Třetí výhra v řadě! Oslabené Dynamo sestřelil dvěma góly Kubala

23. 10. 2022   |   Tomáš Kalas
Ve 13. kole FORTUNA:LIGY cestovali Hradečtí do Českých Budějovic. Z jihu Čech se vrací spokojení, protože vezou tři body za výhru 3:0, přičemž vše podstatné se odehrálo ve druhé půli. Nejprve byl vyloučen domácí Lukáš Havel, faulovaný Filip Kubala pak Dynamo dokonale ztrestal. Dvěma góly během 12 minut utkání rozhodl, pojistku pak v samotném závěru přidal střídající Matěj Koubek.
13. kolo, neděle 23. 10. 2022, 15:00

SK Dynamo Č. Budějovice

FC Hradec Králové

0:3
0:0

Branky a nahrávky: 53. Kubala (Klíma), 65. Kubala (Vašulín), 88. Koubek (Kubala).
Rozhodčí: Křepský – Horák, Antoníček.
Žluté karty: 79. Čmelík – 40. Kučera, 89. Koubek. Červené karty: 49. Havel.
Držení míče: 54 % : 46 %. Střely na branku: 1:5. Střely mimo: 2:6.
Rohové kopy: 4:6. Ofsajdy: 0:5. Fauly: 9:18.
Diváci: 3472.

SK Dynamo Č. Budějovice:

Janáček – Havel, Broukal, Králik – Čolić, Čavoš, Hora (72. Sladký), Hellebrand (55. Sluka), Skovajsa – Potočný (55. Škoda), Zajíc (46. Čmelík).

FC Hradec Králové:

Reichl – Klíma, Čihák, Smrž – Gabriel, Kodeš, Kučera, Ryneš – Rada (76. Dvořák) – Vašulín (82. Koubek), Kubala (90+1. Ševčík).



Reportáž

Bojovný první poločas branku nepřinesl

Do utkání vstoupili aktivněji domácí a drželi míč na svých kopačkách, což rezultovalo ve dva rohové kopy během úvodních pěti minut. Ani z jednoho ale nezahrozili, naopak museli čelit na konci první desetiminutovky Danielu Vašulínovi, který se uvolnil ve vápně a na centrovaný míč si ideálně naskočil, pro Janáčka v brance Dynama ale bylo štěstím, že hostující forvard nezakončil mezi tři tyče.

Východočeši však byli střelecky aktivnější a několikrát prověřili domácího brankáře, přičemž Smrž ve 23. minutě zkusil technické zakončení z velké dálky, které jenom těsně minulo pravou tyč budějovické branky. Zajímavě vypadala i průniková přihrávka po rychlé rozehrávce po odpískaném faulu, Kučerovi však chyběl krok do možnosti vystřelit z hranice malého vápna a Janáček míč přikryl. Největší příležitost poslat Hradec do vedení měl v 39. minutě Filip Kubala, kterého našel Smrž rozběhnutého v šestnáctce, zakončení mladého útočníka ale šlo jenom do boční sítě.

Votroci se ale museli v nastavení bránit dvěma nepříjemným situacím. Po centru Hellebranda a přiťuknutí od Zajíce pálil Hora, výborně se však vrátil Ryneš a odpravil balon na rohový kop. Z něj sice Dynamo nijak nezahrozilo, zkoumal se však zákrok Kodeše na Havla, jelikož domácí obránce byl povalen na trávník. Rozhodčí ale penaltu nenařídil, jeho výrok potvrdilo i video, a tak první poločas skončil bez branek.

Kubala dvěma góly potrestal Havlovo vyloučení

Nejen druhý poločas, ale fakticky i celý duel ovlivnila situace po minutě a čtvrt, kdy Lukáš Havel sestřelil Kubalu šlapákem na stehno ve skluzu a dostal nejprve žlutou kartu. Jenže po intervenci VARu došlo ke změně trestu a domácí obránce byl vyloučen, Budějovice tak dohrávaly zbytek utkání v deseti. Remízový stav pak už nevydržel příliš dlouho. Následný přímý kop sice v tutovce neusměrnil Filip Čihák do branky, Hradec se ale i tak dočkal.

Výborný centr od Jakuba Klímy do otevřené obrany domácích si našel Filip Kubala, navedl si míč na střelu a gólem na začátku 53. minuty se symbolicky pomstil po červeném faulu na jeho osobu. Svěřenci trenéra Koubka byli při chuti a po hodině hry mohli jít do dvoubrankového náskoku, Kučera ale nadvakrát z malého vápna neprostřelil obránce v čele s Janáčkem. Skórovat se pak nepovedlo ani Vašulínovi, který v 63. minutě mohl potrestat velkou chybu v rozehrávce Dynama, jenže selhal.

Definitivní pojistka ale přišla hned poté. Daniel Vašulín si na levém křídle podržel míč a poslal krásný centr před branku na Filipa Kubalu, který neměl se zakončením do prázdné problém a budějovičtí fanoušci si skandováním začali žádat konec Jozefa Webera na lavičce Dynama. Východočeši navíc zbytek duelu kontrolovali s naprostým přehledem a oslabenému soupeři nic nepovolili. Poslední slovo měl v 88. minutě Matěj Koubek, který ideálně zakončil rychlý brejk a nedal Janáčkovi šanci. Votroci tak výhrou 3:0 nad Jihočechy zapsali třetí vítězství v řadě a v tabulce FORTUNA:LIGY se bodově dotáhli na průběžně třetí Spartu. 

Hodnocení Matěje Koubka:

Hodnocení Filipa Kubaly:

Ohlasy

Hodnocení Miroslava Koubka:

Fotogalerie

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Předprodej lístků na zápas reprezentace se Severní Makedonií zahájen

Aktuální zprávy

Votroky bude proti Slavii povzbuzovat vyprodaná Malšovická aréna

Rozhovory

Z týmu je cítit síla a sebevědomí, hlásí Daniel Vašulín