Rezerva remizovala s Živanicemi 1:1

5. 9. 2022   |   Melánie Moníková
V 5. kole ČFL sk. B se B-tým Votroků utkal s nedalekými Živanicemi. První půle vyšla lépe hostům, kteří při odchodu do kabin vedli 1:0. Druhá pětačtyřicítka však přinesla zvrat, svěřenci Aleše Čvančary byli najednou všude, dokázali srovnat a nebýt těsného ofsajdu v další akci, brali by tři body. Takto se museli spokojit s jediným.
5. kolo, neděle 4. 9. 2022, 10:15

FC Hradec Králové B

TJ Sokol Živanice

1:1
0:1

Branky: 73. Holovatskyi – 11. Kopecký.
Rozhodčí: Ježek – Fišer, Erlebach.
Žluté karty: 56. Hodač, 80. Březák, 81. Kosař – 80. Petrus, 85. Chocholatý, 87. Vobejda, 90+4. Pánek.
Diváci: 160.

FC Hradec Králové B:

Bajza – Kutík, Holovatskyi, Hlaváč, Mahr (90. Junek), Kadrmas (66. Hypšman), Kosař, Doležal, Jurčenko (66. Boniš), Hájek (66. Březák), Hodač (66. Schmoranz).

TJ Sokol Živanice:

Frydrych – Spěvák, Vobejda, Buriánek, Chocholatý, Petrus (81. Pánek), Štěpánek (64. Pánek), Polák, Václavek (73. Vít), Langr, Kopecký (81. Horčička).



Reportáž

Utkání začalo pěkně zostra.Již v 7. minutě rozjeli Hradečtí akci po levé straně, ale Mahrova rána na bránu soupeře neprošla. Následně udeřily Živanice, když k volnému Lukáši Kopeckému propadl míč a hráč hostí jej halfvolejem uklidil do sítě.

Po první čtvrthodině hry začali na hřišti více dominovat hosté. Série nepřesností před bránou Hradce ve 22. minutě skončila rohovým kopem, který však nakonec větší nebezpečí pro Bajzu neznamenal. Ze stejné standardní situace se následně neprosadili ani Votroci.

Ve 40. minutě zahrával hradecký Hájek přímý kop, který si ale gólman Frydrych pohlídal a míč skončil v jeho rukavicích. Doležalův centr na konci první půle Jurčenko hlavičkoval jen vysoko nad břevno svatyně Živanic. Hosté si tak do šaten nesli jednogólový náskok.

Druhý poločas hosté zahájili rohovým i volným přímým kopem. Oba ale našly konečnou stanici v rukavicích Bajzy. Následný rychlý protiútok Hradce po akci Jurčenka v síti sice skončil, ale vzápětí byl odmáván ofsajd.

V druhé půli byli Votroci podstatně aktivnější a veškeré akce Živanic se domácí defenzivě dařilo úspěšně likvidovat. V 73. minutě se Hradec dočkal vyrovnání, když brankář Frydrych vyrazil střelu Kosaře, ale na dorážku Daniila Holovatskyiho už nedosáhl – 1:1.

Hradečtí předváděli zvýšenou aktivitu i nadále. V závěrečných minutách to byli oni, kdo šel za vítězstvím, leč bez úspěchu. V 91. minutě kopal Kosař roh, ale následná střela Votroků mezi tři tyče nemířila. V napínavém utkání východočeských celků se tak body dělily. 

Ohlasy

Hodnocení Aleše Čvančary

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Předprodej lístků na zápas reprezentace se Severní Makedonií zahájen

Aktuální zprávy

Votroky bude proti Slavii povzbuzovat vyprodaná Malšovická aréna

Rozhovory

Z týmu je cítit síla a sebevědomí, hlásí Daniel Vašulín