Rezerva podlehla Ústí nad Labem 2:4

21. 8. 2022   |   Melánie Moníková
Ve 3. kole ČFL padl B-tým Votroků s Ústím nad Labem 2:4. Za deštivého počasí se hrál v Hradci na Slavii atraktivní fotbal. Produktivnější však byli Severočeši, kteří v závěru první půle vstřelili důležitý gól na 2:1 a v druhém poločase si své vedení pohlídali.
3. kolo, neděle 21. 8. 2022, 10:15

FC Hradec Králové B

FK VIAGEM Ústí nad Labem

2:4
1:2

Branky: 22. Kosař, 58. Hájek – 14. D. Černý, 45+1. D. Černý, 48. Fischer, 72. D. Černý.
Rozhodčí: Fojtík – Jansa, Papežík.
Žluté karty: 64. Hypšman, 80. Holovatskyi, 84. Schmoranz.
Diváci: 205.

FC Hradec Králové B:

Vízek – Hypšman, Doležal (82. Schmoranz), Šípek (88. Houdek), Hlaváč, Kutík, Kosař, Holovatskyi, Jurčenko (82. Hodač), Hájek (88. Junek), Boniš (61. Kadrmas).

FK VIAGEM Ústí nad Labem:

Plachý – Hudec, Čítek, Jiránek (90. Chodora), Zaspal (90. Škoda), D. Černý (90. O. Černý), Uličný, Fischer (83. A. Černý), Kubín, Vobecký, Benda (70. Cantin).



Reportáž

Zpočátku oba týmy hrály vcelku vyrovnanou hru. Střely hostů v prvních pěti minutách se domácí defenzivě dařilo odvracet. Následně odpověděl hradecký Jurčenko, jenž však svůj rychlý protiútok nevyužil. Ve 14. minutě ztratil Doležal ve středu hřiště míč. Severočeši podnikli rychlý výpad po pravém křídle, David Černý pohotově zpracoval vysoký balon a následně propálil Vízka na přední tyči – 1:0.

Hosté se tlačili za další brankou. Veškerá jejich snaha však končila v rukavicích hradeckého gólmana. Votroci si po několika minutách připravili odpověď. Jurčenko se vydal za vysokým míčem na levé křídlo. Následně šikovně obešel obránce soupeře a předložil mičudu Jakubu Kosařovi, který krásnou přízemní ranou na zadní tyč srovnal na 1:1. Ve 27. minutě se balonu chopil Hájek. Jeho střelu však brankář Army vyrazil.

Ve 36. minutě se za hosty zkusil prosadit Benda, ale gólman Vízek se nenechal jeho přízemní ranou rozhodit a pohotově schoval míč do náruče. Ve 38. minutě se hra opět přesunula na polovinu Ústí, ale Hájkova hlavička skončila vedle levé tyče. Do stejných míst na druhé straně hřiště letěl také pokus Bendy. V závěru první půle nedosáhl Vízek na poslední střelu poločasu a hosté tak šli opět zásluhou Davida Černého do vedení, pročež se šlo do kabin za stavu 2:1 pro Armu.

Krátce po změně stran hosté svůj náskok navýšili. Ve 49. minutě zůstal před Vízkem úplně volný Petr Fischer, který nezaváhal a svou tutovku proměnil – 1:3. Hradečtí se před bránu soupeře párkrát dostali, nicméně všechny pokusy byly neúspěšné. Až na konci 57. minuty se ve skrumáži hráčů uvolnil Lukáš Hájek a míč ve vápně protivníka dotlačil do sítě, čímž snížil náskok hostů na jedinou trefu.

Následně se Východočeši tlačili za vyrovnáním, jenže jejich snaha byla místy poněkud platonická. Hájkův první rohový kop letěl přímo na hlavu bránícího hráče. Po rozehrávce druhé standardní situace hlavičkoval Kutík nad břevno svatyně Severočechů.

Hosté využili rychlého protiútoku a opět navýšili rozdíl branek na dvě, když hlavičkou v 72. minutě zkompletoval hattrick David Černý – 2:4. V závěrečných minutách se sám před bránou objevil Hudec, ale jeho zakončení ve velké šanci letělo vedle levé tyče. V 92. minutě ještě Votroci kopali rohový kop, ale přímo do náruče Plachého. Utkání za silně deštivého počasí tak skončilo vítězstvím Army.

Ohlasy

Hodnocení Aleše Čvančary

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Lvíčata hrála v Malšovické aréně před rekordní návštěvou

Aktuální zprávy

Votroci se vrací do Malšovické arény, v neděli přivítají Karvinou

Mládež - reportáž

Dorost složil Admiru 3:0. Hattrickem se blýskl Binar

×
Dnes v 16:30 | B tým
TJ Sokol Živanice
FC Hradec Králové B