Čtyřikrát a dost! Hradec zabral, výhru v oslabení řídil Gabriel

8. 10. 2022   |   Tomáš Kalas
Sobotní odpoledne v Mladé Boleslavi nabídlo zajímavý duel. Votroci odehráli zejména v druhém poločase výborný zápas, přičemž jim nevadilo ani vyloučení Petra Rybičky po půlhodině hry. Nerozhodný stav 1:1 zlomil ve druhém dějství především Adam Gabriel, jehož branka v 54. minutě poslala svěřence trenéra Koubka opětovně do vedení, v samém závěru pak pojistil výhru 4:1.
11. kolo, sobota 8. 10. 2022, 16:00

FC Hradec Králové

FK Teplice

4:1
1:1

Branky a nahrávky: 19. Rada (pen.), 54. Gabriel, 81. Ševčík (Rada), 88. Gabriel (Čihák) – 42. Žák (pen.).
Rozhodčí: Szikszay – Volf, Arnošt.
Žluté karty: 41. Novotný – 45+1. Křišťan, 51. Gning.
Červené karty: 30. Rybička.
Držení míče: 37% : 63%. Střely na bránu: 6:5. Střely mimo: 4:5.
Rohové kopy: 1:11. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 15:13.
Diváci: 816.

FC Hradec Králové:

Reichl – Klíma, Čihák, Čech (46. Koubek) – Gabriel, J. Kučera, Rada (90+2. Dvořák), Novotný (46. Harazim) – Rybička – Kubala (35. Ševčík), Vašulín (74. Trusa)

FK Teplice:

Mucha – Vondrášek, Knapík, Hybš – Hyčka (78. Vachoušek), T. Kučera, Jukl, Shejbal (40. Křišťan) – Trubač – Žák, Gning



Reportáž

Dvě penalty, jedna červená. První půle byla divoká

Úvod zápasu zastihl v lepší formě hostující celek. Teplice začaly velmi sebevědomě a s míčem se často dostávaly před vápno Hradeckých, kde ale v první desetiminutovce nedokázaly vážněji ohrozit Michala Reichla v domácí brance. A když už Knapík mohl dorážet do prázdné, tak celé situaci předcházel útočný faul Gnianga. Votroci se dopředu dostávali velmi těžko, nedařilo se jim přecházet do otevřené obrany a absence Kodeše se Smržem ve středu pole byla znatelná.

Domácí se však chytli až po čtvrthodině hry. Hybšovo nepřesné zpracování centru dalo možnost Kubalově průnikové přihrávce na Rybičku, jehož zastavil ve vápně skluzem Knapík. Přestože rozhodčí Szikszay nejprve signalizoval, že se pískat nebude, po konzultaci s videem dal Hradci příležitost jít do vedení z penalty. K té se s přehledem postavil Jakub Rada a v 19. minutě rozjásal tribuny v Mladé Boleslavi. Hradec poté sice dokázal držet Severočechy na distanc a v poklidu kontrolovat vedení, jenže další zlomový moment nastal po půlhodině hry.

Petr Rybička došlápl Trubačův kotník ve středu pole a inkasoval nejprve žlutou kartu, avšak i tenhle moment šel pod zkoumání videorozhodčího. A ten opravil původní výrok, Rybička tak dostal přímou červenou kartu a hosté mohli stupňovat svůj tlak. Srovnat se jim povedlo v 41. minutě poté, co byl Gning faulován Novotným a penaltu vzal na sebe Filip Žák. Ten penaltu taktéž suverénně proměnil a srovnal, navíc mohly Teplice jít v samotném závěru poločasu do vedení. Gningův pokus ale zamířil jenom do pravé tyče.

Votroci nastříleli i přes oslabení tři góly

Bylo tak logické, že v druhém poločase budou Severočeši na míči častěji, avšak museli v 52. minutě čelit velké šanci domácích. Odražený míč po centru mohl do prázdné zamést Vašulín, tomu ale zakončení hrubě nevyšlo a netrefil se ani do blízkosti branky. Hosté se z toho ale nepoučili a v 55. minutě inkasovali podruhé. Křišťan slabě hlavičkoval centr do vápna, Mucha proti němu nesmyslně vyběhl, čehož využil napadající Adam Gabriel. Domácí středopolař si nadvakrát poradil a potrestal tím tak chybu gólmana Sklářů.

Atraktivní zápas pokračoval i nadále a po hodině hry to mohlo být 2:2. Žák nacentroval z levé strany do vápna, kde se nadvakrát dostal k míči Gniang a zakončoval na zadní tyč, jeho pokusu však chyběla větší přesnost. Ta sice přišla již o dvě minuty později, jelikož nejlepší střelec Teplic po otočce zůstal sám před Reichlem, leč domácí brankář vytáhl skvělý zákrok. Hosté stupňovali i nadále své tempo, veškeré jejich náznaky akcí ale končily buď mimo, nebo pevně v rukavicích Reichla.

Votroci si definitivní rozhodnutí nechali až na začátek poslední desetiminutovky. Přímý kop rozehrál Jakub Rada parádně přímo na hlavu Ondřeje Ševčíka, který nedal Muchovi žádnou šanci zasáhnout. Tím se tak Hradec dostal do vedení 3:1, které již nepustil. Ba naopak, definitivní tečku za zápasem udělal v 88. minutě Adam Gabriel, který si našel propadnuvší centr z rohového kopu a křížem poslal balon k zadní tyči. Výhrou 4:1 tak Východočeši ukončili sérii čtyř zápasů bez výhry a na další domácí souboj proti Zbrojovce se naladili velmi dobře.

Hodnocení Ondřeje Ševčíka

Hodnocení Adama Gabriela

Ohlasy

Hodnocení Miroslava Koubka

Fotogalerie

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Předprodej lístků na zápas reprezentace se Severní Makedonií začíná ve středu

Aktuální zprávy

Votroky bude proti Slavii povzbuzovat vyprodaná Malšovická aréna

Rozhovory

Z týmu je cítit síla a sebevědomí, hlásí Daniel Vašulín