B-tým v úvodním venkovním duelu padl 0:1

14. 8. 2022   |   Melánie Moníková
V druhém kole ČFL zajížděla rezerva Votroků na stadion Viktorie Žižkov. Pražané sice měli podporu domácích tribun, ale Hradečtí byli odhodláni být jim vyrovnaným soupeřem. Duel skončil jednobrankovým rozdílem, o výhru Pražanů se v 61. minutě postaral Petráň. Východočeši se prosadit nedokázali a pod Bílou věž se tak vrátili bez bodů.
2. kolo, neděle 14. 8. 2022, 10:15

FK Viktoria Žižkov

FC Hradec Králové B

1:0
0:0

Branky: 61. Petráň
Rozhodčí: Duda – Šiška, Havránek.
Žluté karty: 88. Kabancov, 89. Buneš.
Diváci: 800.

FK Viktoria Žižkov:

Švenger – Žežulka, Muleme (56. Hönig), Tregler, Voltr (56. Petráň) (87. Kabancov), Prošek, Sixta (75. Buneš), Batioja, Řezáč, Březina, Klusák.

FC Hradec Králové B:

Bajza – Ševčík, Kutík (68. Holovatskyi), Hlaváč, Kosař, Kadrmas, Doležal (68. Hypšman), Gabriel, Jurčenko (68. Hodač), Hájek, Šípek (81. Boniš).



Reportáž

Východočeši litovali neproměněných šancí

Viktorka, která touží po rychlém návratu do F:NL, mohla být před zápasem považována za mírného favorita, přesto se na Žižkově hrál od samého začátku vyrovnaný mač. Oba týmy vstoupily do utkání aktivně, ale samotný úvod žádnou zdárně dotaženou akci nenabídl.

Po sražení Proška na startu 13. minuty si Viktorka nárokovala pokutový kop, ale sudí Duda penaltu neodpískal. O minutu později letěl projektil z volného přímého kopu v podání Hájka jen do rukavic Švengera. Obrovskou šanci měl následně Jurčenko, který se protáhl obranou Žižkova a stál sám proti brankáři domácích, jeho rána z hranice velkého vápna však prostor mezi tyčemi těsně minula.

Poté přišla hlušší pasáž utkání, kdy se hra nadále pohybovala mezi pokutovými územími, daleko od jedné či druhé svatyně. Ani jeden z týmů si větší šanci vypracovat nedokázal. Po pětačtyřiceti minutách tak odcházely celky do šaten za bezbrankového stavu.

Vítězství svěřenců Václava Kotala trefil Petráň

Hradečtí si na startu druhé půle vypracovali větší příležitost po standardní situaci, po závaru v šestnáctce soupeře však míč za Švengerova záda nikdo dopravit nedokázal. Votroci byli aktivní i nadále, gólman Pražanů však zneškodnil střílený centr Kutíka a Jurčenko v další šanci pálil z voleje trochu nepřesně. Klíčový okamžik přišel v 61. minutě. Po Proškově centru od pravé lajny uklidil míč z bezprostřední blízkosti do sítě Michal Petráň a Žižkov tak šel do vedení – 1:0.

V 67. minutě mohl celek z hlavního města zdvojnásobit náskok. Po rohovém kopu zakončoval v šestnáctce Hradce Žežulka. Jeho prudká střela však mířila do středu brány Votroků, kde Východočechy podržel připravený Bajza. Následně sáhl trenér Čvančara ke střídání a jeho svěřenci ožili. Tlačili se kupředu, nicméně do větších příležitostí se nedokázali prosadit.

Závěr utkání byl poměrně nervózní. Votroci se v koncovce duelu snažili ze střetnutí vytěžit alespoň bod. V 87. minutě si dokázali vytvořit další závar v pokutovém území protivníka, nicméně balon se jim za záda Švengera znovu dotlačit nepodařilo. Když nepomohl ani rohový kop v nastavení, podlehli Hradečtí svěřencům Václava Kotala na Žižkově 0:1.

Ohlasy

Aleš Čvančara:
Do utkání jsme vstoupili aktivně. Vysokým presinkem jsme v 17. minutě donutili stopera domácích k chybě, Jurčenko následně postupoval sám na brankáře, bohužel branku nedal. Následně se hrál až do poločasu zajímavý fotbal, který měl svižné tempo, akce střídala akci. Přišlo i dost diváků, byla skvělá atmosféra, lidé se hrou skutečně bavili. Obě strany podaly na svou úroveň velice kvalitní výkon. V druhé půli se v tom pokračovalo, Žižkov prokázal, že má zkušený mančaft. My vyrobili jednu chybu v pokutovém území a soupeř ji dokázal potrestat, když se Petráň prosadil na přední tyči. Nás ale vedení Viktorky nepoložilo, bojovali jsme dál, vytvořili jsme si několik závarů a ke konci utkání jsme zavřeli Žižkov v jeho pokutovém území, bohužel jsme míč do sítě nedotlačili. Že jsme prohráli, nás strašně mrzí, kdybychom šli do vedení, mohli jsme to dotáhnout i ke třem bodům, jenže fotbal se hraje na góly a na ty jsme prohráli. Kluky chci přesto pochválit, bojovali až do poslední chvíle. Zároveň jsme dali prostor některým hráčům A-týmu, jimž jsme poskytli herní vytížení.

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Předprodej lístků na zápas reprezentace se Severní Makedonií zahájen

Aktuální zprávy

Votroky bude proti Slavii povzbuzovat vyprodaná Malšovická aréna

Rozhovory

Z týmu je cítit síla a sebevědomí, hlásí Daniel Vašulín