Rezerva v derby s Pardubicemi remizovala 0:0

28. 8. 2022   |   Melánie Moníková | FOTO: Petr Hrnčíř / FK Pardubice
První letošní derby rezerv Votroků a Pardubic vítěze nepoznalo. Na trávníku jižněji položeného města se sice hrál zajímavý, leč bezbrankový duel, takže se mužstva rozešla smírně.
4. kolo, neděle 28. 8. 2022, 10:15

FK Pardubice B

FC Hradec Králové B

0:0
0:0

Bez branek.

Rozhodčí: Hlaváček – Rychtár, Schmeiser.

Žluté karty: 43. Novák.

Diváci: 355.

FK Pardubice B:

Šmíd – Rosa (46. Halász), Řehák, Hanč, Hrnčíř (85. Karch Jr.), Jarkovský, Štichauer, Novák (63. Dostál), Kurka (78. Miláček), Chvěja, Akosah Bempah (63. Sedláček).

FC Hradec Králové B:

Čábelka – Hlaváč, Holovatskyi, Kutík, Houdek, Kadrmas, Doležal, Rybička (86. Hodač), Hájek (86. Boniš), Kosař, Jurčenko (66. Šípek).



Reportáž

Hned na startu utkání se po akci, kterou na pravé straně rozjel Bempah, uvolnil sám před brankářem Votroků Kurka, ale Čábelka včasným vyběhnutím zabránil skórování. V 9. minutě kopal hradecký Doležal roh, ale nikdo z jeho spoluhráčů na míč nedosáhl. O chvíli později se před bránou Pardubic ocitl Rybička, který si povodil obránce, ale svou příležitost z ostrého úhlu neproměnil.

Následnou skrumáž před bránou po rohovém kopu domácí nevyužili a rána Kurky letěla vysoko nad břevno. Na druhé straně se po centru Jurčenka z levé strany po míči natahoval Hájek, kterému chyběly centimetry k otevření skóre.

Po půlhodině hry aktivita na obou stranách lehce opadla a síly byly víceméně vyrovnané. V 39. minutě se Pardubičtí dostali opět před gólmana Votroků, ale balón do brány nenasměrovali. Následně měli domácí jistou převahu,ale ani jeden z týmů si už větší šanci nevybojoval. Poločas tak skončil bez branek.

Votroci vstoupili do druhé půle s novou dávkou energie. V 51. minutě běžel na brankáře Pardubic Hájek, ale Řehák jej stihl včas zastavit.Krátce poté zahrával zmíněný hráč Hradce přímý kop, který ovšem od břevna gólman Šmíd vytlačil adomácí s přehledem odvrátili i následný roh. Svěřenci Aleše Čvančary tlačili, ale se všemi dlouhými balóny si obrana soupeře poradila.

V 62. minutě se Jurčenko dostal k ostré střele z levé strany, ale branku těsně minul. Následně se i domácí dostali do šance, ale centr Dostála Chvěja hlavičkoval nad břevno. Poté se pokusil skórovat Kosař, ale míč z jeho kopačky skončil vedle levé tyče. O chvilku později střílel pardubický Dostál, ale jeho rána letěla přímo do rukavic Čábelky, který ve své náruči schoval merunu i po následném rohovém kopu.

Poslední minuta základní hrací doby se odehrála před bránou Votroků. V nastaveném čase ještě zahrával přímý kop Jarkovský, ale jeho rána pouze lehce lízla břevno. Východočeské derby tak góly nepřineslo a oba týmy si z utkání odnesly bod.

Ohlasy

Aleš Čvančara:
Byl to těžký zápas, soupeř zatím během ligy neprohrál a už před utkáním měl sedm bodů. My tam jeli v naší klasické sestavě, kterou praktikujeme už několik posledních kol. Hrál se velmi zajímavý fotbal, góly nepadly jen zásluhou brankářů na obou stranách, jsem přesvědčen, že tam byly minimálně tři fantastické zákroky, které zabránily vstřelení gólu. Nakonec zápas skončil asi zaslouženou remízou. Nás těší, že jsme podali kvalitní týmový výkon, který byl zároveň podpořen velice dobrými výkony individuálními.

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Předprodej lístků na zápas reprezentace se Severní Makedonií zahájen

Aktuální zprávy

Votroky bude proti Slavii povzbuzovat vyprodaná Malšovická aréna

Rozhovory

Z týmu je cítit síla a sebevědomí, hlásí Daniel Vašulín