k tyči snížil rozdíl branek na polovinu.

V 55. minutě byla opět zdánlivě nebezpečná skrumáž před Bajzou, ale hradecká obrana stihla včas precizně zasáhnout. Následně se dlouho hrálo převážně na půlícím kruhu hřiště a žádnou větší šanci si ani jeden z týmů nevypracoval.

Oba celky se pokoušely dát branku, která by změnila závěr utkání, ale žádnou velkou šanci už ani jedna strana nevyprodukovala. Hradečtí si výsledek duelu pohlídali a z posledního domácího zápasu podzimu si tak odnesli výhru 2:1, současně tak zapsali třetí vítězství v řadě.

Ohlasy

Hodnocení Aleše Čvančary:

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Preview

Základní část jde do finále. Votroci vyrazí do Liberce

Aktuální zprávy

Program otevřeného tréninku pro školy a veřejnost

Aktuální zprávy

Víkendový program Votroků