Úvodní utkání sezóny B-týmu gól nevidělo

7. 8. 2022   |   Melánie Moníková
První srpnový víkend odstartovala po pauze i Česká fotbalová liga. Rezerva Votroků v úvodním kole přivítala doma na Slavii B-tým Mladé Boleslavi. Obě mužstva si během utkání dokázala vypracovat příležitosti, které se však ani jedné straně do gólové radosti přetavit nepodařilo. Duel tak skončil bezbrankovou remízou.
1. kolo, neděle 7. 8. 2022, 10:15

FC Hradec Králové B

FK Mladá Boleslav B

0:0
0:0

Bez branek.
Rozhodčí: 
Kovářová – Linhart, Bahník.
Žluté karty: 43. Kosař – 43. Leitl, 43. Dufek, 66. Coňk, 80. Rulc, 89. Jahic, 90+1.
Diváci: 151.

FC Hradec Králové B:

Čábelka – Hlaváč, Holovatskyi, Kutík – Kadrmas, Kosař, Mahr, Hájek – Šípek (69. Březák), Jurčenko (81. Hodač), Hypšman(81. Hruška).

FK Mladá Boleslav B:

Mikulec – Jahic, Coňk, Vlk, Tichý (46. Novotný), Rulc, Leitl, Dufek (75. Gregor), Žitný, Vostřel, Vojta (82. Hradec).



Reportáž

Akce Votroků se nedařilo proměňovat

V úvodu utkání byl tlak obou celků víceméně vyrovnaný. Na obou stranách byla vůle se střelecky prosadit, ale všechny rány končily mimo nebo šly přímo do náručí gólmanů. Již v 7. minutě měli Hradečtí první tutovku, ovšem Kadrmas i přes snahu neuspěl.

Útoky hostí se mezitím dařilo odvracet. Po první čtvrthodině hry začali lehce dominovat Středočeši, ale všechny jejich šance byly zlikvidovány. Následně se po rohovém kopu uvolnil hradecký Šípek, jehož střela v pokutovém území gól v 19. minutě nepřinesla. Vzápětí skončila kousek nad břevnem také rána domácího Hájka. Také Hlaváčův pokus letěl o chvíli později těsně mimo tři tyče.

Hosté po necelé půlhodině hry opět lehce převzali iniciativu, Votroci ale nepolevili. Ve 33. minutě míč propadl chumlem hráčů před bránou gólmana Mikulce, šanci ale nikdo do konce nedotáhl. Zužitkovat se nepodařilo ani následné přečíslení, po němž balon skončil v rukavicích brankáře Boleslavi. V posledních vteřinách úvodní půle se diváci dočkali pouze strkanice mezi hráči a tří žlutých karet, výsledek byl tedy po první pětačtyřicítce bezbrankový

Úvodní zápas sezóny gól neviděl

Do druhého dějství vstoupili s větší aktivitou Středočeši. Několik nebezpečných centrů prolétlo pokutovým územím Votroků. Za tvrdou střelou Žitného se Čábelka jen ohlédl. Po rohu v 53. minutě nebyli hosté daleko od úvodní trefy, když za brankářem Hradce zvonily tyče. Domácí defenziva následně stihla merunu uklidit do bezpečí. V 58. minutě předvedli nebezpečný centr i Východočeši, meruna ale neskončila v síti ani po následném rohu.

Následně se za obranu Votroků dostal střelecky aktivní Žitný, ovšem i jeho pokus k levé tyčce Čábelka vyškrábl. Nátlak Boleslavských nepolevoval, jejich snaha však byla marná. Následný rychlý protiútok Hradeckých sítí také nezatřepal. V 74. minutě náhle střílel střídající Březák, i jeho rána však těsně minula zařízení.

Čtvrthodinu před koncem Černobílí přitvrdili, nicméně bez zdárného konce. Nepomohlo ani střídání sedm minut před závěrečným hvizdem. Hosté v 85. minutě nevyužili své přečíslení a závěrečný tlak kýžený výsledek nepřinesl. Utkání plné snahy tak skončilo bez branek a oba celky si na úvod sezóny odvážejí po bodu.

Ohlasy

Hodnocení Aleše Čvančary

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Votroci míří pod Ještěd, v neděli se střetnou s Libercem

Rozhovory

Dobrá forma? Snažím se to brát s pokorou, směje se Štěpán Harazim

Aktuální zprávy

Víkendové výsledky Votroků