Navrátilec Vašulín zajistil Votrokům bod ze zlínské Letné

11. 3. 2023   |   Lukáš Foff
Hradec Králové ze zlínské půdy veze bod, který se nerodil vůbec lehce. Domácí Ševci se hned dvakrát dostali do vedení, ale Východočeši vždy dokázali srovnat krok. Napoprvé se to povedlo Matěji Koubkovi a napodruhé Danielu Vašulínovi, který tak stylově oslavil svůj návrat po zranění.
23. kolo, sobota 11. 3. 2023, 15:00

FC Zlín

FC Hradec Králové

2:2
2:1

Branky a nahrávky: 5. Čanturišvili (Hrubý), 45+5. Kozák (Vukadinović) – 38. Koubek (Smrž), 72. Vašulín (Gabriel).

Rozhodčí: Berka – Kříž, Hádek.

Žluté karty: 26. Kolář, 81. Rakovan. Červené karty: 90. Kolář (2.ŽK).
Držení míče: 49 %: 51%. Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 3:10.
Rohové kopy: 3:7. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 6:11.

Diváci: 2088.

FC Zlín:

Rakovan – Procházka, Kolář, Simerský, Cedidla – Hrubý, Hlinka – Čanturišvili, Vukadinović (84. Dramé), Slončík (53. Janetzký) – Kozák (66. Balaj).

FC Hradec Králové:

Reichl – Klíma, Kodeš, Čech – Gabriel, Kučera (46. Rada), Smrž, Harazim (59. Vašulín) – Kubala (90+4. Pudhorocký), Koubek, Ryneš



Reportáž

Gólový poločas vyšel lépe domácím

Hradečtí fotbalisté začali sobotní mrazivý zápas na Letné aktivně a hned v první minutě si vybojovali rohový kop. Z toho se však prosadit nedokázali a o pár minut později zapomněli zavřít vrátka v obraně. Už v 5. minutě se Zlín radoval z gólu, který vstřelil po pohotovém uvolnění ve vápně Vachtang Čanturišvili. Michalu Reichlovi stínil Libor Kozák a VAR dlouho zkoumal, jestli nešlo o ofsajd, ale nakonec gól po několika minutách posvětil.

Votroci se nenechali zaskočit a dál byli mnohem aktivnější na míči. Uprostřed hřiště často hráli na jeden dotek, ale finální fáze scházela. Ve 26. minutě se nadechoval k sólu Adam Gabriel, který ale byl zastaven žlutým faulem Koláře. Ve 35. minutě se Zlín radoval podruhé, ale jen na chvíli. Zakončující Tom Slončík si trestuhodně nepohlídal ofsajdové postavení a branka nemohla být uznána.

Hradec to nakoplo a o tři minuty později srovnal na 1:1. Vojtěch Smrž napodruhé dostal centr do vápna přesně na hlavu Matěje Koubka, který do prázdné brány po vyběhnutém Rakovanovi vstřelil první gól Východočechů. Úplný konec poločasu ale zase vyšel lépe Ševcům. V páté minutě nastavení se ve skluzu prosadil střelou o tyč zkušený Libor Kozák a tým Pavla Vrby tak šel do kabiny s náskokem.

Vašulínova hlavička rozhodla o dělbě bodů

Hradečtí trenéři poslali do druhého poločasu Jakuba Radu, který měl za úkol diktovat tempo hry uprostřed hřiště. I ten přihlížel tomu, jak v 52. minutě Matěj Koubek naskakuje na zadní tyči na rohový kop, který ale do poloprázdné brány neumístil. Hra však oproti první pětačtyřicetiminutovce postrádala tempo.

Votroci měli míč na kopačkách častěji, ale museli si dávat pozor na náznaky brejků od zlínských fotbalistů. V 64. minutě jen kvůli podklouznutí na mokrém trávníku nezakončil Libor Kozák. Hosté se vyrovnání dočkali, a to v 72. minutě. Adam Gabriel poslal luxusní centr na hlavu Daniela Vašulína, který okamžitě ukázal, jak moc chyběl hradeckému útoku.

Východočeši do toho šlapali a hnali se za rozhodujícím gólem. V 76. minutě nescházelo mnoho Vojtěchu Smržovi, ale Matěj Rakovan zastavil míč na brankové čáře. V 90. minutě viděl po druhé žluté kartě kartónek červený Jakub Kolář a Moravané tak dohrávali o deseti. O minutu později přišly dvě obrovské tutovky během pěti vteřin pro Votroky. Míč pod sebe zakončoval do brány bez gólmana opět Smrž, ale trefil hráče stojícího na čáře a následná dorážka Koubka letěla vysoko nad. Hradec Králové si tak body se Zlínem rozdělil po remíze 2:2.

Ohlasy

Hodnocení Pavla Vrby (Zlín):

"V minulém kole jsme při remíze v Brně dva body ztratili, dnes jsme za remízu jeden získali. Na druhou stranu si přiznejme, že Hradec tady odehrál dobré utkání, byl nebezpečný v brejkových situacích. Mrzí mě to o to více, že jsme dvakrát vedli a dostali jsme gól ze situace, kterou jsme měli pokrytou. Projev Hradce byl dnes lepší, my jsme dlouho nevyhráli a sbíráme body po jednom, když jsme vedli, náš výkon klesal. Jsme si vědomi naší situace, potřebujeme vyhrávat, jinak se nebudeme posouvat v tabulce výš. Nedokážu posoudit, zda-li to byl nejslabší výkon na jaře. Ale berte to tak, že Hradec hrává výborně venku, což dnes dokázal. Byl fotbalovější a přesnější."

Hodnocení Miroslava Koubka

Fotogalerie

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Program otevřeného tréninku pro školy a veřejnost

Aktuální zprávy

Votroci míří pod Ještěd, v neděli se střetnou s Libercem

Aktuální zprávy

Na duel se Slavií zbývají poslední lístky